Storbyhus

Fyller huset med kunst og reiseminner

- Det må gjerne glitre litt.

LEKKERT: Rosinen i pølsen på kjøkkenet er det rustikke gulvet i afrikansk rødbrun skifer. Teppe fra ladyburk.no, og gasskomfyr og hette fra Ilve. Kjøkkeninnredningen er spesialsnekret. Favorittgjenstander og mye brukte kjøkkenredskaper har fått utstillingsplass i hyllene på veggen ved vinduet. Den runde krukken øverst er kinesisk.
LEKKERT: Rosinen i pølsen på kjøkkenet er det rustikke gulvet i afrikansk rødbrun skifer. Teppe fra ladyburk.no, og gasskomfyr og hette fra Ilve. Kjøkkeninnredningen er spesialsnekret. Favorittgjenstander og mye brukte kjøkkenredskaper har fått utstillingsplass i hyllene på veggen ved vinduet. Den runde krukken øverst er kinesisk. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
Publisert Oppdatert
STORBYHUS: Her bor Cecilie Dale. Gardinløse vinduer sender lyset uhindret inn i det åpne stuerommet. Det antikke sofabordet er kjøpt i Australia, og er egentlig et indonesisk spisebord, som har fått bena kappet. Sofaputer fra Country Chic. Den rosa skinnpuffen er fra ladyburk.no. Gulvkrukke og høyt piletre i silke fra Bolina.
STORBYHUS: Her bor Cecilie Dale. Gardinløse vinduer sender lyset uhindret inn i det åpne stuerommet. Det antikke sofabordet er kjøpt i Australia, og er egentlig et indonesisk spisebord, som har fått bena kappet. Sofaputer fra Country Chic. Den rosa skinnpuffen er fra ladyburk.no. Gulvkrukke og høyt piletre i silke fra Bolina. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Det kan være morsomt å kaste seg på interiørtrender.

Men de fleste av oss har vel opplevd å bli fort lei av dill og dall vi plukker med oss uten å tenke over om det egentlig passer så godt med resten av interiøret vårt.

Cecilie Dale har funnet en fin løsning. Hun bor i et teglsteinhus fra 1917 på St.hanshaugen i Oslo, som hun deler med samboer og en sønn.

De har valgt en lys og lett bakgrunn, som friskes opp med frodige planter og kule detaljer. Det skaper en lys og romslig bolig med personlig preg og spor av eksotiske himmelstrøk.

Storbyhus

I en blindvei på en høyde ved St. Hanshaugen i Oslo, omkranset av gamle trær og grønne hager, ligger teglsteinshuset fra 1917. Til å være midt i byen er det bemerkelsesverdig stille her, og det er noe av det beste ved huset, forteller Cecilie Dale.

Hun har bodd her i 11 år med samboer og barn, og hun har ingen som helst planer om å flytte. Ekstra praktisk er det selvsagt når arbeidsdagen kan tilbringes i husets kjeller, der Dale har innredet egnede lokaler for sin praksis som gestaltterapeut.

To hybler er det også blitt plass til i kjelleretasjen.

Lyse farger

- Huset og beliggenheten er fantastisk. Rommene er store og lyse, og det er høyt under taket. Vi er bortskjemt med fuglesang og grønne omgivelser. Fra tredje etasje kan vi se helt til Oslofjorden.

Gjennom hoveddøren kommer man inn i husets første etasje, med kjøkken, spisestue, stue og to utganger til hagen. I andre etasje ligger hovedsoverom, tre mindre soverom, to bad og walk in closet. Loftsetasjen er innredet med ekstra soverom og loftsstue.

Totalt måler huset rundt 440 kvadratmeter brutto.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Store vinduer uten gardiner sørger for masse lys i stueetasjen. Vegger og innredning er holdt i nøytrale, lyse farger. Bortsett fra velvalgte detaljer og blikkfang, da.

STEMNING I STORBYHUS: Kakkelovnen ble kjøpt i Sverige, og brukes på ekstra kalde vinterdager. Solspeilet er fra Milla Boutique. Til høyre vises hvilekroken i karnappet mellom stuen og spisestuen. Sjeselongen  i sandeltre er fra Marokko. Det samme er Benouir-gulvteppet fra Bolina. Rundt bord, Ox, fra Bolina. Gulvkrukke med eviggrønne blader fra Shishi. Lysekronen er et bruktfunn.
STEMNING I STORBYHUS: Kakkelovnen ble kjøpt i Sverige, og brukes på ekstra kalde vinterdager. Solspeilet er fra Milla Boutique. Til høyre vises hvilekroken i karnappet mellom stuen og spisestuen. Sjeselongen i sandeltre er fra Marokko. Det samme er Benouir-gulvteppet fra Bolina. Rundt bord, Ox, fra Bolina. Gulvkrukke med eviggrønne blader fra Shishi. Lysekronen er et bruktfunn. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Tar med reiseminner

Moderne kunst i kraftige farger og spennende reisefunn fra land langt unna, setter sitt helt spesielle preg på boligen. Særlig er det gjennom reiser til Kina og Marokko at Cecilie og samboeren har funnet frem til favorittgjenstander som har fått bli med hjem.

- Jeg liker å blande ulike stiler, og unngår som regel sterke farger. En nøytral base med kontraster i jordfarger passer meg bra. I tillegg til noen blanke eller gylne detaljer, som utgjør det lille ekstra. Gamle ting og arvestykker er også noe jeg setter pris på å omgi meg med, sier Dale.

Hun forteller at hun med vilje har unngått å møblere med for mange og for små elementer. Siden rommene er store og takhøyden god, passer det best med mye luft og møbler med litt størrelse, synes hun.

DEILIG BAD: Badekaret sto egentlig i bestemorens leilighet og fikk nytt liv i oppusset tilstand hos Dale. Servant og toalett fra Villeroy & Boch. Fliser fra Little England, og speil fra ikea.
DEILIG BAD: Badekaret sto egentlig i bestemorens leilighet og fikk nytt liv i oppusset tilstand hos Dale. Servant og toalett fra Villeroy & Boch. Fliser fra Little England, og speil fra ikea. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

- Hvor jeg liker meg best i huset? Jeg er veldig glad i å sitte i spisestuen, for da ser jeg både stue og kjøkken samtidig. Men balkongen utenfor soverommet er også mye brukt. Og den antikke sjeselongen i karnappet. Og uteplassen i hagen selvsagt. Dette er i det hele tatt et hus med mange små og hyggelige hvileplasser. Her kan vi bli lenge!

MODERNE: Espen Røises maleri fra Galleri Semmingsen fanger blikket i spisestuen. Lampen er fra Moooi, og den ornamentalt mønstrede vasen i vinduskarmen er et frunn fra en reise til Kina. Glassvase og telysholdere på bordet fra Bolina. Lykter og hvit vase fra Country Chic. Den gyllenbrune fiskebensparketten ble lagt da Cecilie og samboeren flyttet inn. Spisestuestoler fra Balzac.Til høyre ser du utgangen til soveromsbalkongen, som er ett av Cecilies favorittsteder i huset. Sengen er kledd i et stykke brokadestoff fra Poesi Agenturer, i fin kontrast til det duse sengetøyet i vasket lin fra Bolina. På gulvet ligger et marokkansk brudeteppe med glitrende paljetter. 
MODERNE: Espen Røises maleri fra Galleri Semmingsen fanger blikket i spisestuen. Lampen er fra Moooi, og den ornamentalt mønstrede vasen i vinduskarmen er et frunn fra en reise til Kina. Glassvase og telysholdere på bordet fra Bolina. Lykter og hvit vase fra Country Chic. Den gyllenbrune fiskebensparketten ble lagt da Cecilie og samboeren flyttet inn. Spisestuestoler fra Balzac.Til høyre ser du utgangen til soveromsbalkongen, som er ett av Cecilies favorittsteder i huset. Sengen er kledd i et stykke brokadestoff fra Poesi Agenturer, i fin kontrast til det duse sengetøyet i vasket lin fra Bolina. På gulvet ligger et marokkansk brudeteppe med glitrende paljetter.  Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning