Det er deilig å være norsk på interiørshopping i Danmark

Her shopper du interiør i København

Våre 25 beste tips.

DESIGNDRØMMER: Det er mange fristelser for interiørfrelste i København. Drøm deg bort på Casa Shop, H&M Home og Paustian.
DESIGNDRØMMER: Det er mange fristelser for interiørfrelste i København. Drøm deg bort på Casa Shop, H&M Home og Paustian. Foto: FOTO: Butikken, produsenten
Publisert Oppdatert
STORBYIDYLL: København er et populært valg når nordmenn skal på storbytur.
STORBYIDYLL: København er et populært valg når nordmenn skal på storbytur. Foto: FOTO: Visit Denmark
PLAST: Den tøffe oppvaskbaljen i plast er helt i tråd med stilen hos Normann Copenhagen.
PLAST: Den tøffe oppvaskbaljen i plast er helt i tråd med stilen hos Normann Copenhagen. Foto: FOTO: Produsenten

Alle vet at design fra Danmark er hot.

Når det snakkes om skandinavisk design og man lovpriser rene linjer og stramme former,så er det mest sannsynlig noe dansk man beskriver. Dette lille landet har dyrket frem navn som Verner Panton, Arne Jacobsen, Vipp, Normann Copenhagen, Royal Copenhagen, Hans J. Wegner, Børge Mogensen, Kaj Boyesen og Bang & Olufsen. For å nevne noen.

Og vi nordmenn elsker ikke bare dansk øl, kro-ferier og deilige sommerdager hos vår nabo i sør. Nei, vi vil også mer enn gjerne innrede hjemmene våre med dansk design.

Med et utvalg interiør-og designbutikker som kan sette noen av verdens storbyer i skyggen, er lille-store København vel verdt et besøk om det er design og interiør du skal shoppe bort feriepengene på.

Vi i bolig-redaksjonen har funnet frem til 25 interiørbutikker vi tror du vil like og som du ikke kommer til å angre på at du var innom. Iallefall helt til kredittkortregningen kommer i posten!

1. Couch by Chresten Rud

Hit kommer du med bil. Couch by Chresten Rud ligger i Hørsholm, ca. 25 km nord for København. Her finner du en gjennomført miks av klassisk og moderne design, mesteparten i duse deilige naturtoner. Butikken fører både møbler, tekstiler og mindre interiørdetaljer, og ekteparet som driver butikken har lang erfaring med interiørdesign både i inn- og utland.

Her finner du den: Hovedgaden 53, Hørsholm. Nærmeste togstasjon er Rungsted Kyst med Øresund-tog.

STILIG: Legg turen til Couch, like utenfor København, for stilrene designmøbler og interiørpynt.
STILIG: Legg turen til Couch, like utenfor København, for stilrene designmøbler og interiørpynt.

2. Normann Copenhagen

FORMFULL: De lekre små sølvskålene fra Georg Jensen er perfekt til å servere nøtter og snacks i.
FORMFULL: De lekre små sølvskålene fra Georg Jensen er perfekt til å servere nøtter og snacks i. Foto: FOTO: Produsenten.

Kule, morsomme og moderne detaljer kjenntegner produktene hos Normann Copenhagen. Her finner du tøffe interiørdetaljer til hus og hjem og mye kjøkkenutstyr. Bryllupsgavene til det moderne brudeparet kjøper du også her.

Her finner du den: Østerbrogade 70.

3. Illums Bolighus

Det store og velkjente Illums Bolighus er selve mekka for interiørfrelste. Og selv om vi har fått vårt eget av disse varehusene på House of Oslo i Norge, så er et besøk på flagship-butikken i København vel verdt det. Her finner du møbler fra store navn som Hans J. Wegner, Verner Panton, Eames, Kartell og Arne Jacobsen, i tillegg til store avdelinger dedikert til bad- og soverom, belysning, kjøkken m.m. Drøm deg bort i det lekreste av det lekre innen design og innredning.

Her finner du den: Amagertorv 10.

4. Georg Jensen

Georg Jensen er nok en danske som er blitt kjent verden over for sitt design. Butikken, som startet i 1904, da sølvsmed Gerorg Jensen åpnet sitt verksted, er i dag et av skandinavias ledende livsstils og luksusmerker. Bestikk, smykker, dekor og klokker er populære og tidløse kjøp. På butikken i København finner du hele kolleksjonen.

Her finner du den: Amagertorv 4.

5. Stilleben Ceramics

Stilleben handler du interiør, keramikk, glass, tekstiler og smykker av danske og utenlandske designere. Butikken har også en velfylt nettshop.

Her finner du den: Læderstræde 14.

6. Hay CPH

DRØMMEDESTINASJON: På Illums kan du boltre deg i flott design - i flere prisklasser.
DRØMMEDESTINASJON: På Illums kan du boltre deg i flott design - i flere prisklasser. Foto: FOTO: Butikken.

Fra ukjent til kult på kort tid, hos Hay, som ble startet opp så sent som i 2003, kjøper du moderne og urbane møbler og interiør til en fornuftig pris. Hay, som påstår at de bygger en bro mellom mote og interiør, har et stort utvalg stoler, små-bord, tepper, puter og annet interiør - alle med en moderne vri.

TETT-I-TETT: Teppet Pinocchio fra Hay er fargerikt og flott.
TETT-I-TETT: Teppet Pinocchio fra Hay er fargerikt og flott. Foto: FOTO: Produsenten

Her finner du den: Pilestræde 29.

7. CasaShop

Om du elsker moderne og trendy interiør bør du legge turen innom Casa Shop. Her bugner butikken av både danske og internasjonale design-navn, og bare en runde rundt i butikken er inspirerende. En tøff og uredd miksing av stiler og tidsepoker, samt et stort utvalg småvarer og gaveartikler gjør denne til en klar Køben-favoritt.

Her finner du den: Store Regnegade 2.

8. Designer Zoo

Designer Zoo er dansk design og kunsthåndverk i et unikt konsept. Her er butikken en slags blanding av butikk, verksted og galleri, og utstillinger kommer og går. Gjennom store vinduer kan besøkende i butikken få et innblikk inn i verkstedet og dermed kunnskap om hvordan varene produseres. 15-20 designere er til enhver tid ansatt av butikken, i tillegg kjøpes det inn spesialutvalgte produkter fra andre designere.

Her finner du den: Vesterbrogade 137.

9. Workshop Copenhagen

Workshop Copenhagen er et kunstnerkollektiv hvor 25 kunstnere designer sammen og driver butikk. Her kan du kjøpe lamper, småmøbler, malerier, skulpturer, smykker og klær til både voksne og barn.

LEKKERT: Flotte møbler og lekker design hos Casa Shop.
LEKKERT: Flotte møbler og lekker design hos Casa Shop. Foto: FOTO: Produsenten.
TAKE AWAY: Dette smarte lille bordet fra Hay er lett å bære med seg dit man trenger det.
TAKE AWAY: Dette smarte lille bordet fra Hay er lett å bære med seg dit man trenger det. Foto: FOTO: Siri S. Folkvord/Villadilla.blogspot.com

Her finner du den: Studiestræde 16.

STEMNINGSFULL: Disse lyktene fra Holmegaard vil være like fine på stuebordet som ute på terassen.
STEMNINGSFULL: Disse lyktene fra Holmegaard vil være like fine på stuebordet som ute på terassen. Foto: FOTO: Manuela Hardy

10. Paustian

Flott, dyrt og deilig. Hos Paustian kan du kjøpe kjente designvarer fra inn- og utland. Butikken har agentur på Vitra sin kolleksjon, og produserer også møbler og interiør under eget merke. Legg inn tid til et besøk på Resturant Paustian om du er innom. Her får du servert dansk matkultur på sitt ypperste.

Her finner du den: Kalkbrænderiløbskaj 2.

11. Holmegaard

Eksklusive danske Holmegaard begynte som et glassverk i 1823 og er i dag en av verdens mest kjente produsenter av glass og glasstøy. Her finner du hele kolleksjonen og flotte gaver - til både deg selv og andre.

Her finner du den: Amagertorv 8.

12. Le Klint

P.V. Jensen-Klint brettet sin første - og nå ikoniske - lampeskjerm på begynnelsen av forrige århundre. Og resten er historie. Variasjoner av Le Klints kjente lampe finnes nå i stilfulle hjem verden over, og her i butikken i København finner du hele kolleksjonen. Dette er en klassiker som vil passe inn i ethvert interiør.

Her finner du den: Store Kirkestræde 1.

13. Fil de Fer

Elsker du shabby glam og vintage fransk stil, er Fil de Fer butikken for deg. Her kan du boltre deg i gamle lysekroner og gigantiske kirkelysestaker og gå på skattejakt i haugevis med franske loppemarkedfunn.

Her finner du den: Store Kongensgade 83a.

LANG OG TYNN: Den nå ikoniske lampen fra Le Klint med brettet skjerm er en interiørinvestering til hjemmet.
LANG OG TYNN: Den nå ikoniske lampen fra Le Klint med brettet skjerm er en interiørinvestering til hjemmet. Foto: FOTO: Produsenten.

14. Grønlykke

SJARMERENDE: Grønlykke er et fargerikt innslag blant Københavns interiørbutikker.
SJARMERENDE: Grønlykke er et fargerikt innslag blant Københavns interiørbutikker. Foto: FOTO: Butikken.

Fargerikt, retro og "jentete", på Grønlykke - som også har en innholdsrik nettbutikk. Her kommer både mor og barn til å trives. Du kan blant annet handle produkter fra Rice, House Doctor, Rie Elise Larsen og Greengate.

Her finner du den: Læderstredet 3 og 5 (to avdelinger vegg i vegg).

15. Notre Dame

Kjøkkenutstyr, pynt, plast og stæsj finner du hos Notre Dame. Her kjøper du venninnegavene, feriegavene eller bare en liten til-mor-fra-mor presang; fordi du fortjener det!

Her finner du den: Nørregade 7.

16. Bodum Home Store

De aller fleste har noe fra Bodum i kjøkkensortimentet sitt. Enten det er en presskanne, kaffekopp eller tekanne. Men drar du innom butikken i København vil du garantert la deg friste til å kjøpe med deg noe nytt. Et must for alle som går rundt med en Nigella i magen.

Her finner du den: Østergade 10.

17. Rosendahl

FRANSK: Hos Fil de Fer finner du gamle franske fristelser og loppemarkedfunn.
FRANSK: Hos Fil de Fer finner du gamle franske fristelser og loppemarkedfunn. Foto: FOTO: Butikken.
RUSTIKT: Gamle Tolix stoler til salgs hos Fil de Fer.
RUSTIKT: Gamle Tolix stoler til salgs hos Fil de Fer. Foto: FOTO: Butikken.

Finnes det et brudepar i Norge de siste ti årene som ikke har mottatt noe fra Rosendahl på gavebordet? På merkets flagship-butikk i København kan du samle videre, eller bare la deg friste av noe helt nytt. Den nylanserte bambusserien er både praktisk og lekker.

STILREN: Flotte klassiske innkjøp til kjøkkenet hos Rosendahl.
STILREN: Flotte klassiske innkjøp til kjøkkenet hos Rosendahl. Foto: FOTO: Produsenten.
BODUM: Produktene til Bodum finnes i mange hjem verden over.
BODUM: Produktene til Bodum finnes i mange hjem verden over. Foto: FOTO: Produsenten.

Her finner du den: Bremerholm 1.

18. Royal Copenhagen Flagship Store

Royal Copenhagen er ansett som en av verdens fremste porselensprodusenter. Det er lett å la seg friste hos Royal Copenhagen. Mange har forelsket seg i serien Mega Mussel, men det finnes også en lang liste andre design fra husets arkiver. Her kjøper du middagsserviset som skal vare livet ut.

Her finner du den: Amagertorv 6.

19. Bang & Olufsen

Ta med far i huset på Bang & Olufsen - slik at han får kose seg med lekre digitale dingser og lyd, teknologi og musikk - han trenger det etter kjøret med shabby og retro og romantikk. Og tenk bare, om man på død og liv skal ha stua full av multimediautstyr og teknologi, så kan man vel satse på noen som ser bra ut? Og ingen er mer trendy - eller designbevisst - enn Bang & Olufsen.

Her finner du den: Kongens Nytorv 26.

20. House of Design

House of Design kjøper, renoverer og selger brukte danske arkitekttegnede møbler og lamper av bl.a. Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Hans J. Wegner, Finn Juhl, Poul Kjærholm, Ole Wanscher, Mogens Koch, Kaare Klint og Poul Henningsen. mm. Her får feriepengene bein å gå på.

KONGELIG: Royal Copenhagen er en av verdens fremste produsenter av porselen.
KONGELIG: Royal Copenhagen er en av verdens fremste produsenter av porselen. Foto: FOTO: Produsenten.

Her finner du den: Bredgade 21.

RETRO: Gå på skattejakt etter vintage tapeter ogf retromønstre hos Retrovilla.
RETRO: Gå på skattejakt etter vintage tapeter ogf retromønstre hos Retrovilla. Foto: FOTO: Butikken.
TRENDY TEKNOLOGI: Kjøpt lyd og teknologi hos Bang & Olufsen.
TRENDY TEKNOLOGI: Kjøpt lyd og teknologi hos Bang & Olufsen. Foto: FOTO: Produsenten.

21. Green Square

Dette er et av Skandinavias største antikvitetshus, og da sier det seg selv at utvalget hos Green Square er stort. Møbler, kunst og håndverk fra alle verdenshjørner kjemper om oppmerksomheten, og det er lett å la seg friste.

Her finner du den: Strandlodsvej 11 B.

22. H&M Home Store

Den svenske giganten har gjort det samme med interiørverden som de fortsetter å gjøre med mote og klær. Hos H&M Home kjøper du interiørprodukter til samme lommebokvennlige pris som klærne kjeden er kjent for. Fra romantisk til industrielt, her kan alle finne tekstiler og små-interiør som passer med sin favorittstil.

Her finner du den: Læderstræde 26.

23. Butik Retrovilla

Retro Villa er både en webshop og en fysisk butikk midt i København hvor du kan gå på skattejakt blant Skandinavias største utvalg retrotapeter, samt et stort utvalg spennende designprodukter til både barn, bolig og deg selv. Eierne av butikken kjøper inn mye håndlaget og fargerik design fra inn- og utland, og tråler loppemarkeder i Europa på jakt etter ting og tang til butikken. Søtt og spennende.

Her finner du den: Badstuestræde 17.

ROSENDAHL: Enkle stilrene oppbevaringskrukker fra det danske kjøkkenmerket.
ROSENDAHL: Enkle stilrene oppbevaringskrukker fra det danske kjøkkenmerket. Foto: FOTO: Produsenten.

24. Klassik

DET GLADE 70-TALL: Det er retro, retro og mer retro i fokus hos Retrovilla.
DET GLADE 70-TALL: Det er retro, retro og mer retro i fokus hos Retrovilla. Foto: FOTO: Butikken.

Hos Klassik Moderne Møbelkunst finner du brukte danske møblelklassikere. Butikken var den første av sitt slag i Danmark og det finnes til enhver tid et stort utvalg møbler, både ekslusive snekkerkunstmøbler i tillegg til kjente danske industrimøbler. Vel verdt et besøk om du har sans for - og råd til - en ekte designklassiker.

Her finner du den: Bredgade 3.

25. Dansk Møbelkunst

Dansk Møbelkunst Gallery spesialiserer seg i skandinavisk kunst, håndverk og møbler fra forrige århundre. Her kan du få med deg spennende utstillinger samt handle møbler og pynt til hjemmet. Stiv pris, men en investering for livet.

Her finner du den: Aldersrogade 6C.

Les også:

MARITIM ROMANTIKK: H&M Home sin sommerkolleksjon var inspirert av hav og blomsterenger.
MARITIM ROMANTIKK: H&M Home sin sommerkolleksjon var inspirert av hav og blomsterenger. Foto: FOTO: Produsenten.
INTERIØR TIL MINIPRIS: Oppdater hjemme med rimelige interiørdetajler fra H&M Home.
INTERIØR TIL MINIPRIS: Oppdater hjemme med rimelige interiørdetajler fra H&M Home. Foto: FOTO: Roland Persson

Her er Københavns kuleste takterasse

Hold deg oppdatert! Meld deg på Klikk Boligs nyhetsbrev i dag

Her er Oslos kuleste interiørbutikker

Denne Lego-filmen har Ludvig (5) laget helt selv

BARE BAMBUS: Den nye Bamboo serien til Rosendahl bruker miljøvennlig bambus.
BARE BAMBUS: Den nye Bamboo serien til Rosendahl bruker miljøvennlig bambus. Foto: Foto: Produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning