I juni måned ble interiørbloggernes fineste uteplass kåret i den månedlige utfordringen som Nib (Norske interiørblogger) holder på sin side.

Som vanlig sender bloggerne inn sine egne bidrag og en gjestedommer plukker ut de ti finalistene. Deretter stemmer leserne på Nib frem sine tre favoritter blant finalistene.

Gjestedommer denne gangen var kategorisjef i Skeidar, Ingeborg B. Borgen.

Dommerens meninger

Gjestedommer Borgen la vekt på å finne en finne en miks av stort og smått, gammelt og nytt, og ikke minst en ulik stil blant finalistene.

- Jeg synes det var utrolig mange flotte bidrag i konkurransen og bloggerne er veldig flinke, forteller hun begeistret til rom123.no. - Jeg var opptatt av å få frem ulike stilarter, og synes det var mange kreative løsninger og flere som hadde klart å blande nytt og gammelt.

- Samtidig var det viktig for meg at uteplassene så ut som et sted man kan bo, og at det ikke ble for stylet, fortsetter hun. - Det var flere som ga meg følelsen av å kunne flytte rett inn. Mange har virkelig tatt med stuen ut og de har klart å formidle sommerstemning på en delikat måte.

Engasjement på Nib

- Det er tiden for late dager i sola og forhåpentligvis dukker varmen snart opp, og da må vi være klare med noen deilige uterom, skriver Nib på sine sider. - Videre forteller de at det var mange stemmer og et stort engasjement inne på nettsiden.

- Vii synes det er fantastisk moro å se hvordan det koker rundt bloggkåringene, skriver de.

Den 25. juni arrangerte også Nib Glansdagen der blant annet Norges beste interiørblogg ble kåret. Flere hundre bloggere meldte seg på den store festdagen.

Borgen var også imponert over engasjementet

- Det kom utrolig mange bidrag inn og det virker som disse konkurransene engasjerer, sier hun.

Vinneren

1. plass i utfordringen gikk til bloggen Hannes dagbok.

- Hun har en shabby stil med et gjennomført uterom, forteller Solveig Grøvle fra Nib til rom123.no.

- Hun har flyttet mange ting ut og rommet ser like møblert ut som en stue, og med samme stil som inne. Det blir som å flytte sua ut, og uteplassen blir et ordentlig rom. Vi ser at bloggerne generelt har blitt veldig flinke til å ha samme stil ute som inne, legger hun til.

Nib konkurranse på uterom=

SHABBY: Hannes dagbok er vinneren av uteplass utfrodringen med et gjennomført uterom med mange detaljer. © FOTO: Hannes dagbok

2. plass

Det var bloggen Stylizimo som stakk av med andre plass denne gangen.

- Vi synes det var morsomt at det var en terrasse som kom på andre plass, forteller Grøvle.

- Her får man med et bymiljø i bildet, og uttrykket er mer moderne og utadvendt. Denne uteplassen er en kontrast mot det landlige og Stylizimo har virkelig fått mye ut av en liten plass.

Nib konkurranse på uterom

MODERNE: Bloggen Stylizimo har fått mye ut av plassen sin med et moderne og stramt uttrykk. © FOTO: Stylizimo

3. plass

Tredjeplassen gikk til bloggen Dill og dall og sånt.

- Her var det fint å se uteplassen i forhold til huset, forklarer Grøvle.

- Vi synes plassen er gjennomført og fargerik med spenstige detlajer. De sterke fargene og det spreke retromønsteret er en tøff kontrast mot det gamle og klassiske huset.

Nib konkurranse på uterom=

KONTRASTER: Dill og dall og sånt ble nummer tre med sin sjarmerende hage og fargerike stil. Hun får skryt for kontrasten i fargebruk og retromønster mot det klassiske huset © FOTO: Dill og dall og sånt

Øvrige finalister

finalistene til Nib konkurranse på uterom=

FEMININT: Romantisk, grønt og frodig er stikkord for disse to finalistene sine uteplasser. © FOTO: Old chic og Ralfefarfars paradis

Finalistene til Nib konkurranse på uterom=

MARITIMT: mens noen har satset på en maritim stil har andre valgt et romantisk uttrykk. © FOTO: I døsset, Tines kreative hjørne

Flese finalister

Resten av finalistene

Bilde av finalistene til Nib konkurranse på uterom=

Bilde av finalistene til Nib konkurranse på uterom © FOTO: Marie friis, Fru emma & co og Hasigamas univers

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!