Pusset opp 70-tallsleilighet

Pusset opp med naturfarger og reiseminner

Barndomshjemmet var preget av brunt og oransje. I dag er det naturfarger og hvitt som gjelder.

TIDLØST: Stuen er stilrent innredet. Lenestolen er fra Living, sofa fra svenske Engelsson og salongbord fra Konzept HP. Den lilla lampen er kjøpt i Argentina.
TIDLØST: Stuen er stilrent innredet. Lenestolen er fra Living, sofa fra svenske Engelsson og salongbord fra Konzept HP. Den lilla lampen er kjøpt i Argentina. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen
Publisert Oppdatert

Hvert tiår har sin stil. På 70-tallet var det blant annet brunt og orange som gjaldt. Da leiligheten i Oslo gikk i arv fra mor til datter, forsvant det meste av 70-tallspreget og ble erstattet med mye hvitt og naturfarger.

Eieren forteller at det stadig er ommøbleringer og oppussingsprosjekter gående.

VELKOMMEN: Et gedigent speil stående på gulvet gjør at gangen virker større. Lampen fra Missoni er et blikkfang, det samme er skulpturen. Gulvfliser fra Flisekompaniet.
VELKOMMEN: Et gedigent speil stående på gulvet gjør at gangen virker større. Lampen fra Missoni er et blikkfang, det samme er skulpturen. Gulvfliser fra Flisekompaniet. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen

Reiseminner

Eieren har en jobb som bringer henne på reiser både innelands og utenlands. Da gjør hun gjerne interiørkupp, enten det er i Argentina, Thailand eller Sør-Afrika.

- Jeg reiser en del både i jobben og privat. Jeg har alltid antennene ute når jeg har anledning til å gå på markeder eller i butikker. Det er like gøy hver gang jeg klarer å finne den ene lille skulpturen eller et tekstil som passer inn i leiligheten.

Rent 70-talls

VERANDAGUD: En liten veranda har blitt møblert med et lite bord og to stoler. Her kan utsikten over byen nytes med et glass vin. Styling: Tone Kroken.
VERANDAGUD: En liten veranda har blitt møblert med et lite bord og to stoler. Her kan utsikten over byen nytes med et glass vin. Styling: Tone Kroken. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen

Oppveksten i et italiensk-inspirert hjem har også preget den tidlig gryende interiørinteressen. Eieren har italiensk far og norsk mor, som var langt over middels interessert i interiør.

- Min mor har alltid malt og pusset opp. På 70-tallet var barndomshjemmet gjennomført brunt og oransje, både vegger og møbler. I tillegg hadde moren min knalloransje permanentkrøller og en brun velurdress. Jeg tror absolutt dette har påvirket min interesse for interiør senere.

Feminine innslag

Sommerferiene i barneårene tilbrakte eieren hos bestemoren i Italia. Huset var innredet i søreuropeisk stil med store, tunge møbler og flotte, fargerike malerier.

BADEGLEDER: Også på badet henger reiseminner. Korset som henger på speilet er kjøpt i Sør-Afrika. Fotografiene over toalettet er satt i gammel ramme. En rommelig kurv med skinnhanker er fin til håndklær eller andre ting.
BADEGLEDER: Også på badet henger reiseminner. Korset som henger på speilet er kjøpt i Sør-Afrika. Fotografiene over toalettet er satt i gammel ramme. En rommelig kurv med skinnhanker er fin til håndklær eller andre ting. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen
GROVE RAMMER: Fotografier og barnetegninger er rammet inn med sørafrikansk drivved. Rammene skapet et helhetlig inntrykk og gir rom for å samle ulike uttrykk innenfor.
GROVE RAMMER: Fotografier og barnetegninger er rammet inn med sørafrikansk drivved. Rammene skapet et helhetlig inntrykk og gir rom for å samle ulike uttrykk innenfor. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen

Eieren beskriver sin egen stil som moderne og litt stram, men med innslag av feminin touch.

- Jeg liker lyse farger, gjerne litt ton-i-ton. Interiøret er for det meste i hvitt, beige og brunt, men jeg liker fargeinnslag som for eksempel lilla. Jeg liker ikke å overdekorere eller overmøblere, det skal være litt plass igjen både på vegger og gulv.

Munken som favoritt

Alle bilder på veggene er malt eller fotografert av venner.

Flere fotografier og barnetegninger er rammet inn med sørafrikansk drivved.

SVAL SONE: Soverommet er svalt, men likevel intimt. Tre og lune tekstiler gir den nødvendige lunheten til rommet. Speilet fra India finnes hos Anouska. Boksen og rammen med paljetter er fra samme sted. Puter fra Konzept HP. Foto på veggen er av Kjartan Haugen. Skulpturen er et reiseminne.
SVAL SONE: Soverommet er svalt, men likevel intimt. Tre og lune tekstiler gir den nødvendige lunheten til rommet. Speilet fra India finnes hos Anouska. Boksen og rammen med paljetter er fra samme sted. Puter fra Konzept HP. Foto på veggen er av Kjartan Haugen. Skulpturen er et reiseminne. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen
STILLEBEN: Servise og vase i avdempede farger fra Bolina. Det holder gjerne med en skulpturell kvist i vasen.
STILLEBEN: Servise og vase i avdempede farger fra Bolina. Det holder gjerne med en skulpturell kvist i vasen. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen

Reiseminnene er til stede overalt i boligen. Som munkeskulpturen i stuen eller korset som henger på badet.

- Min favoritt er den gamle munkeskulpturen. Kjæresten min fant den på et marked i Bangkok. Først synes jeg ikke at det var noe spesielt ved den. Men den ble mer og mer betydningsfull for meg, og nå er det en interiørting jeg ikke kunne levd uten.

Leiligheten er stylet av Tone Kroken.

Les også:

Her har tiden stått stille i 75 år

Farvel til den brunbeige stua

På jakt etter en håndverker eller leverandør? Du finner dem i Boligguiden

FAVORITT: Denne spesielle munken ble kjøpt på et bruktmarked i Thailand.
FAVORITT: Denne spesielle munken ble kjøpt på et bruktmarked i Thailand. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen
LYS INSPIRASJON: Kjøkkeninnredningen er fra Kvik, og kjøkkenstoler er fra Living. Bord fra Ikea og teppe fra Bolina.
LYS INSPIRASJON: Kjøkkeninnredningen er fra Kvik, og kjøkkenstoler er fra Living. Bord fra Ikea og teppe fra Bolina. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen

Alt om småbarnforeldres sexliv

Sjekk hva barna bør drikke

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning