Pusse opp gammel bolig

Enkle grep gjorde huset nytt og moderne

Men ser du nøye, vil du fortsatt se husets opprinnelige uttrykk og historie fra 50-tallet.

STUE: Veggene er malt i matt Misty Shadow fra Jotun, og spisebordet og sittebenken under vinduet har fått et strøk med fargen
S 8000-N. Takpendelen er Acorn fra Northern Lighting. Bordet er fra Ikea, og vedholderen  er fra Bolina. De svarte Y-stolene fra Hans J. Wegner kler rommet. Fargekoden på veggen er
Misty Shadow 10578 fra Jotun.
STUE: Veggene er malt i matt Misty Shadow fra Jotun, og spisebordet og sittebenken under vinduet har fått et strøk med fargen S 8000-N. Takpendelen er Acorn fra Northern Lighting. Bordet er fra Ikea, og vedholderen er fra Bolina. De svarte Y-stolene fra Hans J. Wegner kler rommet. Fargekoden på veggen er Misty Shadow 10578 fra Jotun. Foto: FOTO: Trine Thorsen
Publisert Oppdatert

HER BOR:

Hvem: Cathrine Grimstad og Halvor Walla med fire hel- og deltidsbarn i alderen 12 til 21 år. Boligen ligger i grønne omgivelser på Jar i Bærum.

Hva: En totalrenovert murvilla fra 1954.

Hvorfor: Et hjem med en nordisk stil, hvor enkeltheten bidrar til å gjøre det vakkert. Varme toner på veggene gir et lunt inntrykk.

- Det er vi veldig glade for. Hagen er stor og det er perfekt å sparke fotball her. I tillegg hadde de tidligere eierne grønnere fingre enn de fleste, så her er det frukttrær, busker og blomster i massevis om sommeren, forteller Halvor Walla til magasinet Bonytt.

Det å få inn lys og luft, og å åpne opp mellom inne- og utearealer, var viktig for Walla og kona Cathrine Grimstad.

- Vi allierte oss med Skaara Arkitekter for å få et moderne og rent uttrykk på huset både innvendig og utvendig. Samtidig var det viktig for oss å bevare husets opprinnelige uttrykk og historie. Det er mange gjennomtenkte og fine romløsninger i klassiske 50-tallshus av denne typen, og de ønsket vi å ta med oss videre, sier Walla.

Moderne uttrykk

Grunnflaten i huset er på 75 kvadratmeter, og huset har to etasjer. I tillegg har ekteparet innredet stue og to soverom i kjelleretasjen. Til sammen er boarealet på rundt 200 kvadratmeter. Kjøkken, stue og bad ligger i husets første etasje. I andre etasje ligger tre soverom, bad og toalett.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LUN STEMNING: 
2. Julepynten fra Papirgalleriet
og Ting.
3. Spisestuen ligger i flukt med kjøkkenet. Langs veggen bygde paret en sjenerøs sittebenk med plass til mange. Barkrakkene er fra Hay, og vegglampen er fra franske Lampe Gras.
LUN STEMNING: 2. Julepynten fra Papirgalleriet og Ting. 3. Spisestuen ligger i flukt med kjøkkenet. Langs veggen bygde paret en sjenerøs sittebenk med plass til mange. Barkrakkene er fra Hay, og vegglampen er fra franske Lampe Gras. Foto: FOTO: Trine Thorsen

Endringer på fasaden og utskiftning av vinduer og dør mot en ny og stor terrasse var noe av det arkitekten foreslo. Innvendig ble kjøkkenet åpnet mot stuerommet og spiseavdelingen. De bestemte seg også for å utvide husets trange entré, til et mer rommelig inngangsparti, med tilhørende garderobe og bad. Det lot seg gjøre ved å stjele plass fra et tilstøtende gjesterom.

- Vi slo ned veggen mellom gjesterom og entré, og møtte et digert avløpsrør, forteller Walla, som innrømmer at det har vært en lærerik prosess å pusse opp et helt hus fra bunnen av.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

God hjelp

ADVENTSTID: 1. Gulvene i huset er originale, de er slipt og satt inn med hvitpigmentert voks. Bordet er fra Ikea, Y-stolene er kjøpt på A. Huseby & Co, og vegguret er kjøpt i London. 
2. Benken ble malt i samme farge som spisebordet og en bokhylle. Under benken er det oppbevaringsplass. Vegglampen er fra Lampe Gras, saueskinnet er fra Bolina og linputene er fra Norrgavel. Det lille sidebordet er fra Stokke Austad.
ADVENTSTID: 1. Gulvene i huset er originale, de er slipt og satt inn med hvitpigmentert voks. Bordet er fra Ikea, Y-stolene er kjøpt på A. Huseby & Co, og vegguret er kjøpt i London. 2. Benken ble malt i samme farge som spisebordet og en bokhylle. Under benken er det oppbevaringsplass. Vegglampen er fra Lampe Gras, saueskinnet er fra Bolina og linputene er fra Norrgavel. Det lille sidebordet er fra Stokke Austad. Foto: FOTO: Trine Thorsen

Paret har ledet arbeidet selv, men har hatt god hjelp av dyktige håndverkere og fagfolk.

Siste finish med farger og design inne bidro interiørstylist Kirsten Visdal med.

- Vi visste at vi ikke ville ha kalde grå og hvite nyanser på veggene, og Kirsten hjalp oss på vei. Vi er veldig fornøyde med de varme nyansene på veggene i huset, sier Grimstad.

De valgte også å beholde de opprinnelige gulvene. De ble slipt ned og behandlet med hvitpigmentert voks. Slik fikk de et lyst og naturlig uttrykk, det trives de godt med.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Førjulstid

Foto: FOTO: Trine Thorsen

Nå er det advents- og førjulstid i det nyoppussede huset på Jar. Det er det rene, enkle som dominerer, også når det skal pyntes til høytiden.

Men selve julen tilbringes for første gang et helt annet sted. Ekteparet har kjøpt et gårdsbruk i Bø i Vesterålen, med utsikt både til Lofoten og åpent hav. Her har det nevenyttige paret satt opp et nybygg i nordisk stil med masse lys og luft. Målet har vært å komme så nær naturen – og vær og vind, som mulig. Huset i nord ble ferdig i høst, også her fikk de verdifull hjelp under arbeidets gang av Skaara Arkitekter og Kirsten Visdal.

- Nå skal det bli godt med julefeiring og tid til å puste ut. Det har vært en spennende tid, men nå skal huset nytes – i all overskuelig fremtid, forsikrer de.

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

RO I HVERDAGEN: 1. Soverommet er malt i en dyp, pudderrosa tone, New York fra Jotun. Sengen er fra Jensen, men har gavl fra Ikea. Sengeteppet er fra Xponella. Pynteputene og teppet på gulvet er fra Norrgavel. Brettbordet er fra Hay og Jielde-lampen er fra Bolina. 
2. Badet i første etasje har marokkanske fliser fra historiske.no. Servantmøbelet er fra Kvik, og armaturen Il bagno Alessi One er fra Oras. Taburetten er fra Søstrene Grene. Fargekoden på veggen er Complexion 10579 fra Jotun.
3.  Trebordet er fra Bolina. Stolen er kjøpt på godagers.no.
RO I HVERDAGEN: 1. Soverommet er malt i en dyp, pudderrosa tone, New York fra Jotun. Sengen er fra Jensen, men har gavl fra Ikea. Sengeteppet er fra Xponella. Pynteputene og teppet på gulvet er fra Norrgavel. Brettbordet er fra Hay og Jielde-lampen er fra Bolina. 2. Badet i første etasje har marokkanske fliser fra historiske.no. Servantmøbelet er fra Kvik, og armaturen Il bagno Alessi One er fra Oras. Taburetten er fra Søstrene Grene. Fargekoden på veggen er Complexion 10579 fra Jotun. 3. Trebordet er fra Bolina. Stolen er kjøpt på godagers.no. Foto: FOTO: Trine Thorsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning