Beyond Risør 2010

Her vises nyskapende norsk lysdesign

Når Norges designelite slår hodene sammen popper det opp lysende ideer.

BUILDING LIGHT: FantasticNorway har sammen med Are Røysamb et konsept om en offentlig bymøbelmodul, som ved bruk aggregerer både varme og lys.
BUILDING LIGHT: FantasticNorway har sammen med Are Røysamb et konsept om en offentlig bymøbelmodul, som ved bruk aggregerer både varme og lys. Foto: FOTO: Norway Says
Publisert Oppdatert

Syv norske designteam, bestående av unge og etablerte kunstnere, skal presentere banebrytende samarbeidsprosjekter på arrangementet BeyondRisør 10. og 11. juni.

På programmet står bærekraftig design, med utgangspunkt i temaet lys.

Norges beste

- Dette blir spennende og vi gleder oss. Jeg vil si det er Norges fremste designere som nå skal legge frem sine konsepter, sier kunstnerisk leder Johan Verde for BeyondRisør til klikk.no

- Utfordringen vår er å få næringslivet til å tenne på ideene, mener Verde, som er en av Norges mest prisbelønnede industridesignere.

COLOUR: Undersøker fargeblanding, lys og komposisjon. Design Daniel Rybakken og Andreas Engesvik.
COLOUR: Undersøker fargeblanding, lys og komposisjon. Design Daniel Rybakken og Andreas Engesvik. Foto: Daniel Rybakken

Uten strøm

BELL: Et allsidig lese- og arbeidslys med muligheter til justering og tilpassing til brukerens behov. Kanskje noe for norske hytteeiere? Prisen skal ligge et sted mellom 25 og 50 US dollar.
BELL: Et allsidig lese- og arbeidslys med muligheter til justering og tilpassing til brukerens behov. Kanskje noe for norske hytteeiere? Prisen skal ligge et sted mellom 25 og 50 US dollar. Foto: FOTO: K8 Industridesign

K8 Industridesign er blant deltagerne og har utviklet lampen Bell, ment for de to milliarder menneskene rundt om i verden som lever "off-grid" uten tilknytning til elektrisk nettverk.

- Lampen er ment å erstatte parafinlampen som er kostbar i drift, gir dårlig lys, avgir helsefarlige gasser og utgjør en vesentlig brannfare, forteller daglig leder Marius Andresen i K8 Industridesign.

BELL er også et alternativ for hytteeiere uten strøm.

Du vil få et allsidig lese- og arbeidslys med mange muligheter til justering og tilpassing til brukerens behov. Prisen skal ligge et sted mellom 25 og 50 US dollar.

Bærekraftig design

I 2005 arrangerte Risør kommune det første designtreffet - 100 % Risør.

Året etter kom industridesigner Johan Verde inn som kunstnerisk leder, og bidro til at treffet fikk nasjonalt gjennombrudd, med 300 designere fra hele landet.

Designteam som Frøystad og Klock Møbeldesign, Permafrost, K8 Industridesign, Daniel Rybakken og FantasticNorway er blant de som er med i år.

Resultatene skal være bærekraftig design med et bevisst forhold til ny teknologi.

Les også:

Interiørkupp på nett

Sommerens dristigste tapeter

Disse stolene flytter du med en finger

Dette er Norges beste boligprospekt

LUMAN WORKS: Permafrosts bidrag i Risør. En nyskapende "heisekranlampe".
LUMAN WORKS: Permafrosts bidrag i Risør. En nyskapende "heisekranlampe". Foto: FOTO: Permafrost

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning