INTERIØR PÅ HYTTA

Hadde samlet på hytteting i flerfoldige år da hyttedrømmen endelig ble realitet

Kjører maksiminimalistisk stil på hytta.

BLIKKFANG:  Store vindusflater på kjøkkenet og i stuen gir godt med lysinnslipp og god romfølelse. Her kan den fine utsikten nytes fra alle sitteplassene. Bordet er selvkomponert av understell fra Ikea og kraftige, værslitte plank fra Fru Blom Design. Randi har kombinert forskjellige stoler for å unngå et nokså standard uttrykk. Lampen er en vareprøve fra en interiørgrossist. Peisen fra Hwam, har bakerovn over brennkammeret.
BLIKKFANG: Store vindusflater på kjøkkenet og i stuen gir godt med lysinnslipp og god romfølelse. Her kan den fine utsikten nytes fra alle sitteplassene. Bordet er selvkomponert av understell fra Ikea og kraftige, værslitte plank fra Fru Blom Design. Randi har kombinert forskjellige stoler for å unngå et nokså standard uttrykk. Lampen er en vareprøve fra en interiørgrossist. Peisen fra Hwam, har bakerovn over brennkammeret. Foto: FOTO: Inger Mette Meling Kostveit
Publisert Oppdatert

HVEM

Randi Teiseth Andreassen og mannen Gaute Hjelmbrekke Andreassen med barna Linus (9) og Sofie (8).

HVA:

Hytte på Nordseter ved Lillehammer på ca. 120 kvm, fra 2015. Det er en Telemarkhytte fra FH Gruppen, modell Storeble med hems.

HVORFOR: Et frodig og personlig interiør med stramme detaljer som virkelig inviterer til hygge på hytta.

- Jeg foretrekker et stramt og minimalistisk uttrykk, men jeg må gi minimalismen fylde og lunhet for at interiøret skal bli mitt, forklarer stylist og interiørveileder Randi Teiseth Andreassen til magasinet Bonytt.

Hun betegner stilen sin som maksiminimalisme. Hennes siste personlige interiørprosjekt er familiens nybygde fjellhytte på Nordseter ved Lillehammer.

Her kommer hennes personlige, maksiminimalistiske stil virkelig til sin rett.

Avslappet og lunt

Her er det en stram og fin base, men kombinasjoner og tilbehør gjør at helheten blir avslappet, lun og koselig.

Randi innrømmer at hytteinteriøret har vært i tankene hennes i lang tid.

- Hytteprosjektet har vært en mangeårig drøm, og jeg har faktisk samlet på hytteting i flerfoldige år, forteller hun. Da hyttedrømmen til Randi og mannen Gaute Hjelmbrekke Andreassen skulle realiseres, var de relativt sikre på hvor den nye hytta skulle ligge. Det ble Nordseter, som ligger nordøst for Lillehammer, et område som ligger praktisk til med tanke på familiens bosted i Oslo og det som er barndomstraktene deres på Nordvestlandet og Trøndelag.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BEHOLDT UTSIKTEN: 1. For å få mest mulig utsyn har Randi valgt å møblere med lenestoler med lav rygg. De grå stolene er funnet på finn.no. De kostet noen hundrelapper, men er blitt trukket om og stoppet. Tekstilet i ull er fra Gudbrandsdalen Ullvarefabrik. Bordet er kjøpt hos  Rått & Sanselig. Metallstolen er modellen Hee Lounge Chair fra Hay, gulvteppet er fra Marokko og importert av Senze of Joy, og pendellampen er fra Raumgestalt. 2. Store vindusflater på kjøkkenet og i stuen gir godt med lysinnslipp og god romfølelse. Her kan den fine utsikten nytes fra alle sitteplassene. Bordet er selvkomponert av understell fra Ikea og kraftige, værslitte plank fra Fru Blom Design. Randi har kombinert forskjellige stoler for å unngå et nokså standard uttrykk. Lampen er en vareprøve fra en interiørgrossist. Peisen fra Hwam, har bakerovn over brennkammeret. 2. Bordet er kjøpt på salg. Det hadde opprinnelig grønt understell, men Randi valgte å spraylakkere det. Hyggelige detaljer gir rommet varme.
BEHOLDT UTSIKTEN: 1. For å få mest mulig utsyn har Randi valgt å møblere med lenestoler med lav rygg. De grå stolene er funnet på finn.no. De kostet noen hundrelapper, men er blitt trukket om og stoppet. Tekstilet i ull er fra Gudbrandsdalen Ullvarefabrik. Bordet er kjøpt hos Rått & Sanselig. Metallstolen er modellen Hee Lounge Chair fra Hay, gulvteppet er fra Marokko og importert av Senze of Joy, og pendellampen er fra Raumgestalt. 2. Store vindusflater på kjøkkenet og i stuen gir godt med lysinnslipp og god romfølelse. Her kan den fine utsikten nytes fra alle sitteplassene. Bordet er selvkomponert av understell fra Ikea og kraftige, værslitte plank fra Fru Blom Design. Randi har kombinert forskjellige stoler for å unngå et nokså standard uttrykk. Lampen er en vareprøve fra en interiørgrossist. Peisen fra Hwam, har bakerovn over brennkammeret. 2. Bordet er kjøpt på salg. Det hadde opprinnelig grønt understell, men Randi valgte å spraylakkere det. Hyggelige detaljer gir rommet varme. Foto: FOTO: Inger Mette Meling Kostveit

Flyttet inn etter seks måneder

- God tilgjengelighet og flott natur gjorde at det var helt naturlig for oss å ha hytte her, sier Randi.

Det at en byggeklar tomt med flott utsikt ble tilgjengelig idet de hadde bestemt seg, kan kalles hell på veien. Da er det kanskje ikke så rart at de har kalt hytta for nettopp Flaksen.

Tomten, som de praktisk talt snublet over under et hyttebesøk hos et vennepar, ble kjøpt like før jul i 2014. God planlegging og effektivt arbeid gjorde at de kunne flytte inn rundt seks måneder senere. Beslutningen om hyttemodellen Storeble ble, ifølge hytteeierne Randi og Gaute, tatt med både hode og hjerte.

Naturlig samlingspunkt

- Vi ønsket en H-formet hyttekropp med åpen løsning der kjøkkenet og spiseplassen ville bli et naturlig samlingspunkt, forklarer hun. En romløsning der soverommene er samlet på den ene siden, og oppholdsrommene på den andre, var også avgjørende faktorer for tobarnsfamiliens valg. De var også opptatt av at hytta skulle ha et solid, men samtidig lavmælt uttrykk.

- Vi har vært opptatt av at både hyttekroppen og interiøret skal gi ro, og føles naturlig avstressende. Her er det innredet med naturmaterialer og duse farger.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LUFTIG LØSNING : 1. Det er delvis åpen løsning mellom stuen og kjøkkenet. Veggen skaper et fint skille mellom de to rommene. Ved å bruke samme farger i begge oppholdsrommene forsterkes den åpne følelsen i hytta. Den samme effekten oppnås ved at gulvet er lagt gjennomgående i hele hyttas lengderetning. Veggpanelet er beiset i fargen Sjøsand fra Jotun. Gulvet er hvitpigmenterte furuplanker fra Södra. 2.  Kjøkkenet er bokstavelig talt hyttas midtpunkt. For å ivareta de gode lysforholdene, og skli naturlig sammen med stuesonen, har Randi valgt å holde innredningen i en lys grå farge. Veggpanelet er beiset i samme farge som i stuen. Kjøkkeninnredningen går i en arbeidsvennlig L-form, med en langstrakt arbeidsbenk langs ytterveggen. Randi har selv tegnet løsningen, som er laget på mål av Kistefoss Møbler. Det lange trillebordet er et av Randis samleobjekter, hun kjøpte det for flere år siden. Det var opprinnelig svart, men Randi har malt det i samme farge som innredningen. Randi har valgt benkeplate i marmor på det. Mønstrete fliser på veggen bak ovnen er praktisk og dekorativ.
LUFTIG LØSNING : 1. Det er delvis åpen løsning mellom stuen og kjøkkenet. Veggen skaper et fint skille mellom de to rommene. Ved å bruke samme farger i begge oppholdsrommene forsterkes den åpne følelsen i hytta. Den samme effekten oppnås ved at gulvet er lagt gjennomgående i hele hyttas lengderetning. Veggpanelet er beiset i fargen Sjøsand fra Jotun. Gulvet er hvitpigmenterte furuplanker fra Södra. 2. Kjøkkenet er bokstavelig talt hyttas midtpunkt. For å ivareta de gode lysforholdene, og skli naturlig sammen med stuesonen, har Randi valgt å holde innredningen i en lys grå farge. Veggpanelet er beiset i samme farge som i stuen. Kjøkkeninnredningen går i en arbeidsvennlig L-form, med en langstrakt arbeidsbenk langs ytterveggen. Randi har selv tegnet løsningen, som er laget på mål av Kistefoss Møbler. Det lange trillebordet er et av Randis samleobjekter, hun kjøpte det for flere år siden. Det var opprinnelig svart, men Randi har malt det i samme farge som innredningen. Randi har valgt benkeplate i marmor på det. Mønstrete fliser på veggen bak ovnen er praktisk og dekorativ. Foto: FOTO: Inger Mette Meling Kostveit

Enkle designgjenstander

Tre, stein, ull og lin i brune, grå og naturhvite valører er hovedingredienser i familiens interiør.

Randi bruker imidlertid også gjentagende innslag av svart, gjerne i form av metall, for å få det hun omtaler som en nødvendig dynamikk.

Enkle, men uttrykksfulle designgjenstander, er favorittene. Det kan gjerne være skandinavisk design. Her har også gamle arvemøbler og flotte Finn-funn fått innpass.

- Jeg er jo en samler, så når jeg kommer over noe jeg liker, så er det sjelden jeg lar det få stå i fred, sier Randi.

1. Barnas soverom er lunt og hyggelig. En girlander i taket er et morsomt innslag. 2. For å få god romfølelse og skape dynamikk har Randi valgt å bruke en kombinasjon av matte og blanke fliser i en gråhvit fargenyanse på badet. De glaserte, blanke flisene er fra Höganes, de matte flisene er fra FagFlis. Innredningen er fra Ikea, og stubben fra Lama. 3. Randi har valgt stående, malt panel på soverommene. Det gir en spennende variasjon i hytta. Fargen på veggene er Demring fra Jotun. Sengen heter Fjell og er fra Ikea. Den har fire store skuffer under, hvor sengetøy og håndklær oppbevares. Nattbordet på venstre side Randi funnet i en
container. Det var slitt og beiset i mørkebrunt, men Randi så mulighetene. Sengetøyet er fra H&M Home.
1. Barnas soverom er lunt og hyggelig. En girlander i taket er et morsomt innslag. 2. For å få god romfølelse og skape dynamikk har Randi valgt å bruke en kombinasjon av matte og blanke fliser i en gråhvit fargenyanse på badet. De glaserte, blanke flisene er fra Höganes, de matte flisene er fra FagFlis. Innredningen er fra Ikea, og stubben fra Lama. 3. Randi har valgt stående, malt panel på soverommene. Det gir en spennende variasjon i hytta. Fargen på veggene er Demring fra Jotun. Sengen heter Fjell og er fra Ikea. Den har fire store skuffer under, hvor sengetøy og håndklær oppbevares. Nattbordet på venstre side Randi funnet i en container. Det var slitt og beiset i mørkebrunt, men Randi så mulighetene. Sengetøyet er fra H&M Home. Foto: FOTO: Inger Mette Meling Kostveit
BLIKKFANG:  Store vindusflater på kjøkkenet og i stuen gir godt med lysinnslipp og god romfølelse. Her kan den fine utsikten nytes fra alle sitteplassene. Bordet er selvkomponert av understell fra Ikea og kraftige, værslitte plank fra Fru Blom Design. Randi har kombinert forskjellige stoler for å unngå et nokså standard uttrykk. Lampen er en vareprøve fra en interiørgrossist. Peisen fra Hwam, har bakerovn over brennkammeret.
BLIKKFANG: Store vindusflater på kjøkkenet og i stuen gir godt med lysinnslipp og god romfølelse. Her kan den fine utsikten nytes fra alle sitteplassene. Bordet er selvkomponert av understell fra Ikea og kraftige, værslitte plank fra Fru Blom Design. Randi har kombinert forskjellige stoler for å unngå et nokså standard uttrykk. Lampen er en vareprøve fra en interiørgrossist. Peisen fra Hwam, har bakerovn over brennkammeret. Foto: FOTO: Inger Mette Meling Kostveit

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning