Oppussing

Velkommen inn i en hvit drømmebolig

De rev vegger og åpnet opp. Alt for å få et maksimalt lysinnfall.

HVIT LYSOASE: Hele boflaten er dominert av skråtaket av glass. Det er installert automatisk lysskjerming over det hele. Den enorme peisen i stuen er i hvitvasket teglsten. Betonggulvet er malt i hvit høyglans. Et godt alternativ er terrazzo-fliser. De er basert på polert helstøpt betong, noe som gir gulvet et ekstra elegant utseende.
HVIT LYSOASE: Hele boflaten er dominert av skråtaket av glass. Det er installert automatisk lysskjerming over det hele. Den enorme peisen i stuen er i hvitvasket teglsten. Betonggulvet er malt i hvit høyglans. Et godt alternativ er terrazzo-fliser. De er basert på polert helstøpt betong, noe som gir gulvet et ekstra elegant utseende. Foto: Foto: Greg Cox-HogL/House of Pictures
Publisert Oppdatert

Et oppussingsprosjekt kan dreie seg om alt fra å male noen vegger til en fullstendig ombygging. Dette prosjektet i Syd-Afrika hører til den siste kategorien.

Her ble de fleste veggene fjernet for å gi et maksimalt lysinnfall.

BRUKSSKULPTUR: Det rommelige kjøkkenet er spesialsnekret. Tallerkenhyllene blir nesten til skulpturer med sine sirlig plasserte tallerkener.
BRUKSSKULPTUR: Det rommelige kjøkkenet er spesialsnekret. Tallerkenhyllene blir nesten til skulpturer med sine sirlig plasserte tallerkener. Foto: Foto: Greg Cox-HogL/House of Pictures

Sanselighet og mening

Eierne, som overtok huset for et par år siden, har restaurert det med respekt for tradisjon og sans for fornyelse.

Stilen er stillfaren og tilbakelent, og den håndgripelige fornemmelsen av det nye samt balansen du finner i de åpne rommene, gir husets karakter sanselighet og mening.

- Lys og skjønnhet er svært viktig for oss, forteller eierne.

- Det er hva vi driver med, og hva vi lever av.

Drømmested

FANGER HIMMELEN: Det store speilet er plassert på skrå inn mot 
veggen i soverommet for å gjøre det større, men speilet fanger også lyset som faller ned fra takvinduene. På gulvet er det valgt hvitmalt parkett.
FANGER HIMMELEN: Det store speilet er plassert på skrå inn mot veggen i soverommet for å gjøre det større, men speilet fanger også lyset som faller ned fra takvinduene. På gulvet er det valgt hvitmalt parkett. Foto: Foto: Greg Cox-HogL/House of Pictures
REN FRYD: Baderomsveggene er laget av skyvedører. De kan trekkes helt ut til sidene for dem som ønsker en dusj i det fri. Benken til høyre er i massiv, blåskimret marmor, mens gulvet består av innstøpt sten.
REN FRYD: Baderomsveggene er laget av skyvedører. De kan trekkes helt ut til sidene for dem som ønsker en dusj i det fri. Benken til høyre er i massiv, blåskimret marmor, mens gulvet består av innstøpt sten. Foto: Foto: Greg Cox-HogL/House of Pictures

Begge eierne har jobber hvor det estetiske er avgjørende, og for dem begge er det naturlige sollyset som strømmer ned gjennom de dramatiske glasskonstruksjonene over spise- og stuepaviljongen, husets magiske ingrediens.

De rev vegger og åpnet opp, så vasket de gulv, vegger og dører i den hviteste hvitkalk man kan tenke deg.

Slik skapte de sitt drømmested, som de også leier ut til film- og fotoprosjekter.

- Uansett hvor du sitter, kan du se himmelen, og denne følelsen av rom og å være ute er helt avgjørende for oss, beskriver de.

Gammelt og nytt

Hele huset forteller historien om deres liv sammen. Små biter av drivved, funnet under strandvandringer; vakkert slitte møbler brakt tilbake fra europeiske loppemarkeder; fotografiske minner samlet i løpet av lange karrierer.

HVIT DRØM: Himmelen kan sees uansett i hvilket rom man befinner seg i.
HVIT DRØM: Himmelen kan sees uansett i hvilket rom man befinner seg i. Foto: Foto: Greg Cox-HogL/House of Pictures

Alt har funnet sin hjemlige plass mellom renskårne dekorelementer.

Les også:

Huset ble som nytt etter storstilt oppussing

Stor oppussing av lite kjøkken

LESELYST: Med hvite vegger og glasstak er mangel på lys aldri en unnskyldning for ikke å lese en bok. De rene flatene brytes effektfullt av rå materialer representert ved en antikk kiste og det organisk fargede gulvteppet i dynamisk håndverksmessig utførelse.
LESELYST: Med hvite vegger og glasstak er mangel på lys aldri en unnskyldning for ikke å lese en bok. De rene flatene brytes effektfullt av rå materialer representert ved en antikk kiste og det organisk fargede gulvteppet i dynamisk håndverksmessig utførelse. Foto: Foto: Greg Cox-HogL/House of Pictures
HVITT I VARIASJON: Hele huset er malt eller vasket hvitt. Glansforskjeller skaper likevel spennende kontraster, slik som det isblanke gulvets kulde mot veggenes matte glød.
HVITT I VARIASJON: Hele huset er malt eller vasket hvitt. Glansforskjeller skaper likevel spennende kontraster, slik som det isblanke gulvets kulde mot veggenes matte glød. Foto: Foto: Greg Cox-HogL/House of Pictures

Få nye interiørideer i Bonytts inspirasjonsguide

Dette skiller enebarn fra andre barn

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning