Smart innredning: Fleksible møbler

Maks utnyttelse av 28 kvm

Byggherren ville ha en mobil innredning og fikk en leilighet etter bobilprinsippet.

Mobilt. Met et helt system av mobile, arkitekttegnete møbler blir soverommet som innredningen i en bobil; kompakt og fleksibel.
Mobilt. Met et helt system av mobile, arkitekttegnete møbler blir soverommet som innredningen i en bobil; kompakt og fleksibel. Foto: Foto: Benjamin Boccas
Publisert Oppdatert

- Eieren av den ordinære Paris-leiligheten ville ha en fleksibel innredning med et soverom der absolutt alle møbelelementer kunne flyttes på i en håndvending , sier arkitekt Paul Coudamy i en mail til klikk.no .

Byggherrens idé var å ha et fast bosted som på samme tid minnet ham om det å være på reisefot. Omtrent som det å være på tur i en bobil eller campingvogn.

Derfor ble soveromsmøblene montert på hjul.

Flere av dem er laget slik at de kan lagres under sengen med de høye beina. Nærmest som moduler i et byggeset.

- Bestiller du alt under ett blir det også ganske rimelig , forklarer arkitekten.

Maksimal utnyttelse

Standard oppstilling. Her er de fleksible møblene "satt på plass".
Standard oppstilling. Her er de fleksible møblene "satt på plass". Foto: Foto:Benjamin Boccas

Som en naturlig følge av dette uvanlige innredningsgrepet fikk eieren automatisk også en maksimal utnyttelse av leilighetens beskjedne 28 kvadratmeter.

Langstrakt kjøkken

Det arkitekttegnete kjøkkenet er også spesielt.

Det går som et sammenhengende belte etter langveggen i rommet. Skapsystemet er snekkerlaget og har skapfronter i ulike treslag, lyse og mørke .

Det skaper spenst og variasjon i det ellers lyse, homogene rommet.

Mystisk, rød hule

Møbelsystemet består av en lang rekke mobile enheter.
Møbelsystemet består av en lang rekke mobile enheter. Foto: Tegning Paul Coudamy
Spennvidde. Et detaljglimt av materialspenningen mellom bad og dør.
Spennvidde. Et detaljglimt av materialspenningen mellom bad og dør. Foto: Foto:Benjamin Boccas

- Det passer ofte å gi slike minimalistiske interiører en tiltrengt, ekstra piff ved bruk av trendy, organiske former og sterke farger, forteller Paul Coudamy.

- Her lar jeg den grove, knallrøde skilleveggen med de bulkete formene spille opp mot det tøffe, glattslipte betonggulvet . Dette skaper en friskhet, et overraskelesmoment som gir stedet karakter, sier han.

En rekke utfordringer

- Å finne den riktige balanse mellom de kompakte sonene i leiligheten, lagringplass og behov for god gulvplass til beboernes ulike aktiviteter var den vanskeligste delen av prosjektet.

Kjøkkenet i den lille leiligheten har skap som veklser mellom lyst og mørkt treverk. Både oppe og nede. Den brannbilrøde veggen mot badet setter et ekstra piff på innredningen.
Kjøkkenet i den lille leiligheten har skap som veklser mellom lyst og mørkt treverk. Både oppe og nede. Den brannbilrøde veggen mot badet setter et ekstra piff på innredningen. Foto: Foto:Benjamin Boccas

På 28 kvadratmeter er det ikke så enkelt å få til både et hyggelig baderom med badekar , en stor seng og en omkledningsavdeling, pluss en plass for litt kontorarbeid.

Mystisk hule. Den knallrøde døren med den uregelmessige overflaten bidrar til å skape en slags hemmelig huleatmosfære i huset.
Mystisk hule. Den knallrøde døren med den uregelmessige overflaten bidrar til å skape en slags hemmelig huleatmosfære i huset. Foto: Foto:Benjamin Boccas

L-formen reddet prosjekt

Takket være "L"-formen på den kompakte, kreative soveromsinnredningen klarte jeg å få kabalen til å gå opp, avslutter Paul Coudamy.Les også:

Enkle tips til badet

Følg disse bloggene

Alt om verktøy

Guide til kule museumsbutikker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning