Her har erotikk kanskje veid tyngre enn design.

Den nederlandske kunstneren Mario Philippona har muligens ikke funksjonalitet som første prioritering når han designer sine spesielle erotiske møbler.

Men selv sier han at han er opptatt av det organiske i møblene han designer. Han fikk inspirasjon fra den amerikanske organiske arkitekturen da han bodde i USA, skriver han i sin cv.

Den arkitektutdannede designeren bodde lenge i USA og gikk blant annet i lære hos den verdenskjente arkitekten og designeren Eugene Tsui.

På kunstlinjen hjemme i Nederland begynte Mario Philippona å jobbe med å forme tømmer, og møbelskulpturer av kvinnekroppen ble etterhvert hans varemerke.

Da klikk.no snakket med kunstneren i 2008, forklarte han at han henter inspirasjon fra kvinner rundt ham.

Torsion heter dette møbelet som er laget av Philippona.

VRIR SEG ÅPEN: Torsion er Philipponas løsning på en torso som kan brukes til oppbevaring. Rommene vris åpne. © FOTO: Produsenten

Bordet Origin.

FOR DEN UREDDE: Du skal nok være mer opptatt av erotikk enn design om du velger bordet Origin i stua. © FOTO: Produsenten

- Jeg omskaper deres organiske arkitektur til erotiske elementer som skal friste deg til berøring, sa han til klikk.no i 2008.

Nå er han klar med flere nye møbler i samme sjanger, som blant annet stilles ut på Erotisk museum i Amsterdam.

Ett av produktene er statuen/hyllen Torsion. Kunstneren har vært opptatt av å utnytte møbelets oppbevaringspotensiale.

- Da jeg designet Torsion forsøkte jeg lage så store skuffer som mulig til skapet, sier han i en e-post i dag til klikk.no.

- Ved å få skuffene til å rotere rundt en stang fikk jeg utnyttet formen på torsoen best, sier Philippona til klikk.no.

Erotikken i høysetet

Bordet Origin har fasong som en vagina i midten. Det er treet selv som laget denne formen, forteller kunstneren til klikk.no.

- Da jeg splittet en stor tømmerstokk av alm fant jeg et hull i midten som var formet slik, forteller han.

Beina til bordet er inspirert av et bord fra en ukjent samling erotisk kunst som tilhørte Katarina den store i Russland, forteller han.

Mens det erotiske i Philipponas møbler er overtydelig, er det andre som bruker erotikske antagelser i designet.

Erotikk på veggen

Tapetene fra Paper Voyeur er ved første øyekast vakre blomstermotiver. Det voksne øyet kan derimot også se konturer av erotiske, frodige kvinnekropper i mønsteret.

På et soverom kan det være noe å dekorere veggen med. Eller hva med tapet i taket?

Erotisk tapet fra Paper Voyeur.

STILREN EROTIKK: Kropper skjult i mønstre i erotisk tapet fra Paper Voyeur. © FOTO: Produsenten

Erotisk tapet fra Paper Voyeur.=

DRAMATISKE FARGER: Sort og rødt er et mer eksotisk valg av farger på tapetet, og her matsjer det også motivet. © FOTO: Produsenten

=

Tuller med designkongen

Ikke fullt så subtilt er produktet til studentene Caroline Noordijk og Kyla Elliot, som tok utgangspunkt i Philippe Starcks sitronpresse for en oppgave på Royal College of Art (London).

Philippe Starck ga dem i oppgave å designe noe de ville være stolte av. Han nevnte også at den beste inspirasjonen får man gjerne etter sex.

Dette er ikke så enkelt for single designere, mente jentene, som dermed kom opp med produktet som er en sitronpresse men også et sexleketøy.

På bildet til høyre er det plassert side om side med det originale objektet (sitronpressen) til designkongen selv.

Sitronpresse designet av studenter.

DESIGNSTUDENTENES SITRONPRESSE: Dette var designstudentenes løsning på Philippe Starcks utfordring. En humoristisk variasjon over designkongens egen sitronpresse. © FOTO: Produsenten

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!