bolig

Da Jeanette og Eric flyttet inn, hadde leiligheten et hvitt standard-kjøkken. Så gjorde de noe smart

Jeanette samler på farger og lar seg lett begeistre. Ser hun noe hun liker, slår hun til. Ting man elsker har en tendens til å passe sammen!

– Leiligheten er en forlengelse av oss som personer, sier Jeanette. Maleriet av Anna Louise Andersen kjøpte hun til seg selv i bursdagsgave. Dagsengen er fra Jess Design.
– Leiligheten er en forlengelse av oss som personer, sier Jeanette. Maleriet av Anna Louise Andersen kjøpte hun til seg selv i bursdagsgave. Dagsengen er fra Jess Design. Foto: Filippa Tredal
Sist oppdatert

Et lite stykke San Francisco på Tøyen, sier Jeanette Stein-Beldring. Bygården er arkitektonisk utypisk for beliggenheten, et steinkast fra Botanisk Hage på Tøyen. Den var, som det meste hun eier, et impulskjøp.

– Bygget var noe av det kuleste jeg hadde sett i Oslos bybilde på lenge. Vi falt pladask, sier hun.

Sammen med mannen Eric, som er fra nettopp San Francisco, har hun trasket mye gatelangs i amerikanske storbyer. Og det rustrøde leilighetsbygget med store vinduer, balkonger og branntrapp på utsiden fikk paret til å spontanmelde flytting fra Frogner til pulserende Tøyen da leiligheten dukket opp.

Syd-Tøyen Torg, tegnet av SJ/AART Architects og innredet av interiørarkitektene Paulsen og Nilsen, har bare 12 leiligheter. Alle med store vinduer og balkonger med urteparsell og felles takterrasser.

– Jeg har liksom alltid følt at New York er min by, men dette var som å komme hjem, sier Jeanette.

Paret kom for sent inn i prosessen til å kunne gjøre egne tilvalg. Det klassiske, hvite kjøkkenet og baderomsinnredningen var allerede på plass. At det kan være krevende å puste personlighet inn i en splitter ny leilighet, er det mange som har erfart. Jeanette så imidlertid bare muligheter.

– Jeg ble som et barn i en godtebutikk. Jeg er ikke typen som setter meg ned og gjør nitidige analyser. Jeg ser ting jeg vil ha, og så går jeg for dem, sier hun.

Kjøkkenet er et standard, nybygget Sigdal-kjøkken, men fremstår ikke slik lenger. Jeanette og Eric tok ned overskapene, flyttet dem til den andre siden av rommet og monterte antikke speilfliser fra Fired Earth over benken for å skape dybde. Nye kjøkkengrep, fra Nordal, gjør mye for helheten. Det store bildet er av Lisa Aisato og Mikke-bildet av Ronny Bank.
Kjøkkenet er et standard, nybygget Sigdal-kjøkken, men fremstår ikke slik lenger. Jeanette og Eric tok ned overskapene, flyttet dem til den andre siden av rommet og monterte antikke speilfliser fra Fired Earth over benken for å skape dybde. Nye kjøkkengrep, fra Nordal, gjør mye for helheten. Det store bildet er av Lisa Aisato og Mikke-bildet av Ronny Bank. Foto: Filippa Tredal
Fargen Daydream fra Jotun, som er malt på vegger og deler av taket, fant Jeanette tidlig i leilighetsprosjektet. Hun bare visste at hun bare måtte ha den. Paret ofret for øvrig et soverom de ikke trengte for den hyggelige og intime spisestuen. Puffen er fra Jotex.
Fargen Daydream fra Jotun, som er malt på vegger og deler av taket, fant Jeanette tidlig i leilighetsprosjektet. Hun bare visste at hun bare måtte ha den. Paret ofret for øvrig et soverom de ikke trengte for den hyggelige og intime spisestuen. Puffen er fra Jotex. Foto: Filippa Tredal

Fargefest

De fleste av flatene i leiligheten er malt. I tillegg har Jeanette og Eric ofret et soverom for å få plass til spisestue, bygget en bokhylle og flyttet kjøkkenskapene. Flere av veggene, og deler av taket, har fått den dempede plommefargen Daydream, som gir rommene lunhet og særpreg.

– Jeg falt pladask for fargen og har bygget interiøret rundt den, sier Jeanette. Hun karakteriserer seg selv som spontan og uredd når hun gjør interiørvalg til egen bolig.

Hvem?

Jeanette (34) og Eric (27) Stein-Beldring, med kaninen Minni (8). Hun er interiørdesigner og innehaver av interiørbutikken Ildfluen. Han er produktsjef i IT-selskapet Cognite.

Hva?

Leilighet fra 2020
på 84 kvm.

Hvor?

Tøyen i Oslo.

På nett?

Instagram: @jeanettesteinbeldring

– Jeg tenker nok litt annerledes privat enn profesjonelt. Men også til kundene mine anbefaler jeg at de slår til når de finner noe de virkelig liker. Det er nær sagt umulig å gå rundt og lete etter noe du tror du kanskje vil like, og som fortsatt vil passe, om ti år. Kjøp heller det du elsker her og nå. Du kommer til å male om og bytte ut noe i fremtiden uansett. Det du virkelig elsker, vil du sannsynligvis like også over tid, tror hun.

Les også: «Vi kranglet for første gang i puteavdelingen på Ikea og avsluttet med «silent treatment» over kjøttbollene»

Følger hjertet

Med Jeanettes jobb følger daglig interiør-shopping. Til butikken Ildfluen kjøper hun bare inn ting som hun selv kunne tenke seg å ha hjemme. Da er det kanskje ikke særlig rart at det er kort vei mellom inspirasjon og handling?

– Ser jeg noe jeg liker, er det stor sannsynlighet for at det blir med hjem med én gang, ler hun.

Den skulpturelle, lyseblå sofaen ville for mange kanskje ikke være det mest opplagte valget i en plommefarget stue. Det var det for Jeanette. Det man liker, har en tendens til å passe sammen, mener hun.

- Alle hjem trenger noen iøynefallende elementer. Følg din personlige smak, heller enn å kaste deg på trender, råder Jeanette.

– Når jeg designer, er målet å formidle en historie. Mitt design kan kanskje være litt pompøst, men aldri høytidelig.

Les også: Besøkende hos Ann Kristin og Alexander kan ikke unngå å legge merke til det spesielle ved huset

HJEMME HOS OSS

Mitt hjem er mitt fristed. Hvis skuldrene mine ikke senkes idet jeg kommer inn døren, er det noe som ikke stemmer.

Stilen min endres konstant, eller kanskje ikke? Jeg hører ofte at jeg har en eklektisk stil, men smaken endres ikke. Det finnes så mye fint, og alt må prøves. Med jobben følger masse kreativ frihet. Alle hjemmene mine har vært forskjellige. Jeg har bodd i dem på ulike tidspunkt og steder, og det har reflektert stilen.

Jeg er veldig glad i kunsten vår. Det er flere av maleriene jeg kommer til å ha med meg livet ut, særlig portrettet av meg malt av Anne Louise Andersen, som var en bursdagsgave fra venner og familie.

Det viktigste jeg har lært er å være uredd og prøve. Jeg gjør feilen selv før jeg foreslår noe for en kunde!

Litt som henne selv, kanskje?

– Leiligheten er en forlengelse av oss som personer. Når folk kommer på besøk til oss, vil jeg de skal si at det ikke er noen tvil om at dette er vårt hjem. Det er ikke «en stil», det er VÅR stil.

Les også: Hytta hadde stått ubrukt i flere år. Så flyttet stjernedesigneren inn

JEANETTES BESTE TIPS!

Velg deg ut en farge, gjenstand eller et møbel du ikke kan være foruten. Bruk akkurat den for å skape en palett og en rød tråd i interiøret. Noen ganger må man starte i det små for å kunne se det store bildet. 

Mal gjerne alle flatene i rommet i den samme fargen. Hvite tak gir deg ikke nødvendigvis større romfølelse. I et lite rom, eller ved lav takhøyde, vil fargeforskjellene fremheve dybden i rommet, og det vil oppleves mindre enn det faktisk er.

Denne saken ble første gang publisert 14/02 2022, og sist oppdatert 18/02 2022.

Les også