Selv om vi vet at pakkene ikke er det aller viktigste med jula, så er det jammen ganske gøy å sette sammen drømme-ønskelisten likevel.

Julegavehandel fører ofte til panikk over hvem som skal få hva i julepresang i år - og alle vet vel hvor vanskelig det kan være å finne ting til den som har alt.

Fine, kule, klassiske og søte

Interiørjournalister setter alltid pris på fine, kule, klassiske eller søte ting til hjemmet. Enten det er i den ene prisklassen eller den andre.

Vi er ikke så nøye på om gavene under juletreet er små eller store, og sier ja takk til både myke og harde pakker.

Butikkene bugner av kult interiør.

Her er våre favoritter til ønskelisten denne jula:

Kule ting til huset gjør oss glade!

JA TIL BÅDE MYKE OG HARDE PAKKER: 1. Grafisk gulvteppe fra Bodie and Fou. 2. Pendellampene i sement fra Kare Design. © FOTO: Produsentene

Disse vil vi ha!

HODER OG SKALLER: Rosa, gull og glam? Ja, takk. Og den søte bambien da! 3. Kule kopper fra Milla Boutique. 4. Reinsdyrpute fra Ellos. © FOTO: Produsentene

1. Dette grafiske gulvteppet fra Bodie and Fou er både mykt og kult på samme tid. Det kan vi like! Så det vil vi ha. Ok?

2. Pendellampene i sement fra Kare Design er perfekt om du, som oss, ønsker deg en liten touch av industri hjemme.

3. Vi får aldri nok av kule kopper, og denne fra Milla Boutique tikker alle bokser; rosa, gull og hodeskalle. Ja takk.

4. Den dyriske trenden er ikke på vei ut av døren enda. Heldigvis. Denne søte reinsdyrputen fra Ellos passer vel perfekt inn i ethvert julehjem.

Fine kopper til favoritt-teen eller morgenkaffen er også fint å få. Og gi bort.

TOPP KOPP: Favorittbrygget fortjener en fin kopp. 5. Kopp designet av norske Marlene M. Kjøp hos Pur Norsk. 6. Søte kopper fra Mugtail med hale på! © FOTO: Produsentene

Kjære nisse: Disse vil vi ha.

DESIGN TIL JUL: Det er lov å være litt luksusdyr i disse juletider. 7. Pledd fra Missoni. Fås hos Milla Boutique. 8. Pepperkvern fra Muuto. Fås kjøpt på Ting. © FOTO: Produsentene

5. Kakao eller gløgg, begge passer fint i denne flotte koppen designet av norske Marlene M. Kjøp hos Pur Norsk.

6. Julekaffen blir ekstra god i disse søte koppene fra Mugtail med hale på! Kan kjøpes blant annet hos nettbutikken Hviit.

7. Det er lov å være litt luksusdyr i disse juletider. Så derfor passer vi på å nevne at vi ønsker oss ett deilig strikket pledd i Missonis kjente sikk-sakk mønster. Og siden vi har vært så veldig snille, kanskje et par puter som matcher også? Fås hos Milla Boutique.

8. Noen av oss er ivrige hobby-kokker, så derfor setter vi alltid pris på kule tilskudd til kjøkkenet. Og denne pepperkvernen fra Muuto er unektelig kul. Fås kjøpt på Ting.

Julegaven til far? Eller mannen i ditt liv? Eller rett og slett deg selv?!

LYS OG LIKØR: Lampen Looksoflat må jo bare bli en klassiker! Og vi takker og bukker om denne dukker opp pent pakket inn. Og hvem liker ikke ekstra fine glass til en "lille en" i jula?? © FOTO: Produsentene

9. Lampen Looksoflat fra Superstudio er flat som en pannekake. Og ligner helt på origianlen Luxo.

10. Her er julegaven til far - eller favorittonkelen: Kule Cognac-glass fra Nomann Copenhagen. Disse kommer i sett med to glass hos Bodie and Fou.

Myke fargerike pledd er en populær julegave.

KOSEHØYTID: Julen og vinteren generelt er best tilbragt under varme pledd. Da vil vi gjerne ha disse fine fra Hay. © FOTO: Produsenten

11. Vi vil jo helst ha det pent rundt oss også midt i all kosen. Da passer det perfekt med dette fargerike pleddet fra danske Hay.

Nytt utstyr til kjøkkenet er det mange som ønsker seg under treet.

PEPPERKAKEBAKER: Får du disse til jul blir det andre boller til nyttår! © FOTO: Produsentene

12. Julen er baketid og selv om det meste av produksjonen av syv sorter foregår før julen ringes inn, så takker vi absolutt ikke nei om vi finner Kenwoods nye Cooking Chef under treet. For det er slett ikke bare kakedeiger denne egner seg til. Med Cooking Chef kan du nemlig både koke suppe, lage grøt, dampe grønnsaker, steame, frese, ja til og med tilbrede fårikål i kjøkkenmaskinen. Fås blant annet hos Elkjøp.

13. Den nye serien Rik-Tig fra Stelton er helt riktig for oss - og alle de gode kakene vi planlegger å bake til den som bare sørger for at denne havner under treet. Fås kjøpt hos Traktøren.

Praktisk OG pen; sånne julegaver kan vi like!

PÅ BENKEN: Denne fine enkle sittebenken fra Ikea kommer også i knall rødt - perfekt til julebordet! © FOTO: Produsenten

14. Denne nye benken fra Ikea er praktisk, fin og rimelig. Sigurd passer like fint i gangen som til spisebordet, og vi er fan av julegaver som ikke koster skjorta - men som likevel får toppscore på design. Hurra for harde pakker!

På nettet kan du handle i alle verdens butikker.

LYS OG VARME: Denne lysestaken skal få hedersplass på bordet om den dukker opp under treet. © FOTO: Produsentene

15. Det blir mer og mer vanlig å gjøre unna julegavehandelen på nettet. Denne fantastiske lysestaken vi har satt høyt på årets ønskeliste kommer fra den amerikanske butikken West Elm, som også har nettbutikk. Advarsel: Det er fare for at du ender opp med en ting eller to til seg selv om du skulle klikke deg inn her på julegavejakt. Her står fristelsene i kø.

16. Å, så varme og glade vi blir om vi pakker opp disse deilige varmeflaskene fra nettmarkedet Not on the highstreet på julaften. Nå trenger vi aldri mer krype ned i en kald seng på vinteren.

Hygge til stuen kan vi godt få til jul.

NYE TILSKUDD: Vi takker og bukker om nissen tar med disse på julaften. © FOTO: Produsentene

17. Jeger-chic! Dette søte hjortehodet er mye billigere enn et ekte dyr - og du trenger ikke jaktprøven engang! Søtingen er et byggesett laget i mdf som man først må sette sammen, så henge opp på veggen. Bestill fra Corneliashus.no.

18. Vi sa jo at dette var en ønskedrømliste, ikke sant? Så det er lov å sikte litt høyt, om man har vært aldri så snill i år. Denne drømmen av en godstol heter Livia og er fra Bolias nyeste kolleksjon.

Vi håper nissen har god plass i sekken i år.

VI HAR VÆRT SÅ SNILLE: Duftelys er aldri feil, verken å gi eller få. Og dette litt annerledes juletreet fra Bolina passer perfekt i gangen. Eller stuen. Eller soverommet. © FOTO: Produsentene

Hyllen Lumberjack fra Bolia er en favoritt.

FØLTE SKOGENS RO: Mange bor i by, og da kan det være deilig med et lite hint av skog i hjemmet. © TIPS: Produsenten

19. Duftelys er et must nå på disse mørke kveldene, og skal det først være duftelys, er det få som slår Jo Malone. Dyrt, deilig og å-så-med på ønskelisten. PS: Også perfekt som venninne- eller vertinnegave.

20. Er det rart å ønske seg et juletre i julegave? Ikke om juletreet er like kult som dette vi fant på Bolina. Passer perfekt nesten overalt i huset. Eller rett og slett midt på bordet til julemiddagen.

21. Nok et praktisk ønske: Den kule vegghyllen Lumberjack fra Bolia er både urban og naturlig på samme tid. Det digger vi.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!