En uheldig vannlekasje førte til en totalforandring av badet til familien Dønnem Halvorsen.

- Vi hadde egentlig ikke tenkt å pusse opp badet helt ennå, forteller hytteeier Anne-Bet Dønnem.

- Men da vi oppdaget at det hadde kommet fuktighet inn i bjelkelaget under gulvet, var det ingen vei tilbake. Vi måtte rive bort en del av både vegg og gulv.

Prioriterte gulvplass på badet

Hytta er et arvet hus i sveitserstil fra 1910. Anne-Bets svigerforeldre bygde badet i et kott under skråtaket for nesten 40 år siden.

- Deler av hytta er i opprinnelig stil, noe er fra 70-tallet, mens kjøkken og gang har vi pusset opp de siste årene, forklarer Anne-Bet.

- Interiøret er derfor en salig blanding av gammelt og nytt. Selv om 70-tallstilen kan være sjarmerende, så vi dette som en god anledning til å pusse opp badet slik vi selv ville ha det.

Familien bestemte seg for å prioritere gulvplass, og ville derfor bytte ut badekar med dusj. Vask og toalett kunne være på samme sted som før.

Panel på baderomsveggene

Hele badet er blitt totalrenovert. For å finne inspirasjon, tittet Anne-Bet og mannen Per i blader og butikker etter ulike løsninger, fliser og farger. Det var viktig at badet sto i stil til det gamle huset.

- Vi synes at panelvegger passet godt. Ellers ønsket vi at interiøret skulle være ganske lyst og diskret med blått som en ekstra farge. Hytta ligger nær sjøen, og ved å tilføre blått har vi fått inn en maritim stemning i rommet.

Veggskapet har Anne-Bet arvet av sin fars onkel.

- Det var beiset mørkt, og er bare blitt stående i uthuset. Jeg fikk satt inn glass i det og malte det hvitt for å bryte litt med de beige veggene. Selv om gamle ting er fine å bevare som de er, synes jeg innimellom det kan være bra å friske dem opp litt, slik at de faktisk blir brukt.

Nyoppusset hyttebad

BRUNT OG GRØNT: Det gamle badet hadde fliser i beige, grønt og brunt. Gulvet hadde mørkebrunt vinylbelegg og taket var belagt med blanke, hvite plater. © FOTO: Per Erik Jæger

Nyoppusset hyttebad i Kjerringvik

MARITIMT: Lys beige, hvitt og blått er de gjennomgående fargene på det nyoppussede badet. © FOTO: Per Erik Jæger

oppusset bad på sommerhytte

MARITIM DUSJ: I det nye dusjhjørnet er det brukt våtrom veggplater og en glassvegg som kan svinges inn mot veggen når dusjen ikke er i bruk. © FOTO: Per Erik Jæger og privat

Stor forskjell

Anne-Bet er svært fornøyd med sluttresultatet. Begge barna, og særlig sønnen Johannes som er opptatt av interiør, synes at det er blitt veldig fint.

- Vi har brukt lang tid på oppussingen, også fordi det er et lite stykke å reise ut hit. Selv om det ikke alltid blir helt som man planlegger, synes vi resultatet er kjempefint.

Det er jo spennende å pusse opp når det finnes så mange flotte materialer. Ikke minst er det mye å velge blant innenfor belysning, som gir mye av stemningen i et interiør.

Dette kostet badet

For 250.000 kroner ble rommet totalrenovert.

Dette inkluderer nytt rørskap, varmtvannsbeholder, håndverkere, møbler og maling.

Nyoppusset hyttebad

BLE LYSERE: Det nye badet er lyst med hvite, beige og grå detaljer. Servanten fra Tjersland&Co er i marmor og har samme form som et gammeldags vaskefat. Servantskapet fra Kvik har blåblomstrede porselensknotter fra Home&Cottage. Blå håndklær og blomsterpotte er fra Lexington, grått håndkle og lykter er fra Jotex. © FOTO: Per Erik Jæger

Nyoppusset hyttebad

LYSE PANELVEGGER: Veggene på badet står i stil til det gamle huset, og takvinduet slipper nå inn godt med lys. Flettet kurv passer fint sammen med blått, beige og grått. Skittentøyposen (i stolen) og te­lysene er fra Lexington, bade­matten fra Missoni, lyst håndkle og såpe fra Jotex. © FOTO: Per Erik Jæger

Nyoppusset hyttebad

STILIG SKAP: Det hvitmalte skapet gir god plass til oppbevaring av bade­artikler. Kremer og parfyme er fra L'occitane, skål fra Iittala. © FOTO: Per Erik Jæger

Bad

PRAKTISK: Langs den ene veggen er det satt opp en hylle til oppbevaring. Som en ekstra fin effekt er det lagt en uplight ledstripe Linearlight Flex fra Osram innerst langs veggen. © FOTO: Per Erik Jæger

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!