Innredning og interiør i byleilighet

Så smart kan du innrede på 51 kvadratmeter

Sjekk løsningene i denne osloleiligheten.

WEGNER: Den klassiske Wegner-stolen CH-25 fikk Thomas i
30-årsgave. En hyggelig overraskelse og spleisegave
fra familie og venner. Spisebordet fra SFO er en annen bruksfavoritt. Legg også merke til trompetlampen med lilla ledning.
WEGNER: Den klassiske Wegner-stolen CH-25 fikk Thomas i 30-årsgave. En hyggelig overraskelse og spleisegave fra familie og venner. Spisebordet fra SFO er en annen bruksfavoritt. Legg også merke til trompetlampen med lilla ledning. Foto: FOTO: Bård Jørgensen
Publisert Oppdatert

Å få til smarte løsninger på liten plass er en kunst.

Det er også en kunst å skape balanse mellom det maskuline og det feminine, uten for mye nervøs fløyel og blondegardiner.

HUSKELISTE: Ytterdøren er malt med tavlemaling. Her er ukas gjøremål listet opp. Fjällräven-sekkene er med på å friske opp gangen. Linoleumsgulvet er malt med Oxan gulvmaling. Det finnes egentlig ingen maling for linoleum, men Oxan har i alle fall fungert for Charlotte og Thomas.
HUSKELISTE: Ytterdøren er malt med tavlemaling. Her er ukas gjøremål listet opp. Fjällräven-sekkene er med på å friske opp gangen. Linoleumsgulvet er malt med Oxan gulvmaling. Det finnes egentlig ingen maling for linoleum, men Oxan har i alle fall fungert for Charlotte og Thomas. Foto: FOTO: Bård Jørgensen

Balansekunst

- Vi hadde antagelig lagd noe ubeboelig og ganske ekstremt hver for oss. Vi holder hverandre i sjakk stilmessig. Kall det gjerne terrorbalanse, smiler Thomas Røst Stenerud.

Sammen med samboeren Charlotte Cappello Sylte kjøpte han toromsleiligheten på 51 kvadratmeter i Sinsenbyen for tre år siden.

God boformel

BORD FRA SFO: Bordet fikk Charlotte fra SFO. Rundt bordet står fargerike skallstoler hun kjøpte for pengene hun fikk til 18-årsdagen
sin. Benken er egentlig kjøkkenskap som er satt på gulvet. Trompetlampen er en god klassiker.
BORD FRA SFO: Bordet fikk Charlotte fra SFO. Rundt bordet står fargerike skallstoler hun kjøpte for pengene hun fikk til 18-årsdagen sin. Benken er egentlig kjøkkenskap som er satt på gulvet. Trompetlampen er en god klassiker. Foto: FOTO: Bård Jørgensen

En byarkitektonisk perle i bydel Grünerløkka i Oslo som ble bygget på 30-tallet.

- Jeg er glad i stedet og i det faktum at jeg bor midt i byen, men likevel slipper å se rett inn i nabogården, sier Charlotte. Ut av vinduene synes nesten bare trær og himmel.

30-tallsarkitektene har funnet en god boformel. Leilighetenes planløsning er effektiv. Med solid takhøyde og godt lysinnslipp fra vinduer på flere sider virker leiligheten langt større enn den egentlig er.

Balanse i hverdagen

Både Thomas og Charlotte er utdannet lærere. Thomas jobber imidlertid ved Nobels Fredssenter. Sammen har de datteren Ella.

E FOR ELLA: Leilighet er på 51 kvadratmeter og ligger på Sinsen i Oslo. Den inneholder stue, kjøkken, bad og ett soverom. Bokstaven er for øvrig er hentet fra et gammelt Aftenpostenskilt.
E FOR ELLA: Leilighet er på 51 kvadratmeter og ligger på Sinsen i Oslo. Den inneholder stue, kjøkken, bad og ett soverom. Bokstaven er for øvrig er hentet fra et gammelt Aftenpostenskilt. Foto: FOTO: Bård Jørgensen

I leiligheten fanges du av originale løsninger, farger, humor og møbelklassikere.

Effektive løsninger

Målet har vært å utnytte plassen best mulig, samtidig som de ikke ønsker en "pakket" følelse - de vil ha følelsen av luft rundt seg.

- Dette er et resultat av felles valg og ønsker. Vi har landet på en stil midt i mellom Charlies «fargenipskjør» og mitt mas om rene linjer.

GULT ER KULT: Ikea har løftet frem gult som it-fargen i år. Brukskunstneren Grete Prydz Kittelsen visste nok hva hun holdt på med lenge før det, da hun lagde de udødelige emaljebollene fra Cathrineholm.
GULT ER KULT: Ikea har løftet frem gult som it-fargen i år. Brukskunstneren Grete Prydz Kittelsen visste nok hva hun holdt på med lenge før det, da hun lagde de udødelige emaljebollene fra Cathrineholm. Foto: FOTO: Bård Jørgensen

Effektive løsninger

Hver for seg hadde de antagelig lagd noe ubeboelig og ganske ekstremt, tror Thomas, som har en far som er arkitekt og innrømmer at han nok er over gjennomsnittlig opptatt av interiør, i alle fall av effektive løsninger.

- Vi har prøvd å lage et ok sted å bo for alle tre. Det betyr også at vi tar oss tid til å bo oss inn, og flytter på ting underveis. Ella påvirker dermed utviklingen ganske dramatisk.

Skandinavisk inspirasjon

KLAR FOR PÅSKEN: Solbriller og accessoirer henger i et morsomt smykketre. Flere av kjedene har Charlotte lagd selv.
KLAR FOR PÅSKEN: Solbriller og accessoirer henger i et morsomt smykketre. Flere av kjedene har Charlotte lagd selv. Foto: FOTO: Bård Jørgensen

Dansk og finsk interiør gir Charlotte inspirasjon. Gjerne også blader som danske BoligLiv, Cover, Nytt Rom eller fine finske blogger. Det som står på ønskelisten nå er Kitchenaid-blender, Liebe-krukker og Arne Jacobsen-vegglamper.

Fjerner gjenstander

I det siste har de brukt noe tid på å utnytte plassen til oppbevaring.

Bokhyller helt opp til taket er et kjent grep. Men en mer original løsning er kjøkkenskapet fra Ikea som benyttes som kombinert sitteplass og oppbevaring.

- Vi har som utgangspunkt å fjerne ting vi ikke bruker. Vi har rett og slett ikke plass. Og så er vi opptatt av at det bør være en bra balanse mellom nytt og patinert, avslutter Thomas.

Les også:

GAMMELT OG NYTT: Gamle og nye leker forenes. Bildet over sengen er forøvrig en del av et gammelt tapetrest som Charlotte har funnet på E-bay. Den fargerike knaggrekken Hang it all ble opprinnelig lagd for barn av det amerikanske designerekteparet Charles og Ray Eames.
Den passer godt inn på Ellas del av soverommet som hun deler med foreldrene.
GAMMELT OG NYTT: Gamle og nye leker forenes. Bildet over sengen er forøvrig en del av et gammelt tapetrest som Charlotte har funnet på E-bay. Den fargerike knaggrekken Hang it all ble opprinnelig lagd for barn av det amerikanske designerekteparet Charles og Ray Eames. Den passer godt inn på Ellas del av soverommet som hun deler med foreldrene. Foto: FOTO: Bård Jørgensen

Her jobber nerdene i Google

Se hva du kan få til på 42 kvm

Når interiøret trenger psykolog

Sjekk badet før og etter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning