Påskefrokost

- Kyllinger og gule duker kan du se langt etter her

Tips til hvordan du pynter påskebordet.

PÅSKEBORDET: I påsken blir det som regel mange koselige måltider rundt spisebordet. La deg inspirere av to interiørelskere til hvordan du kan pynte det!
PÅSKEBORDET: I påsken blir det som regel mange koselige måltider rundt spisebordet. La deg inspirere av to interiørelskere til hvordan du kan pynte det! Foto: FOTO: Cathrine Gjessing
Publisert Oppdatert
PÅSKESTEMNING: Monique Lund går helst for påskepynt i naturtoner.
PÅSKESTEMNING: Monique Lund går helst for påskepynt i naturtoner. Foto: FOTO: Monique Lund
IKKE KYLLINGER OG GULE DUKER: Cathrine Gjessing går for egg i forskjellige varianter, fjær, levende lys, grønne planter og linduker i påsken.
IKKE KYLLINGER OG GULE DUKER: Cathrine Gjessing går for egg i forskjellige varianter, fjær, levende lys, grønne planter og linduker i påsken. Foto: FOTO: Cathrine Gjessing

De lange, koselige påskefrokostene er kanskje noe av det aller beste med påsken.

Og hva topper vel det hele mer enn et fint, pyntet påskebord?

Sjekk ut tipsene under!

Går for naturtoner

Monique Lund jobber som prosjektleder og blogger på Moniquelund.com, hvor hun skriver om interessene sine mote, skjønnhet, livsstil og litt om hverdagslivet. 

Hun innrømmer at hun tidligere ikke var særlig opptatt av å pynte til påske, og nøyde seg med å kjøpe inn noen gule tulipaner. Dette har endret seg.

- Når man får barn blir det liksom noe spesielt med enhver høytid, og ettersom de også kommer hjem med mye påskepynt fra barnehage er det ekstra stas å gjøre litt mer ut av det.

- Jeg tar fortsatt ikke helt av, men passer allikevel på at det blir en god påskestemning i huset ved å pynte litt her og litt der, legger hun til.

Pynten hun selv handler har en tendens til å være i naturtoner, mens blomster og sønnens verk være de fargerike innslagene.

- Jeg lar det være opp til vårblomstene å lage fargefesten. Nå som sønnen kommer hjem med pynt så er det jo pynt i all verdens farger – og det er jo så sjarmerende! Påskeeggene ligger på bordet kun til pynt de første dagene, før de fylles og gjemmes – til stor glede for både store og små!

Også Cathrine Gjessing, som blogger på Gøypåtangen.blogspot.no og bor på et lite småbruk på Nøtterøy med samboer Christian og datter Tilde (2), går for det naturlige.

- Jeg holder meg mest til naturtoner inne, uansett feiring og årstid. Men denne påsken har jeg en del detaljer i sort også.

Tips til pynting av påskebordet

Hjemme hos familien Lund er det som regel maten som er i fokus på bordet under påskefrokosten, naturlig nok, men litt påskedekor får også plass.

NATURLIG OG ENKELT: Både Monique Lund og Cathrine Gjessing går for naturelementer på påskebordet.
NATURLIG OG ENKELT: Både Monique Lund og Cathrine Gjessing går for naturelementer på påskebordet. Foto: FOTO: Monique Lund og Cathrine Gjessing

- Det er klart at et bord som er innbydende dekket og pyntet også hjelper på appetitten! Naturelementer som perlehønsfjær, bast og steiner mikset med lysegule toner i blomster og servietter er delikat og gir akkurat passe følelse av påske, sier hun og legger til et påskepynttips:

- Kok eggene i konditorfarge før de serveres og tegne på øyne og nebb – det gir ungene litt ekstra å smile for!

Hos Cathrine Gjessing og familien er det ikke den tradisjonelle påskepynten som får stå på spisebordet.

- Kyllinger og gule duker kan du se langt etter her, hehe! Men noen egg i forskjellige varianter, fjær, levende lys, grønne planter og linduker gir meg en god påskestemning, sier hun og legger til:

- I år har jeg også laget gipsegg i forskjellige størrelser som er utrolig fine å ha lys i.

De perfekte påskeblomstene

KLART TIL PÅSKE: Gåsunger, egg og friske blomster skaper påskestemning hjemme hos Cathrine Gjessing.
KLART TIL PÅSKE: Gåsunger, egg og friske blomster skaper påskestemning hjemme hos Cathrine Gjessing. Foto: FOTO: Cathrine Gjessing

Når det gjelder blomster går det hos Lund i typiske vårblomster, som også er typisk for påske.

- Her i huset er det «obligatorisk» med både gåsunger, narcisser, gule tulipaner og perleblomster, sier hun.

- Jeg kan gjerne finne på å surre løkblomstene inn i mose for å skjule potten, for en mer naturlig look, men ellers lar jeg blomstene skinne alene i all sin prakt, enten i en vase eller i ei potte, legger Lund til.

Og pottene trenger ikke å matche.

- Litt miss-match er bare sjarmerende, sier Lund.

Gjessing går gjerne ut på jakt etter blomster og annet til å pynte påskebordet med.

- Til påske liker jeg best å ta inn grener fra trærne ute, grønne spirer og aller helst "puselabber". De er så vakre i seg selv at det trengs ikke mere pynt. Ellers er jeg veldig glad i å pynte med ranunkler og sukkulenter.

Så viktig er påskefrokostene

Monique Lund pynter gjerne med gule tulipaner, lysegule servietter og naturtoner på påskebordet.
Monique Lund pynter gjerne med gule tulipaner, lysegule servietter og naturtoner på påskebordet. Foto: FOTO: Monique Lund

Både Lund og Gjessing er enige i at de lange, gode påskefrokostene med familien betyr mye.

- Frokost er viktig for oss uansett, og i en høytid som påska blir den jo ekstra viktig nettopp fordi man har tid til å gjøre det lille ekstra ut av det og virkelig nyte at man har fri og massevis av tid til hverandre, sier Lund.

- Påskefrokostene er vel hele poenget med påske, er det ikke? Å sitte lenge rundt bordet, ha god tid, prate, spise og drikke kaffe, sier Gjessing og legger til:

- Egg og bacon er et must, i tillegg til masse friske grønnsaker og kaffe såklart. Etter frokost må man ut å nyte fridagene og på kvelden må smågodt og rødvin til.

På bordet hjemme hos familien Lund er nypresset appelsinjuice og nybakt brød obligatorisk.

- Det er luksus å kunne sitte rundt bordet og nyte varmt og ferskt brød med skorpe som knaser i munnen. Og i år har jeg også lyst til å prøve meg på appelsinmarmelade, det ser så innmari godt ut, og så passer jo den påskegule fargen perfekt til et påskebord, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen