Interiør på Instagram

Interiørkontoene du bør følge på Instagram

Her henter interiørelskerne sin daglige inspirasjon.

INTERIØRELSKERE: Elisabeth Tangen Johansen og Monique Lund har begge en stor kjærlighet for interiør, og lar seg daglig inspirere av alle de lekre interiørkontoene på Instagram. Under tipser de og interiørstylist Juni Hjartholm om sine favoritter.
INTERIØRELSKERE: Elisabeth Tangen Johansen og Monique Lund har begge en stor kjærlighet for interiør, og lar seg daglig inspirere av alle de lekre interiørkontoene på Instagram. Under tipser de og interiørstylist Juni Hjartholm om sine favoritter. Foto: FOTO: Elisabeth Tangen Johansen og Monique Lund
Publisert Oppdatert

På dager hvor du mangler inspirasjon på interiørfronten eller bare har lyst å dagdrømme deg bort til de mest fantastiske hjem, er Instagram svært nyttig.

Men, det kan være vanskelig å finne frem blant de utallige og flotte interiørkontoene som finnes der ute, så derfor har Klikk Bolig tatt en prat med tre interiørelskere om hvem de henter inspirasjon fra.

Monique Lund, ingeniør og blogger

Monique Lund (@moniquelund) er 29 år gammel og fra Kristiansand.

ENKELT OG NORDISK: Hjemme hos seg og ektemannen har de en blanding av nordisk/skandinavisk og minimalisme. - Vi lever under inntrykket at "less is more", sier ingeniør og blogger Monique Lund.
ENKELT OG NORDISK: Hjemme hos seg og ektemannen har de en blanding av nordisk/skandinavisk og minimalisme. - Vi lever under inntrykket at "less is more", sier ingeniør og blogger Monique Lund. Foto: FOTO: Privat

Hun er utdannet sykepleier og ingeniør og har stor interesse for mote, livsstil og interiør, som uttrykkes på bloggen hennes, www.moniquelund.com.

Interessen hennes for interiør har alltid vært der, men har økt siste årene.

- Etter at vi flyttet inn i en arkitekttegnet bolig i Sandnes sommeren 2013 har den fått utvikle seg enda mer. Stilen vår er en blanding av nordisk/skandinavisk og minimalisme, og vi lever under inntrykket at «less is more», sier hun.

Interiørkontoene hun synes er verdt å følge:

@oliviashus: interiør- og livsstilsbutikk fra Sørlandet, med merker fra alt fra IRO, Ganni, HAY, Muuto, Nicholas Vahé, osv. Butikken er en perle som du finner i både Mandal og Kristiansand, og burde besøkes - ikke bare på Instagram, men også live! 

@stylizimoblog: Nina Holst driver en blogg og nettside som gir utømmelig med inspirasjon for de aller fleste interiørstiler. Hun tar fantastiske bilder og gir tonnevis med inspirasjon. 

@sfrantzen: En av to søstre som står bak den fine butikken Nord-Design, som har både interiørartikler og vakre barne- og dameklær. En fin blanding av hverdagsbilder og ting fra butikken deres som inspirerer! 

@elisabeth_heier: Har et fantastisk hjem og deler nydelige hverdagsbilder og interiørbilder som gir inspirasjon. Delikat lys og vakre stilleben.  

@perolavsolvberg: En frilansstylist fra Norge som tar de mest fantastiske bilder. På sin Instagram deler han hverdagsbilder og bilder fra jobben sin som stylist og det er noe så vakkert og stemningsfullt over bildene hans. 

@kinfolk: Instagramkontoen til magasinet Kinfolk. Bilder med fokus på estetikk og vakkert lys. Her får du også litt «behind the scenes» fra magasinet. 

@nordicleaves: Flotte hverdagsglimt med stemningsfulle bilder, og en blanding av interiør, design, mat, kunst og litt mammaliv. Bloggen er også verdt en titt! 

@frustilista: Interiørstylist med sansen for den rå stilen, nydelige bilder som inspirerer og en Insta-konto som er en fryd for øyet. 

INTERIØR-INSPO: Øverst fra venstre: @elisabeth_heier, @stylizimoblog, @kinfolk og @perolavsolberg.
INTERIØR-INSPO: Øverst fra venstre: @elisabeth_heier, @stylizimoblog, @kinfolk og @perolavsolberg. Foto: FOTO: Elisabethheier, Stylizimoblog, Kinfolk og Perolavsolvberg.

Elisabeth Tangen Johansen, interiørblogger og prosjektleder

Elisabeth Tangen Johansen (pureinterior) er 26 år gammel og driver interiørbloggen Pure Interior.

INTERIØRELSKER: Elisabeth Tangen Johansen er over gjennomsnittet interessert i interiør: Jeg har en skapertrang utenom det vanlige, og er obsessed av å finne gode løsninger som kombinerer redesign, design og DIY prosjekter, sier hun.
INTERIØRELSKER: Elisabeth Tangen Johansen er over gjennomsnittet interessert i interiør: Jeg har en skapertrang utenom det vanlige, og er obsessed av å finne gode løsninger som kombinerer redesign, design og DIY prosjekter, sier hun. Foto: FOTO: Privat

Hun er utdannet markedsfører og jobber som prosjektleder på reklamehuset Wera. Hun bor med sin kommende ektemann, deres datter og to små hunder, og er over gjennomsnittet interessert i interiør, og elsker forandringer.

- Jeg har en skapertrang utenom det vanlige, og er besatt av å finne gode løsninger som kombinerer redesign, design og DIY prosjekter. Jeg elsker å finne billige løsninger som ser ut som «a million dollars», sier hun.

Interiørkontoene hun synes er verdt å følge:

@onlydecolove: Katerina er en utrolig dyktig fotograf og får alltid frem det beste i bildene sine. I tillegg gjør hun stylinger som er helt fantastiske. Liker du nordisk stil med en naturlig fargepalett er dette en som absolutt er verdt å følge.

@fjellby: Har du sansen for borddekking og partyplanning på detaljnivå? Fjellby gir deg de beste DIY-tipsene, og det er ikke et selskap som ikke er 100 prosent gjennomført. Utrolig inspirerende for meg som sitter og planlegger bryllup!

@frichic: Ivelina tar (bokstavelig talt) med fashion inn i interiøret. Hun gir deg den perfekte kombinasjonen mellom mote og interiør. Med en ren, minimalistisk stil inspirert av det nordiske og grafiske stilsettet er hun en stor inspirasjon.

@designlykke: Dette er en jente med sans for stil. Henriette er en utrolig dyktig interiørdesigner og er helt rå på styling. Man trenger ikke finne opp kruttet hver gang sies det, men ønsker du inspirasjon til nettopp dette har du kommet til rette plass. Hun er innovativ og veldig dyktig.

@centren: Elsker kombinasjonen av lyst tre, sorte flater, cognacbrunt skinn og røffe, industrielle detaljer. Centren har en personlig og annerledes stil som jeg anbefaler å ta en titt på!

@frederikkewaerens: Frederikke tar fantastiske bilder som gir meg følelsen av dansk design. Nordisk look, og en god kombinasjon av mat og drikke, interiør, design og mote.

@houseofmalinm: Svensk arkitekt med øye for bolig og interiør. Utrolig inspirerende løsninger i hjemmet sitt, og en av mine favorittkontoer når det gjelder en sofistikert sort/hvit stil med nordisk preg.

INTERIØR-INSPO: Øverst fra venstre: @designlykke, @centren, @ fjellby og @frichic.
INTERIØR-INSPO: Øverst fra venstre: @designlykke, @centren, @ fjellby og @frichic. Foto: FOTO: Designlykke, Centren, Fjellby og Frichic.

Juni Hjartholm, interiørstylist

Juni Hjartholm (@junilulu) har jobbet som interiørstylist for interiørmagasiner, reklame og film, redesign og interiørrådgivning i tjue år. Hun bor landlig i Asker med mann, to døtre, hester, katter og hund.

INSTA-INSPO: - Det som inspirerer meg mest på insta, er opplevelsen av ulik livsstil i andre land, Gerne i uperfekte omgivelser, sier interiørstylist Juni Hjartholm.
INSTA-INSPO: - Det som inspirerer meg mest på insta, er opplevelsen av ulik livsstil i andre land, Gerne i uperfekte omgivelser, sier interiørstylist Juni Hjartholm. Foto: FOTO: Privat

Hun elsker å scrolle seg nedover Instagram på jakt etter inspirasjon.

- Det som inspirerer meg mest på Instagram, er opplevelsen av ulik livsstil i andre land – gjerne i uperfekte omgivelser, sier hun.

Interiørkontoene hun synes er verdt å følge:

@gitbagge: Kul dame med inspirerende interiørbilder, uhøytidelige personlige bilder og herlige kommentarer.

@ujomika: Japansk jente med god sans for matstyling og planter, eksotiske innslag fra japansk natur og hennes hjem.

@millanoir: Av Camilla Berntsen (driver Milla Boutique), inspirerende sorthvittbilder av alt mellom himmel og jord som er kult og rocka.

@meatballsmama: Fotograf og matstylist fra Portland, bra matstyling og personlige bilder i ekte amerikansk stil.

@ideabooksltd: Bokhandler i London og New York, gode ideer til kule, annerledes bøker innen kunst, design etc.

@designmilk: Nyheter innen moderne design og arkitektur fra hele verden.

@groundedgardens: Australsk landskapsdesignerfirma, fantastiske bilder fra både deres egen og andres landskapsdesign.

@elledecorationru: Russisk interiørmagasin, veldig varierte og inspirerende interiørbilder fra hele verden.

@palaisdetokyo: Et spennende kulturelt anti-museum-senter i Paris, med bilder av aktivitetene som foregår der, innen mote, samtidskunst og design.

@lisacohenphoto: Fotograf med herlige livsstil-, reise-, mat- og interiørbilder.

INTERIØR-INSPO: Øverst fra venstre: @elledecorationru, @lisacohenphoto, @gitbagge og @groundedgardens.
INTERIØR-INSPO: Øverst fra venstre: @elledecorationru, @lisacohenphoto, @gitbagge og @groundedgardens. Foto: FOTO: Elledecorationru, Lisacohenphoto, Gitbagge og Groundedgardens.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning