Industriell interiør

Jean og Connie pusset opp den klassiske bygårdsleiligheten fra grunnen av

Spesielt ett land sto for inspirasjonen.

STUE: Stuen har fått en touch av glamour. Lampen Grand Nuage er laget av franske Designheure. Den overtok Jean og Connie etter en gullsmed som måtte flytte til mindre lokaler. Lampen var inspirasjon til innredningen av stuen. Sofaen i lær, Carlton, er fra BoConcept. Det tunge betongbordet fra tidligere Living brakte paret med seg fra Trondheim. Det gylne bordet er fra Jonathan Adler.
STUE: Stuen har fått en touch av glamour. Lampen Grand Nuage er laget av franske Designheure. Den overtok Jean og Connie etter en gullsmed som måtte flytte til mindre lokaler. Lampen var inspirasjon til innredningen av stuen. Sofaen i lær, Carlton, er fra BoConcept. Det tunge betongbordet fra tidligere Living brakte paret med seg fra Trondheim. Det gylne bordet er fra Jonathan Adler. Foto: FOTO: Espen Gees
Publisert Oppdatert

HER BOR:

Hvem: Jean Malnory (29) og samboer Connie Andersen (29). Jean driver interiørbedriften Design de Base.

Hva: En sentral bygårdsleilighet på 63 kvadratmeter fra 1800-tallet. Den ble kjøpt i 2014, og er total­renovert. 

Hvor: I Vika, like ved Aker Brygge i Oslo.

Som liten satt Jean Malnory musestille og kikket på boligannonsene i avisene. Interiøret i hus og leiligheter fascinerte den lille gutten. I dag er han 29 år, og eier sin egen interiørbedrift.

Veien frem har vært lang, selv om Malnory alltid har hatt fotografering, arkitektur og design som hobby.

- Jeg er utdannet sivilingeniør og fikk jobb i Oslo for tre år siden, men som en konsekvens av oljekrisen, mistet jeg jobben, forteller han.

Arbeidsledighet ga muligheter

Det at Malnory ble arbeidsledig, gjorde at han kunne konsentrere seg om den store interiørlidenskapen. Han tok utdanning innen design og tegning. Da han kjøpte leiligheten sentralt i Oslo for to år siden, var den et oppussingsobjekt. Sammen med samboeren Connie pusset han opp den klassiske bygårdsleiligheten fra grunnen av.

- Vi hadde sett på flere leiligheter, men med takhøyden og de store vinduene ga denne oss noe ekstra, vi følte den var vår ved første besøk.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KJØKKENET: Kjøkkeninnredningen er fra Ballingslöv, benkeplaten fra Ikea, vasken fra Villeroy & Boch og viften fra Falcon.  Krydderhyllen er laget av avkappede plankebiter. Metallflisene under viften er fra Palma.
KJØKKENET: Kjøkkeninnredningen er fra Ballingslöv, benkeplaten fra Ikea, vasken fra Villeroy & Boch og viften fra Falcon. Krydderhyllen er laget av avkappede plankebiter. Metallflisene under viften er fra Palma. Foto: FOTO: Espen Gees

Malnory forteller at han og samboeren er nokså samstemte når det gjelder interiør.

- Nettopp det gjorde og gjør prosessen morsom. Jeg starter ofte med å gjøre research og kommer med en rekke forslag. Deretter blir vi enige om neste skritt. Vi liker å ha det klassisk, industrielt og maskulint.

Målet var å få en leilighet i moderne jugendstil. I tillegg ønsket de et industrielt uttrykk, sånn som de industrielle bygningene på Aker Brygge, som ligger på den andre siden av gaten, har.

- Jeg startet med å fjerne den kjedelige, norske trestavs parketten, og erstattet den med en to centimeter tykk parkett i grå eik, den har en fantastisk varm tone.

Badet ble totalrenovert og utformet av dem selv. De valgte badekar i kobber, sementfliser og klassiske armaturer i 1920-tallsstil.

Den industrielle tråden smyger seg gjennom hele boligen. Kjøkkenet har nok det sterkeste, industrielle uttrykket, med tre meter høyde under taket og et industrivindu importert fra Sverige. Kranen ved vasken har messingventiler som kommer fra New York, gasskomfyren er fra Italia, og den industrielle bryteren er russisk. Paret har brukt mye betong i flere av rommene.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet.

Hausmanns stil inspirerte

Malnory innrømmer at den franske bakgrunnen hans har hatt mye å si for interiørvalgene.

- Absolutt, selv om jeg først og fremst er opptatt av skandinavisk design. Da jeg så leiligheten, tenkte jeg på byarkitekten Georges-Eugène Haussmanns klassiske stil på 1800-tallsbygningene i Paris, den inspirerte meg under oppussingen, sier han.

- Dessuten er det typisk fransk å ha en gassovn på kjøkkenet. Jeg måtte bare ha gass, ikke fordi jeg lager så mye mat, men fordi det er en livsstil. Vi hadde aldri annet enn gass hjemme i Frankrike. I tillegg til at komfyren er fin å hvile øynene på, bidrar den også til en vennlig og varm atmosfære, forklarer han.

Det franske preget kan også oppleves i betongflisene, løveføttene på kobberbadekaret og den såkalte serviettvasken på kjøkkenet.

- Jeg kjøpte et stort fint oliventre som står i stuen, det minner meg om trærne bestemor hadde på den franske rivieraen. På den måten har jeg fått et lite stykke fransk barndom inn i den norske byleiligheten.

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning