Personlig interiør

På dette soverommet er det få ting som ikke er laget selv

Selv sengen er egendesignet.

SOVEROMMET: Angela har tegnet sengen selv og fått en møbelsnekker til å bygge den. Hun hadde en liknende seng i leiligheten i Dubai, og ble veldig glad i himmelsengkonseptet. Både putene og sengeteppet er egendesignet. Det mønstrete sengesettet er fra Ralph Lauren, mens lampe og sidebord er fra Governato Design.
SOVEROMMET: Angela har tegnet sengen selv og fått en møbelsnekker til å bygge den. Hun hadde en liknende seng i leiligheten i Dubai, og ble veldig glad i himmelsengkonseptet. Både putene og sengeteppet er egendesignet. Det mønstrete sengesettet er fra Ralph Lauren, mens lampe og sidebord er fra Governato Design. Foto: Foto: Margrethe Myhrer
Publisert Oppdatert

HER BOR

Interiørdesigner Angela Z. Governato, ektemannen Johan Lauritz Zeiner og to små barn.

Paret bodde tidligere i Midtøsten, men flyttet hjem i 2011. Leiligheten er 200 m² og ligger i Tønsberg i Vestfold.

Angela på nett: governatodesign.com

Instagram: @governatodesign

Angela Z. Governato er kjent for å gjøre store forandringer med enkle grep. Og alltid med en personlig touch. Hun elsker å overraske, leke med tekstiler og utfolde seg kreativt. Hjemme hos seg selv har designeren derimot valgt en stilren palett og et klassisk interiør.

- Det handler om mye mer enn hvilken farge du har på veggen. Et interiør skal gi en opplevelse. Det skal være personlig, tidløst og harmonisk, sier interiørdesigneren til magasinet Maison.

Det beste fra flere verdener

Til daglig driver hun Governato Design, et konsept som startet i Dubai og nå driftes i Norge. Interiørstylisten har snaue ti år i bransjen og verden som sin arbeidsplass. Hennes norsk-italienske røtter og syv år i Midtøsten har gjort henne attraktiv, og hun klarer å hente ut det beste fra flere verdener. Araberne elsker henne, og flyr stadig interiørdesigneren ned for å jobbe for dem. Til daglig bor hun nå i Tønsberg.

- Jeg har tatt med meg mye av det jeg lærte i Østen, og kombinerer det med Vesten. En god porsjon italiensk eleganse og norsk kvalitet, smiler hun.

Interiørdesigneren følger ingen trender, men liker å kombinere og skape interiører som er like aktuelle om ti år. Angela elsker farger, men i sitt eget hjem fortrekker hun en nøytral palett, som et hvitt lerret. Hun har flere ganger forsøkt seg på innslag av både rødt og rosa, men føler at hun blir distrahert. Det gir henne inspirasjon, men ikke ro.

- Hjemme jobber jeg veldig ton-i-ton. Jeg må ha det harmonisk, uten forstyrrende elementer, understreker hun.

«Live, love and luxury»

I den 200 kvadratmeter store leiligheten er de gjennomgående fargene hvitt, sort, beige og blått, samt en utstrakt bruk av puter, striper og mønstre. Interiøret er trofast mot sitt klassiske image, men byr også på forfriskende overraskelser, gjerne i form av kinesisk porselen. Angela har valgt store signaturmøbler og kombinerer disse med egendesignede puter.

-Jeg legger mye vekt på bruk av tekstiler, og designer alt selv. Når du bruker såpass store møbler, trenger du elementer som toner dem ned og gjør det hjemmekoselig. Hvis ikke kan det fort oppleves litt tomt, forklarer hun.

Rommene er innredet i tråd med interiørdesignerens egen filosofi: «Live, love and luxury». Leiligheten strekker seg over to etasjer, med herlig sjøutsikt, stor takterrasse og en luftebalkong. Noe av det første man legger merke til i denne boligen, er den bevisste bruken av materialer. Alt er av ypperste kvalitet og godt håndverk.

SOVEROMMET: - Hver gang jeg er ute på reise, tar jeg med et motiv av byen og rammer det inn, forteller Angela. Over sengen henger derfor deilige minner fra Paris. Hun elsker tepper på soverommet og anbefaler det videre til alle. - Rommet blir så mye lunere. Det er heller ikke så dyrt, og mye enklere å bytte ut enn parkett, sier hun. Veggene er tapetsert i samme nyanse som gulvteppet. Det store speilet er fra Dubai. De kinesiske krukkene er en gave fra Angela til Johan, men de er vel enige om at det i utgangspunktet var noe hun ønsket seg. Angela får aldri nok av interiørbøker og bruker det som dekor i flere rom . Hun synes de gjør seg særlig godt på avlastnings- eller salongbord.
SOVEROMMET: - Hver gang jeg er ute på reise, tar jeg med et motiv av byen og rammer det inn, forteller Angela. Over sengen henger derfor deilige minner fra Paris. Hun elsker tepper på soverommet og anbefaler det videre til alle. - Rommet blir så mye lunere. Det er heller ikke så dyrt, og mye enklere å bytte ut enn parkett, sier hun. Veggene er tapetsert i samme nyanse som gulvteppet. Det store speilet er fra Dubai. De kinesiske krukkene er en gave fra Angela til Johan, men de er vel enige om at det i utgangspunktet var noe hun ønsket seg. Angela får aldri nok av interiørbøker og bruker det som dekor i flere rom . Hun synes de gjør seg særlig godt på avlastnings- eller salongbord. Foto: Foto: Margrethe Myhrer

Gjennomført totalopplevelse

Designeren etterstreber å skape et interiør som varer. En eleganse der hun fusjonerer moderne interiør med det herskapelige. Sorte lister, dører og møbler går igjen hele veien og nærmest rammer inn rommene. Angela og ektemann Johan Lauritz Zeiner totalrenoverte leiligheten da de flyttet inn i 2011. Det meste er byttet ut, og Angela har designet alt selv i samråd med en dyktig møbelsnekker.

ANGELAS INTERIØRTIPS:

• Bestem deg for en rød tråd du skal følge før du begynner å pusse opp. Bruk gjerne Pinterest, Instagram eller interiørmagasiner for å samle inspirasjonsbilder til de ulike rommene. Ikke miks for mye.

• Velg gulv som harmonerer med hverandre. Jeg anbefaler de fleste å holde seg til et par farger på veggene. Bruk gjerne samme farge og glansgrad på dører og lister.

• Bruk speil i interiøret, det får rommene til å virke større.

• Hvis du bruker store møbler, trenger du tekstilelementer som toner dem ned og gjør det hjemmekoselig.

• Bruk tepper på soverommene. En lun atmosfære her gjør det triveligere både å legge seg og stå opp. 

- Vi har skjult alt det elektriske og bygget inn alle skap. Jeg liker den kompakte følelsen som massive naturmaterialer gir, sier hun. Paret elsker å ha gjester, og har derfor prioritert et stort spisebord i stuen. Tv-en er henvist til et eget rom i 1. etasje.

-Jeg anbefaler alle som skal bygge, renovere eller pusse opp å ha en klar plan. Man kommer ofte på en del ting i etterkant, og da kan det være for sent eller bli veldig dyrt, sier hun.

Angela har alltid vært interessert i interiør, mye takket være sin mor.

STUEN: Den hvite lenestolen er av merket La Fibule og blir ofte brukt som hotellmøbel. De beige sofaene er fra Andrew Martin. Puff i sebraskinn fra interiørbutikken The One i Dubai. Alle puter er egendesignet; både disse, stolen og teppet selges gjennom Governato Design. Figur i hvit sten er kjøpt på Vestkantorget i Oslo. I boligen er det alltid tente duftlys og friske blomster; to av Angelas must-haves.  I det sorte vitrine-skapet står en samling krystallglass. - Jeg er veldig glad i Waterford krystall og samler på glass og karafler herfra, sier hun.
STUEN: Den hvite lenestolen er av merket La Fibule og blir ofte brukt som hotellmøbel. De beige sofaene er fra Andrew Martin. Puff i sebraskinn fra interiørbutikken The One i Dubai. Alle puter er egendesignet; både disse, stolen og teppet selges gjennom Governato Design. Figur i hvit sten er kjøpt på Vestkantorget i Oslo. I boligen er det alltid tente duftlys og friske blomster; to av Angelas must-haves. I det sorte vitrine-skapet står en samling krystallglass. - Jeg er veldig glad i Waterford krystall og samler på glass og karafler herfra, sier hun. Foto: Foto: Margrethe Myhrer

-Jeg er oppvokst i et hjem i konstant forandring, med stadig nye farger og møbler som byttet plass, forteller hun.

Interiørgleden har hun arvet, men ommøblering tilhører sjeldenhetene hos Angela. Har et møbel først fått sin plass, blir det gjerne stående der. Det betyr ikke at hun har mangel på prosjekter. Etter som paret har to små barn, har de investert i en tomt, og arkitekt Lorentz Gedde-Dahl er allerede i gang med å tegne boligen for dem.

-Jeg er veldig glad for at vi har funnet en arkitekt som verdsetter den klassiske stilen og snakker samme språk som oss. Jeg er ikke fan av de firkantede  funkiskassene, avslutter hun.

BADET: Angela har tegnet baderomsinnredningen selv og deretter fått en møbelsnekker til å bygge den. Platen på toppen er spesialtilpasset marmor. I utgangspunktet ønsket designeren å ha én stor marmorflate også på veggene, men det ble fryktelig dyrt i Norge, derfor valgte hun heller kvadratiske fliser på 60 x 60 cm både på gulv og vegger.
BADET: Angela har tegnet baderomsinnredningen selv og deretter fått en møbelsnekker til å bygge den. Platen på toppen er spesialtilpasset marmor. I utgangspunktet ønsket designeren å ha én stor marmorflate også på veggene, men det ble fryktelig dyrt i Norge, derfor valgte hun heller kvadratiske fliser på 60 x 60 cm både på gulv og vegger. Foto: Foto: Margrethe Myhrer

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning