Interiør på stua

Dette skal du innrede stua med i høst

Terracotta, farget glass og malte tregulv er bare noen av trendene.

ORGANISK FORM: Designet er renere, litt lettere og har gjerne en mer organisk form - som denne sofaen fra House Doctor, ifølge interiørdesigner Mia Kjeldstad Hansen.
ORGANISK FORM: Designet er renere, litt lettere og har gjerne en mer organisk form - som denne sofaen fra House Doctor, ifølge interiørdesigner Mia Kjeldstad Hansen. Foto: FOTO: Produsenten.
Publisert Oppdatert
INTERIØREKSPERT: Mia Kjeldstad Hansen, koordinator og interiørdesigner hos Intro Interiørdesign.
INTERIØREKSPERT: Mia Kjeldstad Hansen, koordinator og interiørdesigner hos Intro Interiørdesign. Foto: FOTO: Intro Interiørdesign.

Det er høst og tid for å sette seg inn i sesongens interiørtrender. Siden shabby chic-perioden, har fargene har fått mer og mer innpass i interiøret vår.

Vi er ferdige med det sterilt hvite, bokstaver og perfekt design går ut.

Disse trendene ble vi ferdige med i vinter.

Stramme møbler

Mia Kjeldstad Hansen, koordinator og interiørdesigner hos Intro Interiørdesign, forteller at stuemøblene vi omgir oss med er strammere enn tidligere.

- De voldsomme loungevariantene ser vi ikke like mye til nå. Designet er renere, litt lettere og sofaer og lenestoler har gjerne en mer organisk form.  Det samme gjelder for sofabord, de er gjerne runde eller avrundede og vi finner det hos de aller fleste kjente leverandørene som for eksempel House Doctor, Muuto, Bolia og Slettvoll, forteller interiørdesigneren.

Artikkel fortsetter under bildet.

RUNDT BORD: Sesongens design er lett og rent. Formene er gjerne runde eller avrundede, som dette fra sofabordet fra Slettvoll.
RUNDT BORD: Sesongens design er lett og rent. Formene er gjerne runde eller avrundede, som dette fra sofabordet fra Slettvoll. Foto: FOTO: Produsenten.

Terracotta og tepperyer

Detaljer som store tepperyer, orientalske tepper, terracottapotter, botaniske mønstre og lamper i farget glass eller i kombinasjon med betong, har kommet for fullt. Dette vil fortsette videre mot høsten og vinteren, tror interiørdesigneren.
Andre materialer vi ser det blir mer av, er større kurvmøbler og glasert keramikk.

INTERIØREKSPERT: Pernille Kirstine Møller, trendredaktør og koordinator i trendanalysebyrået Pej-gruppen i København.
INTERIØREKSPERT: Pernille Kirstine Møller, trendredaktør og koordinator i trendanalysebyrået Pej-gruppen i København. Foto: FOTO: Pej-gruppen.

- Ettersom shabby chic-stilen er død, åpner det seg nå en ny mulighet for å tråle Fretex og loppemarkeder på jakt etter 70-talls keramikk, terracotta, farget glass og messingartikler.  Møbler, gjenstander og andre overflater i lyst treverk er også noe av det vi vil se mye av fremover. Malte tregulv har også blitt superhot igjen

Før du bestemmer deg bør du sjekke hva slags interiørtype du er.

Håndverk og kvalitet

Fremover blir det lagt mer vekt på å fremheve håndverk og kvalitet i alt vi omgir oss med. Håndlagde boller i tre, tidløse stoler, nærhet til produktene. Hvor kommer produktet fra og hvor er det laget? Alt som har med «kortreist» å gjøre er i fokus.

- Blått og grønt er populært, men også terracotta i ulike nyanser. Alt fra dyp burgunder til lysere varme toner.  Selv om linjene er blitt renere, er det fortsatt mye røffe overflater. Har du en leilighet med trebjelker, vis dem frem! Arvet et slitt trebord? Kombiner det med superstramme stoler og glassvaser på bordet, foreslår Mia Kjeldstad Hansen.

Artikkel fortsetter under bildet.

FOTO: Stuemøblene vi omgir oss med er strammere enn tidligere. Designet er renere, lettere og har en mer organisk form. Som denne lenestolen fra Gubi.
FOTO: Stuemøblene vi omgir oss med er strammere enn tidligere. Designet er renere, lettere og har en mer organisk form. Som denne lenestolen fra Gubi. Foto: FOTO: Produsenten.

Sølv på fremmarsj

Pernille Kirstine Møller, trendredaktør og koordinator i trendanalysebyrået Pej-gruppen i København, forteller at bronse og kobber blir mindre populært, mens sølv, shimmer og metalliske overflater er det nye store når det kommer til innredning.

Stillhet danner rammen for høsten og vinteren. Den enorme påvirkning fra digitalisering og sosiale medier har på mange måter gjort livet lettere, men også mer støyende. Støy og forstyrrelser er en integrert del av livet. Derfor er behovet for å fjerne seg fra støyen, gå på digital detox og finne stillhet, større enn noensinne. Muligheten for å oppnå ro og stillhet er blitt en ny luksus.

I tillegg til stillhet, kan også hagearbeid kan gi deg ro i sjelen.

Hjemmet og arbeidsplassen skal kunne tilby en stille atmosfære. Derfor er lydabsorberende materialer viktig, spesielt i stuen. Behovet for stillhet viser seg også viser seg i fargevalget: fargene er rolige og nedtonede. Samtidig fortsetter det store fokuset på funksjonalitet og mobilitet.

-  Dette er viktig for å finne den essensielle stillhet og ro. Begreper som sunnhet, mobilitet, opplevelser er en del av denne  livsstilen, sier Pernille Kirstine Møller. 

RUNDE FORMER: Sofabord fra Muuto.
RUNDE FORMER: Sofabord fra Muuto. Foto: FOTO: Produsenten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning