Små gjør det selv-prosjekter er overkommelige for de fleste av oss.

På klikk har vi vist hvordan du blant annet kan lage bord, stoler og lamper av gammelt skrot.

Gjør det selv-design finner du store mengder av på nettet.

Tingene vi viser her har vi plukket fra mer spesialiserte nettsteder , blogger og markedsplasser.

Noen av produktene klarer vi oss best uten. Men innimellom kan du finne noen riktige godbiter. Enkelte av tingene er også lagt ut for salg på steder som Epla, Etsy og Makers Market.

PALLEBORD: Den Franske designgruppen doobi lager håndmalte pallebord. Her er spillkort-varianten. Ikke så mye jobb med snekringen, derimot mye jobb med malingen.

© FOTO: doobi

BUTIKKVOGN: Ramón Coronado er en ung designer som leverte denne kolleksjonen inn i et prosjekt der deltagerne skulle gi hverdagslige gjenstander en ny funksjon.

Det må vi vel si han har lykkes med.

© FOTO: Ramón Coronado

PAPPKRUS: Pappkrus er et yndet resirkuleringsobjekt, og lamper blir det laget mange varianter av. Her ser du en Coffee cup sphere lamp.

© FOTO: Davy Akkerman/Instructables

VINFAT: Disse møblene blir laget av StilNovoDesign i California. De lager krakker og andre møbler av pensjonerte vinfat. Hele koleksjonen kan kjøpes på Etsy

© FOTO: StilNovoDesign

TENNISBALL: To nagler og en sugekopp, så har du en liten hjelper på veggen. Den holder håndklær, nøkkelknipper og annet som passer mellom kjevene. Se hele kolleksjonen på recyclart.

© FOTO: D.Langhammer/Recyclart

PLASTFLASKER: Sarah Welther og Rebekah Burtness har laget en romdeler av plastflasker. Det vil si, de bruker kun bunnen. Sjekk deres egen blogg, der du også kan kjøpe romdeleren.

© FOTO: Sarah W

BORD: Lite sidebord i teak med uglemønster på bordplaten. Bordet er laget av Birgit Torkildsby. Hun er produktdesigner og har lagt ut sin første kolleksjon på Epla.no

© FOTO: Birgit Torkildsby

MURSTEIN: yiidesign er et Taiwansk designprosjekt som blant annet fokuserer på gjenbruk. Denne bollen er designet av Rock Wang, og er laget av en bit bygningsmaterialer ssom består av murstein og sement.

© FOTO: yiidesign

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!