Kjøkkeninteriør

De heteste trendene på kjøkkenet akkurat nå

Inspirasjonen er hentet fra det urbane.

BASISFARGER: Blått og grønt er basisfargene på kjøkkenet i høst.
BASISFARGER: Blått og grønt er basisfargene på kjøkkenet i høst. Foto: FOTO: Siren Lauvdal/ Jotun/LADY
Publisert Oppdatert
FARGER: Felles for alle rom er at fargene kommer mer og mer, spesielt blå og grønne farger, i alle nyanser.
FARGER: Felles for alle rom er at fargene kommer mer og mer, spesielt blå og grønne farger, i alle nyanser. Foto: FOTO: Produsenten.

Det er høst og tid for å sette seg inn i sesongens interiørtrender.

Sjekk hvilke trender vi ble ferdige med i vinter og hvilke interiørtrender som vil gjelde inn i den nye mørketiden.

Marmor

Mia Kjeldstad Hansen, koordinator og interiørdesigner hos Intro Interiørdesign, forteller at kjøkkenet fremdeles er en del av fellesområdet, men tendensen er å skjerme seg litt mer fra allrommet.

- Kanskje kjøkkenet legges litt mer i en krok eller man setter opp en halvvegg, mulighetene er mange uten å måtte plassere det i et eget rom. På kjøkkenfronten er det også stadig flere leverandører som kommer med malte fronter i ulike farger.

Stadig flere bruker marmorplater på kjøkkenbenken.

- Marmorplater er et vakkert og holdbart materiale, husk bare å behandle det riktig slik at det ikke blir flekker som setter seg.
Helt siden shabby chic-perioden har fargene har fått mer og mer innpass i interiøret vår. Slik blir det også i høst.

Minimalistisk

Den siste tiden har landlige kjøkken tapt terreng til glatte og urbane kjøkken. Pernille Kirstine Møller, trendredaktør og koordinator i trendanalysebyrået Pej-gruppen i København opplyser om at denne trenden fortsetter.

- Kjøkkenet blir mer og mer minimalistisk. Tekniske detaljer skal gjerne gjemmes vekk. Dette har å gjøre med et økende behov for ro. Overflatene er rene uten for mange detaljer, sier trendredaktøren.

SPISESTUE: Interiørekspert Mia Kjeldstad Hansen synes det er gøy å se mange tør litt mer når det kommer til interiør og maling.
SPISESTUE: Interiørekspert Mia Kjeldstad Hansen synes det er gøy å se mange tør litt mer når det kommer til interiør og maling. Foto: FOTO: Siren Lauvdal/ Jotun/LADY

Blått er basisfargen

Møller bekrefter at blått er basisfargen på kjøkkenet i høst.

KJØKKENTREND: Kjøkkenet skal fremdeles være en del av fellesrommet, men kan gjerne plassere det i en krok eller sette opp en halvvegg, sier Mia Kjeldstad Hansen, koordinator og interiørdesigner hos Intro Interiørdesign.
KJØKKENTREND: Kjøkkenet skal fremdeles være en del av fellesrommet, men kan gjerne plassere det i en krok eller sette opp en halvvegg, sier Mia Kjeldstad Hansen, koordinator og interiørdesigner hos Intro Interiørdesign. Foto: FOTO: Produsenten.

- Blått i alle nyanser er en viktig basisfarge. Vi ser en del lilla nyanser og rustne farger som en varm kontrast, sier trendredaktøren.

Fargene denne høsten har en bred variasjon av lyse og nedtonede nyanser. Lyse fargekombinasjoner og overflater er et frisk input til vintersesongen.

- Inspirasjonen til sesongens farger kommer fra det urbane, opplyser Møller.

- Folk tør mer

Felles for alle rom er at fargene kommer mer og mer.

- Kanskje fordi vi nordmenn lever så tett opp til naturen og får med oss alle årstidene? Vi elsker i hvert fall blå og grønne farger, i alle nyanser, sier interiørekspert Mia Kjeldstad Hansen.

Lekne nordmenn

Landlig, retro eller minimalistisk? Sjekk hvilken interiørtype du er.

Hansen forteller at mange nordmenn tør å leke seg med flatene vi maler.

Hun synes det er gøy å se at mange tør litt mer når det kommer til interiør og maling.

- Stadig vekk dukker det opp eksempler på at vegg og tak males i samme farge, eller at dører, lister og vegger er i samme nyanse.  Blå og grønne toner passer fint inn i soverom og kjøkken, så vel som på stuen eller badet, så det er bare å slå seg løs.

KJØKKEN: Blått er en viktig basisfarge som kan kombineres med lilla nyanser og rustne farger.
KJØKKEN: Blått er en viktig basisfarge som kan kombineres med lilla nyanser og rustne farger. Foto: FOTO: Siren Lauvdal/ Jotun/LADY

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning