Hus på Vinderen

Med en takhøyde på 4,2 meter er ikke villaen på Vinderen som alle andre

Det som tidligere var et atelier er nå stue og kjøkken.

HUS PÅ VINDEREN: Det som tidligere var et atelier ble totalrenovert da familien tok over huset. Kjøkken og stue skilles nå med en glassvegg, tegnet av dem selv og bestilt på mål. Spisebordet er fra Vibekes tidligere butikk, Shabby. Spisestolene er fra Slettvoll. Legg merke til hvor fint rommene henger sammen farge- og stilmessig.
HUS PÅ VINDEREN: Det som tidligere var et atelier ble totalrenovert da familien tok over huset. Kjøkken og stue skilles nå med en glassvegg, tegnet av dem selv og bestilt på mål. Spisebordet er fra Vibekes tidligere butikk, Shabby. Spisestolene er fra Slettvoll. Legg merke til hvor fint rommene henger sammen farge- og stilmessig. Foto: FOTO: Anne Bråtveit
Publisert Oppdatert

Her bor:

Hvem: Vibeke Grønseth (47), mannen Lars (52) og barna Marikken (18), Tinius (13) og Kaja (20). Vibeke står bak merkevarene Natura Cashmere og BonDep.

Hva: En renovert villa fra 1929, med påbygg fra 1940-tallet. Påbygget ble revet og satt opp på nytt i 2010. Hjemmet har en nordisk base med stramme linjer, kombinert med antikke innslag.

Hvor: På Vinderen i Oslo.

Villaen til Vibeke Grønseth og familien hennes ligger i en skråning nær inntil en trafikkert vei, tett på Holmenkollbanen og rett ved Oslo sentrum. Men så fort du er innenfor husets dører, hersker det en deilig ro. 

Her bor familien på fem, som består av Vibeke og Lars, og barna deres Marikken (18), Tinius (13) og eldstedatter Kaja (20), når hun er hjemme fra studier i København. Dennis, en Tibetansk terrier, vokter herligheten.

- I og med at jeg jobber med interiør, trenger jeg harmoni og ikke masse bråkete ting rundt meg. Hjemmet skal være en nøytral oase hvor øynene og hodet kan slappe av, sier Grønseth til magasinet Bonytt.

Derfor er alle veggene i huset malt i samme nøytrale grånyanse, og paletten ellers er behagelig – og begrenset. Sammen med Alexandra Villefrance, eier og driver hun et norsk interiør- og gavemerke, nemlig BonDep. Det ble startet for et par år siden, da de to damene var på utkikk etter noen enkle puter, men ikke klarte å finne akkurat det de så for seg.

- Vi startet med puter og dermed var det gjort. Vi designer ting vi ønsker oss selv, i duse, støvete farger og med en kvalitet vi kan stå inne for, forklarer hun.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet.

Hus på Vinderen

Mye av inspirasjonen til det de lager, finner de i hverdagen.

- Først og fremst ser vi etter hva slags behov som oppstår i egne hjem. Hva trenger vi selv?

Ellers henter de inspirasjon på reiser, i magasiner, på Instagram og fra ting de tilfeldigvis kommer over på sin vei.

- Vi er opptatt av interiør med sjel og å skape ting som gjerne har mer enn ett bruksområde, sier Grønseth.

Hun kan godt endre på småting i hjemmet, men hun endrer sjelden på selve basen.

- Den består for en stor del av arvestykker og gamle ting som vi er glade i og har hatt lenge. Min mor handlet mye på markeder i Paris, og det er disse tingene som gir sjel til hjemmet, forteller hun.

Grønseth og mannen kjøpte boligen som dødsbo for syv år siden, og har renovert både hus og hage i løpet av årene som er gått.

- Vi falt for kombinasjonen sentral beliggenhet og nærhet til marka. Og så likte vi det volumet som husets nyere del, atelieret, utgjør. Her har vi plassert kjøkken og stue, sier hun.

Kontinentale innslag

Hjemmet er nordisk i fargevalget, men mer kontinentalt når det kommer til løsningene. Antikviteter og arvegods er plassert sentralt, og i stuen og på kjøkkenet er det ekstra høyt under taket. En vegg av glass skiller disse to rommene.

Vibekes fem tips til innredning

1. Sørg for tilstrekkelig skapplass, slik at det er enkelt å holde det ryddig.

2. Skap stemning med levende lys.

3. Velg puter som lett kan skiftes ut, så er det enkelt å variere uttrykket etter sesong.

4. Har du glatte overflater og liten variasjon i paletten? Få inn taktile detaljer, sånn som for eksempel kurver i alle varianter, for å skape kontraster.

5. Pynt med levende blomster og grønt.

- Takhøyden er 4,2 meter, som er den opprinnelige takhøyden i det gamle atelieret som var her tidligere. Vi rev denne delen og bygget den opp på nytt, vi bygde også en stor garasje under. Men vi ville definitivt ikke endre selve volumet på rommet, forteller hun.

Det store glassvinduet mellom stue og kjøkken er kanskje det mest iøynefallende i huset, som ellers også er spekket med vakre detaljer.

- Vi er aller mest fornøyde med kjøkkenet og stuen. Det er nok favorittrommene. Jeg vet ikke om vi har noen spesiell stil hos oss. Vi velger ting vi liker og faller for, avslutter hun.

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning