Penthouse

- Hvis vi ikke blir enige, går jeg for Camillas løsning

Camilla Phil og Peter Peters har endelig funnet drømmeleiligheten på Frogner.

KOMPROMISS: Kjøkkenet sto i leiligheten da de overtok, modell Mano fra Kvik. Benkeplatene i heltre hadde begynt å gulne, men fikk samme behandling som gulvene. Det robuste spisebordet er fra Slettvoll, med spisesofa fra samme sted og benk i fiberbetong fra Muubs, kjøpt på Bolina. - Et klassisk eksempel på kompromiss mellom Peter og meg; jeg liker det litt stramt, Peter foretrekker komfort.
KOMPROMISS: Kjøkkenet sto i leiligheten da de overtok, modell Mano fra Kvik. Benkeplatene i heltre hadde begynt å gulne, men fikk samme behandling som gulvene. Det robuste spisebordet er fra Slettvoll, med spisesofa fra samme sted og benk i fiberbetong fra Muubs, kjøpt på Bolina. - Et klassisk eksempel på kompromiss mellom Peter og meg; jeg liker det litt stramt, Peter foretrekker komfort. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
Publisert Oppdatert

Her bor:

Blogger og designer Camilla Pihl + manager og plate-selskapsjef Peter Peters.

Leiligheten ligger i 5. etasje i en bygård på Frogner og er en nyoppusset loftsleilighet med flere arker. Arealet er totalt 180 m², inkludert to hybler; den ene leies ut, den andre bruker paret selv som kontor. 

Paret Pihl Peters holder hus i toppetasjen på en klassisk Frognerbygård, med bred trappeoppgang a la Paris, blyglassvinduer og historiske fliser på hver avsats. Takhøyden er slående gjennom alle de fem etasjene, og vel innenfor den brede dobbeltdøren, løfter taket seg ytterligere ett hakk. Midt i rommet henger en juvel av en lysekrone; en arv etter de forrige eierne.

Den ble kjøpt på impuls etter en ettermiddag på bar i New York. På vei hjem oppdaget de den i et vindu i SoHo, falt pladask og dro kortet - nesten uten å se på prisen. Dagen etter fikk de kalde føtter og prøvde å annullere kjøpet, men amerikanere er jo supereffektive, så handelen var allerede effektuert.

- Da var det bare å vente til den ankom Oslo i tusen små krystalldeler som måtte sette sammen, forteller Peter til magasinet Maison.

ALLROM: Stue og kjøkken er i ett gedigent rom, avgrenset av ulike soner i rommet. Sofa, puter, puff, bord er fra Slettvoll. Den flotte lysekronen hang igjen etter de forrige eierne og er kjøpt i SoHo, New York.
ALLROM: Stue og kjøkken er i ett gedigent rom, avgrenset av ulike soner i rommet. Sofa, puter, puff, bord er fra Slettvoll. Den flotte lysekronen hang igjen etter de forrige eierne og er kjøpt i SoHo, New York. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

- Den er jo nesten too much, men jeg synes den fungerer fint fordi resten av leiligheten er såpass ren, sier Camilla.

Boligen for øvrig har kritthvite vegger og tak; samme farge over det hele. Akkurat så stilfullt og enkelt som eierne liker det.

- Vi har alltid vært opptatt av å ha det fint rundt oss, men i de 16 årene vi har bodd sammen, har vi levd en slags nomadetilværelse. Vi har reist vanvittig mye i jobbsammenheng og hatt seks forskjellige leiligheter, så dette er første gang vi virkelig har følelsen av å lande, forteller de.

Duoen er nesten rørende enige når de snakker om hva slags interiører de liker. Dessuten er de like hyggelige som boligen er vakker.

Krangler de aldri om hvor skapet skal stå?

- Hvis vi ikke blir enige, går jeg for Camillas løsning. Det blir alltid finest, medgir Peter. Men i motsetning til de fleste andre par, er det ikke hun som heier mest på puter og pynt.

- Jeg liker det ganske stramt; Peter vil ha komfort, ler Camilla og peker på spisestuen: Et robust trebord, omgitt av en behagelig spisesofa og en stram benk i lys fiberbetong på motsatt side. Motsetninger som kler hverandre utmerket.

Ro og harmoni

Da paret kjøpte leiligheten i desember i fjor, bodde de allerede i nabolaget. For dem har Frogner alt de ønsker seg akkurat nå; ro og fred, et trivelig nærmiljø og kort avstand til det meste.

Det er jo mye nytt her. Hva gjorde dere med alle møblene fra den forrige leiligheten?

- Vi har alltid likt den klassiske stilen som gir ro og harmoni, så mye ble med flyttelasset. En del solgte vi unna. Men denne leiligheten er større, så vi trengte rett og slett flere møbler, forteller de.

BAD: Badet var relativt nyoppusset da Camilla og Peter overtok, men de ønsket å foreta visse justeringer for å sette sitt eget preg på det. Da de fant ut at de såkalte justeringene ville bli omtrent like kostbare som å pusse opp på nytt, bestemte de seg for å gjøre det ordentlig og satte firmaet Badia på saken – til sin fulle tilfredsstillelse. Store, sandfargede fliser både på vegger og gulv gir et rolig, stilrent inntrykk. Servanten i corian er fra Luxzer, badekaret er designet av Philippe Starck for Duravit. Dusjen har innebygget taklys (sirkel) som endrer farge i takt med stemning og humør.  Også denne i er corian, fra Luxzer. Legg merke til nisjen med speil inne i dusjen – et barberingsspeil, spesiallaget i Peters hodehøyde.
BAD: Badet var relativt nyoppusset da Camilla og Peter overtok, men de ønsket å foreta visse justeringer for å sette sitt eget preg på det. Da de fant ut at de såkalte justeringene ville bli omtrent like kostbare som å pusse opp på nytt, bestemte de seg for å gjøre det ordentlig og satte firmaet Badia på saken – til sin fulle tilfredsstillelse. Store, sandfargede fliser både på vegger og gulv gir et rolig, stilrent inntrykk. Servanten i corian er fra Luxzer, badekaret er designet av Philippe Starck for Duravit. Dusjen har innebygget taklys (sirkel) som endrer farge i takt med stemning og humør. Også denne i er corian, fra Luxzer. Legg merke til nisjen med speil inne i dusjen – et barberingsspeil, spesiallaget i Peters hodehøyde. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Rotefri sone

Den flotte toppetasjen var både ferdig utbygd og relativt nyoppusset da de overtok. Selv om paletten var lys, var den ikke lys nok. Egghvitt ble erstattet av kritthvit og gule tregulv ble slipt i to omganger før de ble pigmentert med hvitolje, påført blokkprimer og til slutt ultramatt lakk. Paret kan knapt få fullrost gutta i Paalerud & Kahlbom som praktisk talt tryllet frem et helt nytt gulv mens de var på ferie – uten å etterlate seg et støvkorn. Nevneverdig mye rot og støv er det fortsatt ikke å spore her i huset.

- Vi har det faktisk ganske ryddig mesteparten av tiden, innrømmer de.

Praktisk er det også, i og med at Camilla daglig bruker boligen som fotolocation til blogg og Instagram. Paret eier og driver managementselskapet Friendly, med artister som Madcon, Triana Iglesias og fotballfrue Caroline Berg Eriksen i stallen. Camilla og Peter trives med å være både samboere, bestevenner og kollegaer – i sin egen kreative boble på Oslos tak.

SOVEROM: Like lyst og delikat som resten av leiligheten. Den flotte sengen er fra Hästens, nattbord og lampe fra Slettvoll. - Det er den beste sengen ever! Vi har alltid digget å sove i gode senger på hotell, men nå er vi plutselig blitt ivrige etter å komme oss hjem til vår egen seng, forteller Peter entusiastisk. Taklampen hang igjen etter de forrige eierne.
SOVEROM: Like lyst og delikat som resten av leiligheten. Den flotte sengen er fra Hästens, nattbord og lampe fra Slettvoll. - Det er den beste sengen ever! Vi har alltid digget å sove i gode senger på hotell, men nå er vi plutselig blitt ivrige etter å komme oss hjem til vår egen seng, forteller Peter entusiastisk. Taklampen hang igjen etter de forrige eierne. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Legg spesielt merke til:

• Både tak og vegger er malt helhvitt. Fargevalget virker forstørrende og gir inntrykk av mer takhøyde enn om det var brukt forskjellige farger.

• Hvordan takbjelkene ikke er fremhevet, men kledd med gips og malt i den samme hvite fargen. Det gir boligen et preg av penthouse snarere enn en loftsleilighet. Man legger man knapt merke til bjelkene og rommet får bedre flyt. Trehvite takbjelker gir et hjemmekoselig uttrykk, men deler opp rommet visuelt.

• Flere mindre sittegrupper på rekke danner naturlige soner i rommet, uten at det er brukt en eneste form for romdeler.

• Gulv og benkeplate var gulnet treverk, men fremstår lyst og nytt etter to runder med sliping, hvitolje, blokkprimer og ultramatt lakk.

• Fraværet av store møbler innunder kneveggen. Derimot er møblene trukket frem på gulvet, for en følelse av mer luft og takhøyde, mens plassen under skråtaket er overlatt til skjenker, konsollbord og mindre ting som ikke krever ståhøyde. 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning