Innredning med lopper

Hele huset er innredet med arvegods og lopper

170 kvadratmeter er fullt av skatter fra loppemarkeder og bestemors loft.

SKATTKAMMER: Kollasjen over sofaen har Mina lagd selv. Hun forandrer stadig på den. Sofaen er dekket med strandtepper fra loppis. Duken på bordet er egentlig et sjal som søsteren til Minas mormor kjøpte i Japan for lenge siden. De fleste putetrekkene er egendesignede. Gjøkuret fra Åhléns var opprinnelig knallrosa før Mina spraymalte det.
SKATTKAMMER: Kollasjen over sofaen har Mina lagd selv. Hun forandrer stadig på den. Sofaen er dekket med strandtepper fra loppis. Duken på bordet er egentlig et sjal som søsteren til Minas mormor kjøpte i Japan for lenge siden. De fleste putetrekkene er egendesignede. Gjøkuret fra Åhléns var opprinnelig knallrosa før Mina spraymalte det. Foto: Foto: Siri Møller
Publisert Oppdatert
MASSE FORSKJELLIG: Her henger Minas hekle- og strikketøy i stoffposer. Bildet på hyllen er fra Kremmerhuset, brudebildet fra loppis og skoene etter farens onkel.
MASSE FORSKJELLIG: Her henger Minas hekle- og strikketøy i stoffposer. Bildet på hyllen er fra Kremmerhuset, brudebildet fra loppis og skoene etter farens onkel. Foto: Foto: Siri Møller

Hvert eneste rom i det røde huset til Mina og Andreas like utenfor Sandefjord sentrum er som et lite skattekammer.

Stua, kjøkkenet, soverommet, badet, trappeoppgangen, gjesterommet og arbeidsværelset er fulle av detaljer.

Til og med inne i garderobeskapet på soverommet er det tapetsert med tre ulike tapeter og lagd en kollasj av interiørreportasjer.

- Hodet mitt er fullt av ideer. Det hender at jeg ikke får sove, og da må jeg bare stå opp og skrive ned alle tankene og ideene før jeg kan legge meg igjen, forklarer Mina.

- Minst et par ganger i måneden er det mye som er forandret og ommøblert når jeg kommer hjem fra jobb, sier Andreas.

Ekstrem makeover

Da Mina og Andreas overtok huset, dominerte furu i de fleste rom.

Baderomsinnredningen var i respateks, og både toalettet og vasken var oransje.

KJØKKENET: Kjøkkeninnredningen er malt og har fått nye knotter. Bordet stod på hodet i hagen til en kompis av Andreas en hel vinter. Mina fikk reddet det da våren kom, og snøen smeltet. Hun vasket, pusset og grunnet det. Bordet skal snart males i hvit, blank pianolakk. Stolene er arvegods. Mina har malt sitteplatene på to av dem i sølv for å få frem mønsteret.
KJØKKENET: Kjøkkeninnredningen er malt og har fått nye knotter. Bordet stod på hodet i hagen til en kompis av Andreas en hel vinter. Mina fikk reddet det da våren kom, og snøen smeltet. Hun vasket, pusset og grunnet det. Bordet skal snart males i hvit, blank pianolakk. Stolene er arvegods. Mina har malt sitteplatene på to av dem i sølv for å få frem mønsteret. Foto: Foto: Siri Møller

Soverommet var intenst rødt. En liknende rødnyanse gikk igjen på flisene over kjøkkenbenken.

Minas blogg

Få ideer og inspirasjon på Minas blogg.

- Vi har malt alle veggene, trappeoppgangen og kjøkkeninnredningen. På kjøkkenet byttet vi ut vasken og benkeplatene. Badet totalrenoverte vi, forteller Andreas.

Furu ble til egghvitt, men Mina syntes at stua ble litt for lys. Derfor bestemte hun seg for å male en vegg i en annen farge.

HOBBYROM: Mina stortrives i sitt nyinnredede hobbyrom. Kjolen på bysten har tilhørt oldemoren og var godt brukt. Mina har skjult hullene bak lommer og to bambier (en foran og en bak). Stoffet hun har brukt er mormorens gamle dynetrekk. Den søte grisen på gulvet er fra Mique.
HOBBYROM: Mina stortrives i sitt nyinnredede hobbyrom. Kjolen på bysten har tilhørt oldemoren og var godt brukt. Mina har skjult hullene bak lommer og to bambier (en foran og en bak). Stoffet hun har brukt er mormorens gamle dynetrekk. Den søte grisen på gulvet er fra Mique. Foto: Foto: Siri Møller

Veggen har hatt mange forskjellige farger i løpet av de nesten fire årene som er gått.

Minas loppetips

  • En gammel lampefot kan kombineres med ny skjerm, eller kjøp gamle lampeskjermer og trekk dem om selv.
  • Gamle rammer uten bilde kan henges på veggen, med f.eks slitte barnesko hengende inne i som motiv.
  • Stettefat av gamle asjetter med kopper som stett.
  • Kjedelige fururammer blir kjempefine hvis du maler dem i knallfarger.
  • Gamle porselensmugger er nydelige vaser.
  • Et pent sjal kan brukes som duk.

- Den nåværende fargen, Substans, er jeg veldig fornøyd med, fastslår hun.

Veggen ved siden av prydes av en vakker sjablon. Mønsteret er hentet fra en pute som er designet av danske Susanne Schjerning.

- Jeg synes puten er veldig vakker, så jeg tegnet det samme mønsteret på en transparent og fikk det opp på veggen ved hjelp av overhead, beskriver Mina.

Loppegal

Det meste i huset er gammelt. Det er lopper, arvegods og ting Mina har reddet fra å havne på søppelfyllingen, men som hun har satt sitt personlige preg på.

I loppesesongen er Mina på loppemarked annenhver helg.

- Jeg skulle gjerne vært på loppis hver eneste helg, tilføyer hun.

OLDEMORS: På oldemors gamle sminkebord står blant annet en sølvhjort fra Kremmerhuset og en babushkadukke kjøpt i Bulgaria. Drivveden har Mina funnet i vannkanten ved hytta. Det var to hull i den ¿ slik at den er perfekt som telysholder.
OLDEMORS: På oldemors gamle sminkebord står blant annet en sølvhjort fra Kremmerhuset og en babushkadukke kjøpt i Bulgaria. Drivveden har Mina funnet i vannkanten ved hytta. Det var to hull i den ¿ slik at den er perfekt som telysholder. Foto: Foto: Siri Møller

- Du skulle sett henne! Hun er helt vill, slåss med pensjonistene og greier, supplerer Andreas.

BOLIGEN: Det røde huset fra 1955 ligger like utenfor Sandefjord sentrum.
BOLIGEN: Det røde huset fra 1955 ligger like utenfor Sandefjord sentrum. Foto: Siri Møller Foto: Siri Møller

Gammelt blir nytt

Da Andreas' bestemor døde, var det ingen andre enn Mina som så verdien i mange av de gamle tingene. Mina og Andreas fikk derfor med seg en hel haug av møbler og nips hjem.

To gammelrosa stoler med prangende broderte motiv er blitt forvandlet til de nydeligste herskapsstoler. Mina har trukket dem om i et beige stoff og gitt dem en dusj med sølvspray.

- Etter at de andre i familien har sett hvor flotte møblene ble, har de begynt å angre litt, forteller Andreas.

Syr klær til seg selv

LYST: Den lyse trappeoppgangen har flere vakre detaljer. Fugleburet ble kjøpt på en tur til København. Geviret og kofferten på stolen er loppefunn.
LYST: Den lyse trappeoppgangen har flere vakre detaljer. Fugleburet ble kjøpt på en tur til København. Geviret og kofferten på stolen er loppefunn. Foto: Foto: Siri Møller

Mina kjøper ofte gamle plagg og fine stoffer på loppemarked og syr dem om til klær til seg selv, eller noe til huset, som duker, gardiner og puter.

ARVEGODS: Spisestuemøblene er etter Minas oldemor. De var brune inntil Mina malte dem i halvblank egghvit. Speilet, som opprinnelig hadde gullramme, er fra loppis. Mina har malt rammen i mørk aubergine. Duken og hjorten på bordet er fra Andreas' bestemor.
ARVEGODS: Spisestuemøblene er etter Minas oldemor. De var brune inntil Mina malte dem i halvblank egghvit. Speilet, som opprinnelig hadde gullramme, er fra loppis. Mina har malt rammen i mørk aubergine. Duken og hjorten på bordet er fra Andreas' bestemor. Foto: Foto: Siri Møller

Hun liker også å bruke klær i interiøret.

- Jeg kom nylig over en klesbutikk som solgte ut gamle byster, så nå kan jeg vise frem bruktfunn og kanskje noen egne kreasjoner her hjemme, smiler hun.

Les også:

Slik planlegger du den optimale kjøkkenløsningen

Gammel låve ble designbolig

Stor oppussing av lite kjøkken

Sjekk om du er sukkeravhengig

SOVEROM: På soverommet har Mina dekorert sengegavlen med bilder fra interiørblader. Sengeteppet og putene er loppefunn. Nattbordene er etter Minas oldemor. Mina har malt dem lilla og byttet ut knottene. Pidestallen og reinsdyrskinnene har tilhørt Andreas¿ besteforeldre.
SOVEROM: På soverommet har Mina dekorert sengegavlen med bilder fra interiørblader. Sengeteppet og putene er loppefunn. Nattbordene er etter Minas oldemor. Mina har malt dem lilla og byttet ut knottene. Pidestallen og reinsdyrskinnene har tilhørt Andreas¿ besteforeldre. Foto: Foto: Siri Møller

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning