Pusse opp gammel bolig

De totalrenoverte huset fra 50-tallet

Sjekk hva de fikk til på bare tre måneder!

SPISESTUE: Det var viktig for familien at langbordet fikk en sentral plassering og at stolene var komfortable. Bordet fra Kristensen & Kristensen ble kjøpt på Verket Interiør. Stolene er fra Townhouse. Lysekronen er Hope fra Luceplan.
SPISESTUE: Det var viktig for familien at langbordet fikk en sentral plassering og at stolene var komfortable. Bordet fra Kristensen & Kristensen ble kjøpt på Verket Interiør. Stolene er fra Townhouse. Lysekronen er Hope fra Luceplan. Foto: FOTO: Inger Mette Meling Kostveit.
Publisert Oppdatert

Her bor:

En familie på fire. Huset fra 1958 gjennomgikk nylig en total oppussing og fremstår i dag som en harmonisk og funksjonell bolig på 165 m². Eierne har vært villige til å ta noen modige valg, et av dem var beslutningen om å ha noen mørke vegger istedenfor de hvite som de i utgangspunktet hadde sett for seg. Resultatet er klassisk, glamorøst og tøft, akkurat som familien som bor der.

- Velkommen inn, sier eieren og slår opp den brede inngangsdøren.

Entreen, som hun så gjestfritt tar imot i, er et moderne tilbygg på et klassisk 50-talls hus. Det flunkende nye tilbygget, i sin helhet er oppført i mur og glass, er på mange måter beskrivende for familien som bor her. Det har en moderne og fremtidsrettet utforming og tøff materialbruk, men det har også en klassisk forankring og harmonisk tilhørighet til den opprinnelige huskroppen.

- Vi ønsket å fornye oss, men vi ville samtidig beholde deler av vår historie, forklarer hun til magasinet Maison.

Pusse opp gammel bolig

Historien om denne boligen og dens forvandling begynner i 2012. Ekteparet har bestemt seg for at tiden er inne for å foreta et boligskifte. De ønsker seg primært en bolig de kan flytte rett inn i, men ender opp med å kjøpe en nedslitt 50-talls bolig med stort oppussingsbehov.

Hva skjedde?

- Vi falt for eiendommen og dens beliggenhet og tenkte nok ikke grundig nok gjennom hvor krevende det ville være å renovere en slik bolig, innrømmer hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ÅPENT ROM: Peisen er plassert i vinkelen mellom stuen og bibliotekskroken, og ildstedet kan sees fra både fra sofaen, biblioteket og spiseplassen. Mørke vegger, lyse gulv og lys sofa gjør at rommet virker både lunt og luftig. Sofaen er fra Bolia. Bordet fra SH Interiør. Gardinene er sydd i tekstiler fra Romo og Jab. Putene er dels sydd i samme tekstil som gardinene, dels fra Senze of Joy. Peisen er fra Vision Line/Peisselskabet.
ÅPENT ROM: Peisen er plassert i vinkelen mellom stuen og bibliotekskroken, og ildstedet kan sees fra både fra sofaen, biblioteket og spiseplassen. Mørke vegger, lyse gulv og lys sofa gjør at rommet virker både lunt og luftig. Sofaen er fra Bolia. Bordet fra SH Interiør. Gardinene er sydd i tekstiler fra Romo og Jab. Putene er dels sydd i samme tekstil som gardinene, dels fra Senze of Joy. Peisen er fra Vision Line/Peisselskabet. Foto: FOTO: Inger Mette Meling Kostveit

Et nytt interiørnivå

Prosjektets omfang kombinert med tidspress og deres ønske om å løfte seg selv til det de omtaler som «et nytt interiørnivå» førte til at de valgte å søke profesjonell bistand fra en interiørkonsulent.

- Vi ønsket en person som kunne være både guide og inspirator og som samtidig kunne fungere som prosjektleder og koordinator på byggeplassen, forklarer de.

Boligen de kjøpte ble opprinnelig bygget som en horisontalt delt tomannsbolig på slutten av 1950-tallet. Grunnflaten var på ca. 75 m² og selv om boligen ved kjøpstidspunktet var i bruk som enebolig så hadde den fremdeles både kjøkken, bad og stue i hver etasje.

Materialbruken var enkel og den oppdelte romløsningen var uhensiktsmessig. I samarbeid med interiørkonsulenten ble det derfor utarbeidet en helt ny arealplan for begge etasjene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SVAL SONE: På hovedbadet er det lagt vekt på et lyst og delikat helhetsinntrykk. Av hensyn til helheten er det brukt samme type fliser på vegger og gulv, formatvalget er imidlertid ulikt. Flisene, som har en viss skimmereffekt, er fra Flisekompaniet. Innredningen er spesialbestilt hos Inmente.
SVAL SONE: På hovedbadet er det lagt vekt på et lyst og delikat helhetsinntrykk. Av hensyn til helheten er det brukt samme type fliser på vegger og gulv, formatvalget er imidlertid ulikt. Flisene, som har en viss skimmereffekt, er fra Flisekompaniet. Innredningen er spesialbestilt hos Inmente. Foto: FOTO: Inger Mette Meling Kostveit

Nyrenovert bolig

For å få til en god funksjon ble det bestemt at arealet i første etasje skulle fungere som en sosial sone med åpen stue og kjøkkenløsning. Andre etasje skulle dedikeres til familiens private arena og inneholde deres ønske om 3 soverom og 2 bad. Løsningen innebar at flere vegger måtte rives eller flyttes. Noen av veggene var bærende, andre inneholdt kanaler med rørføringer. Det måtte også lages et nytt inngangsparti.

- Det var et skikkelig «puslespill», men takket være dyktige fagfolk så fikk vi den løsningen vi ønsket oss, sier eieren.

Til tross for at prosessen var både krevende og omfangsrik kunne familien flytte inn i den fullstendig fornyede boligen bare drøye tre måneder etter oppstart.

Den nyrenoverte boligen har en behagelig fargepalett og et interiør som preges av en smakfull kombinasjon av klassiske møbler krydret med både arvestykker og moderne design.

- Samarbeidet med interiørkonsulenten gjorde oss først og fremst litt modigere, men også tryggere, i alle våre interiørvalg. Det var også en forutsetning for den raske progresjonen og det helhetlige resultatet, sier eierne.

Interessert i arkitektur, interiør, boligmarked, rengjøring eller hage? Følg Klikk Bolig på Facebook.

GAMMELT & NYTT: Gamle og kjære arvestykker gir særpreg og personlighet. Sofaen er trukket om i et stoff fra Jab. Liftgardinet er sydd i en silke fra Romo. Hovedsoverommet er stort og godt, eksklusive tekstiler og tapet med skimmereffekt skaper et luksuriøst hotellpreg. Tapet og tekstiler er fra Romo og Jab. For å sikre god nattesøvn er de blendingsfórede gardinene laget slik at de går fra tak til gulv. De lange lengdene gir også et visuelt preg av økt takhøyde. Husets datter har fått et lekkert soverom i vakre nyanser av hvitt. For å utnytte plassen optimalt er det laget skap på hele veggen rundt sengens hodegavl. Rommet er relativt lite, men de lyse veggene med crocco-mønstret tapet gir fin romfølelse En hylle fungerer som «nattbord».
GAMMELT & NYTT: Gamle og kjære arvestykker gir særpreg og personlighet. Sofaen er trukket om i et stoff fra Jab. Liftgardinet er sydd i en silke fra Romo. Hovedsoverommet er stort og godt, eksklusive tekstiler og tapet med skimmereffekt skaper et luksuriøst hotellpreg. Tapet og tekstiler er fra Romo og Jab. For å sikre god nattesøvn er de blendingsfórede gardinene laget slik at de går fra tak til gulv. De lange lengdene gir også et visuelt preg av økt takhøyde. Husets datter har fått et lekkert soverom i vakre nyanser av hvitt. For å utnytte plassen optimalt er det laget skap på hele veggen rundt sengens hodegavl. Rommet er relativt lite, men de lyse veggene med crocco-mønstret tapet gir fin romfølelse En hylle fungerer som «nattbord». Foto: FOTO: Inger Mette Meling Kostveit

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning