Interiørbutikker i København

Her shopper du interiør i København

Følg vår interiørguide til København.

SHOPPING I KØBENHAVN: Med sykkel og et planlagt løp kommer man seg enkelt frem til butikkene i fantastiske København.
SHOPPING I KØBENHAVN: Med sykkel og et planlagt løp kommer man seg enkelt frem til butikkene i fantastiske København. Foto: FOTO: Kim Wyon
Publisert Oppdatert

Vi dro til København for å sjekke ut de kuleste interiørbutikkene i løpet av to intense handledager.

Før vi reiste satte vi opp en liste over butikkene vi ønsket å besøke.

En overnatting og to fulle dager var nok tid for å nå alt vi hadde satt opp på ønskelisten.

Planleggingen

For å forenkle navigeringen mellom butikker, restauranter, hotellet og severdigheter la vi alle stedene inn i en profil på tjenesten stay.com.

Dette er et smart verktøy om du skal ut og reise. Når du har registrert alle stedene du ønsker å stikke innom med adresser, og sortert dem etter kategorier (shopping, restaurant, bar/pub osv.), legger de seg i et kart som du kan følge når du er på tur.

Appen laster du ned på telefonen og deretter kan du følge butikkrunden din på telefonen, offline. Slik unngår du store datautgifter i utlandet.

Hotell med sykler

Når man skal på interiør-tur er det ekstra stas å bo stilig. Vi valgte Hotel Alexandra, kjent for sin gjennomførte danske designinnredning. Hotellet ligger sentralt i H.C. Andersens Boulevard rett ved rådhuset. Når vi var tre til å dele rommet ble prisen akseptabel.

For å komme kjappere frem mellom de store avstandene i byen leide vi sykler på hotellet.

Syklene reddet både slitne føtter og lange armer fra utmattelse, og var etter vår vurdering helt uvurderlige på turen. I tillegg til å spare miljøet, var det også greit at utgiftene for syklene sannsynligvis ikke var stort større enn om vi hadde tatt taxi og t-bane for å komme oss fra sted til sted.

STILIG LAMPE: Funnet i butikken Beau Marché i København.
STILIG LAMPE: Funnet i butikken Beau Marché i København. Foto: FOTO: Mette K. Stene-Johansen

Vår liste over interiørbutikker:

BEAU MARCHÉ: Interiørforretningen Beau Marché har en blanding av gamle og nye ting.
BEAU MARCHÉ: Interiørforretningen Beau Marché har en blanding av gamle og nye ting. Foto: FOTO: Mette K. Stene-Johansen
SHOPPING I JULA: Det er en helg egen stemning i København i førjulstiden.
SHOPPING I JULA: Det er en helg egen stemning i København i førjulstiden. Foto: FOTO: Kim Wyon

Dag 1: Sentrum og rundt Strøget

Casa Shop: Selger møbelet som blir prikken over i'en i innredningen. Moderne og kjente designmøbler, accessories, puter.

(Store Regnegade 2)

Beau Marche:Franskinspirert stil på lokalet, men en heldig miks av brukt, gammelt og ny design. Vi ønsket oss det meste her, men greide å beherske oss. Fransk lunsj på kaféen ved samme navn i bakgården.

(Ny Østergade32)

Hay: Hay er også i Norge nå, men den danske butikken har mange fine småsaker og er verd et besøk. Design til en ikke altfor dyr pris. Stilrent, enkelt, skandinavisk.

(Pilestræde 29)

The art of: Industridesign, også mye for mannen. Her ble det kun vindus-shopping, og vi gikk nok glipp av en gave til far eller bestefar.

(Gothersgade 58)

Illums bolighus: Klassiskere og kjente merker som Muuto. Her finner du noe for alle.

(Amagertorv)

Royal Copenhagen: Porselensprodusenten har i ukene før jul en fantastisk utstilling av forskjellige borddekninger. Vi tok en titt, og kjøpte også gaver til den litt eldre generasjonen.

(Amagertorv)

Grønlykke : Butikken er velkjent for de fleste som har vært i København før, likevel er det alltid morsomt med en tur innom den lekne butikken. Vi kikket mest på puter og tekstiler denne gangen, og lot ellers øyet vandre over sukkertøyfargede kopper og kar i plast, toalettpunger i blomstret mønster, knagger og kroker.

(Læderstræde 5)

Stilleben Ceramics: Keramikk og glass design av kjente designere som Anne Black og Made a Mano. Stilrent og lekkert.

(Læderstræde 14)

Tivoli i jula: Juleutstillingen i Tivoli er det ikke maken til i Norge. Med et varmt glass toddy i hånda ruslet vi mellom boder og lysgirlandere sent på kvelden, og fikk den første gode julestemningen i slutten av november. Også her selger de interiørartikler om du ikke rekker alt i løpet av dagen.

Dag 2: Vesterbro og omegn

CASA SHOP: Du kan handle i Casa Shop også på nettet.
CASA SHOP: Du kan handle i Casa Shop også på nettet. Foto: FOTO: Mette K. Stene-Johansen

Vi syklet Vesterbrogate fra Hovedbanegården og oppover.

Her ligger også Tiger, billigkjeden med småsaker til huset.

Donde-C: Fargeglade saker fra blant annet Rice. Retro-inspirerte lamper, bokser, girlandere, papir, krus og pepperkverner.

(Vesterbrogade 96)

Dora: Miks av designprodukter, små møbler og tepper, humoristiske ting og gaveprodukter. En liten skatt av en butikk, som vi fant på veien.

(Værnedamsvej 14)

Girlie Hurly: Et paradis for de som liker lekent og fargerikt interiør. Hyller, knagger, retroinspirert keramikk, bokser, vaser. Her kom vi ut med flere poser fulle av gaver til oss selv og andre.

(Istedgade 99)

Kart over hotellet og butikkene vi var innom:

<br/> <small>Vis <a href="http://maps.google.no/maps/ms?msa=0&amp;msid=201164731211861651354.0004b31711bcae2f3a988&amp;gl=no&amp;ie=UTF8&amp;t=m&amp;vpsrc=6&amp;source=embed&amp;ll=55.67681,12.562609&amp;spn=0.019359,0.069008&amp;z=14" style="color:#0000FF;text-align:left">Shopping København</a> i et større kart</small> </p> <table border="1" cellpadding="2" cellspacing="2" width="100%"> <tr> <td> <h4>Dette kostet reisen :</h4> <p>Fly: 500 kr t/r kr</p> <p>Hotell: 1500:3 personer = 500 kr</p> <p>Leie av sykkel to dager: 110 x 2 = 220 kr</p> <p>Transport til og fra flyplass: 250 kr</p> <p> <strong>Totalt: 1570 kroner per person</strong> </p> </td> </tr> </table> </div>

Har du noen favorittbutikker i København? Det det med andre i kommentarfeltet under saken!

Les også:

LAMPER TIL BEGJÆR: Statement til stua fra Casa Shop.
LAMPER TIL BEGJÆR: Statement til stua fra Casa Shop. Foto: FOTO: Mette K. Stene-Johansen
INTERIØR I GOD BLANDING: Det var en fristende miks av ting og møbler hos Beau Marché i København.
INTERIØR I GOD BLANDING: Det var en fristende miks av ting og møbler hos Beau Marché i København. Foto: FOTO: Mette K. Stene-Johansen

Kjøpt og selg interiøret ditt her!

Over 1000 inspirerende interiørbilder

Billig gourmet-restaurant i København

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning