Pusse opp gammel bolig

Ga boligen fra 70-tallet et skikkelig ansiktsløft

Huset på 300 kvadrat er nå blitt en funksjonell og praktisk familiebolig.

NY BOLIG: Hilde Cecilie Eggen og samboeren Stian Fritzman ga boligen fra 70-tallet et skikkelig ansiktsløft.
NY BOLIG: Hilde Cecilie Eggen og samboeren Stian Fritzman ga boligen fra 70-tallet et skikkelig ansiktsløft. Foto: FOTO: Marit Kvaale
Publisert Oppdatert

Her bor:

Hvem: Hilde Cecile Eggen (40) og samboer Stian Fritzman (35), hennes barn Emilie (15) og Sander (11), og hans sønn Jonathan (5).

Hva: Nyoppusset enebolig på 300 m² fra slutten av 70-tallet.

Hvor: Vennesla

Instagram: @eggens_verden

Interiørblogg: Eggensverden.blogspot.no

Her bor Hilde Cecilie Eggen med barna Emilie og Sander, samboer Stian Fritzman og hans sønn Jonathan. Annenhver uke er det fullt hus på Snømyr, mens det er tilsvarende stille og rolig den andre uka.

Da paret skulle investere i sin første felles bolig, var det mange hensyn å ta. De ville at barna skulle ha hvert sitt rom, og de ønsket et stort og praktisk kjøkken med et romslig spisebord.

Huset på 300 kvadrat er nå blitt en funksjonell og praktisk familiebolig, med stor gang, to soverom og et lite bad i første etasje. Hovedetasjen inneholder en stor, åpen stue, spisestue og kjøkken, to soverom og like mange bad.

Fargene i huset er holdt i en lys og harmonisk fargepalett. Hvite og grå toner er elegant mikset med naturmaterialer og rikelig med puter og lykter.

Nytt og gammelt

- Jeg falt nok først og fremst for de store vinduene, det fine lysinnfallet og den rause takhøyden i stua, innrømmer Eggen til magasinet Kamille.

Allerede på visningen visste hun at det var mange muligheter. Det gjaldt bare å se forbi en del av de tidstypiske detaljene som preget boligen.

- Noen detaljer syntes jeg derimot var ganske tøffe, som glassvinduet i gangdøren, så det valgte jeg å beholde.

Glassvinduet er fra da huset ble bygd, seint på 70-tallet.

Paret har også beholdt de originale flisene i gangen og noen brystpanel. I gangen har de malt panelet i en matt, sort farge. Trappen har de også beholdt. De har bare helt enkelt malt den hvit.

- Jeg synes det var viktig å ta vare på noen av de tidstypiske detaljene – de er med på å gi huset karakter, forklarer Eggen.

En stor porsjon egeninnsats

Det måtte en grundig oppussingsjobb og en stor porsjon egeninnsats til før huset ble slik de ønsket.

- Det er godt jeg har en nevenyttig kjæreste som liker å gjennomføre alle ideene mine, ler Eggen.

Ifølge Eggen selv er hun vanligvis helt håpløs med både hammer og malerkost, og pleier å ende opp med mer maling på seg selv enn det hun maler. Men det er én ting hun er veldig stolt av – veggen med betonglook i stua.

- Den turte jeg ikke å overlate til noen andre, så den har jeg faktisk malt selv. Jeg brukte mye tid på å eksperimentere og blande meg fram til de riktige nyansene, forklarer hun.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet.

Går heller for rimeligere varianter

Eggen liker å kombinere bruktfunn og møbler hun har arvet med nyinnkjøp. Når hun kjøper nytt, er hun ganske prisbevisst, og unngår oftest designobjekter, og går heller for rimeligere varianter.

- Da vi flyttet inn i det nyoppussede huset, prøvde jeg å begrense meg og være minimalistisk. Jeg forsøkte meg på en strammere stil – uten så mye dill og dall, men det gikk altså ikke. Det tok ikke lang tid før jeg måtte gi etter for behovet for puter, skinn og lykter. Tre vesentlige ingredienser for å skape en hjemlig og hyggelig atmosfære, mener hun.

Favorittmerkene er House Doctor og Tine K. De merkene går igjen i hele huset og favorittbutikken er Kamelon i Vennesla. Der må hun innom i alle fall én gang i uken.

- Når jeg er ute og reiser, elsker jeg å gå på skattejakt. Jeg pleier å tråle bruktbutikker og er egentlig alltid på utkikk etter noe jeg kan bruke hjemme.

Hus og hjem har blitt en hobby for Eggen, og familien har vendt seg til at hun stadig flytter rundt på ting. Det er slik hun får utløp for sin kreative side. Den grå sofaen har allerede stått tre forskjellige steder. Sofaen har to sett med bein i ulike høyder. Slik kan den både brukes til spise- og salongbord.

- Det er et møbel etter mitt hjerte. Fleksibelt og komfortabelt, sier hun og legger til:

- Helt ferdig med oppussingsprosjekter blir jeg nok aldri.

FÅ STILEN: Skap fra KH Living kr 6190, Gevir fra Milla Boutique kr 1790, Pute fra Hay kr 649, Gulvteppe fra HM Home kr 249, Hylle fra Ellos kr 499, Barstol fra Hay kr 1529, trekasse fra Kremmerhuset kr 299, Kommode fra Ikea kr 898.
FÅ STILEN: Skap fra KH Living kr 6190, Gevir fra Milla Boutique kr 1790, Pute fra Hay kr 649, Gulvteppe fra HM Home kr 249, Hylle fra Ellos kr 499, Barstol fra Hay kr 1529, trekasse fra Kremmerhuset kr 299, Kommode fra Ikea kr 898. Foto: FOTO: Produsentene

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning