Se allrommet før og etter

En solid møbleringsplan

Familien hadde et stort, lyst allrom med tilfeldig møblering. Med noen grep ble det forvandlet til et trivselssted.

OPPGRADERT: Skapene var tilfeldig plassert og arbeidsplassen var bortgjemt i en krok. Nå er plassbygget skap på plass, det samme er arbeidsbord med utsikt. Se også hvordan møblering av stuedelen ble.
OPPGRADERT: Skapene var tilfeldig plassert og arbeidsplassen var bortgjemt i en krok. Nå er plassbygget skap på plass, det samme er arbeidsbord med utsikt. Se også hvordan møblering av stuedelen ble. Foto: FOTO: Espen Grønli
Publisert Oppdatert

På grunn av små barn hadde interiøret vært nedprioritert i flere år. Beboerne ville ha organisert oppbevaring, en fast arbeidsplass som er en del av det sosiale rommet samt ny møblering i lys, klassisk stil i stuedelen.

Interiørarkitekt MNIL Bernt A. Pedersen sier det måtte store elegante møbler til. Og noen grep for å lage en sosial arbeidsplass med rikelig oppbevaring rundt.

Først og fremst optimaliserte interiørarkitekten oppbevaringsmulighetene. Familien hadde plassert skapene tilfeldig på tre forskjellige steder. Et lokalt møbelsnekkeri bygget et langt skap i L-form under vinduet i arbeidssonen slik at oppbevaringen ble samlet på en plass.

Arbeidsplassen var klemt inne i et hjørne, og ble flyttet ut i rommet. Den nye plasseringen ved bordet ga flott utsikt og mye lys.

I salongen ble 90-tallsmøblene skiftet ut med møbler i størrelse x-large som fyller rommet samtidig som akustikken blir dempet.

SAMLET: Nå er skapene samlet i en L-form ved arbeidssonen. Beboerne ville at arbeidsplassen skulle være sentralt i rommet. Når det ikke jobbes her, kan bordet brukes til andre formål. Spisebordet står på kjøkkenet. Bildet er malt av Mia Gjerdrum Helgesen.
SAMLET: Nå er skapene samlet i en L-form ved arbeidssonen. Beboerne ville at arbeidsplassen skulle være sentralt i rommet. Når det ikke jobbes her, kan bordet brukes til andre formål. Spisebordet står på kjøkkenet. Bildet er malt av Mia Gjerdrum Helgesen. Foto: FOTO: Espen Grønli
BORD MED UTSIKT: Skapene fra mobelsnekkeriet.no er plassbygget i en L-form under vinduet. Det mokkafargede bordet og stolene Loft i solid eik er fra Slettvoll. Skinnbrettet med stilleben er også fra Slettvoll, Glasskrukke fra Åhléns og vase med orkidé fra Ikea.
BORD MED UTSIKT: Skapene fra mobelsnekkeriet.no er plassbygget i en L-form under vinduet. Det mokkafargede bordet og stolene Loft i solid eik er fra Slettvoll. Skinnbrettet med stilleben er også fra Slettvoll, Glasskrukke fra Åhléns og vase med orkidé fra Ikea. Foto: FOTO: Espen Grønli

Dette kostet forvandlingen:

UTNYTTET HJØRNET: Det var vanskelig å få plassert en sofa i hjørnet ved vinduet i arbeidsdelen. Men denne lave divanen gled inn, og er et mykt avslapningssted. Både puter og sjeselong fra Slettvoll. Speil fra Ikea.
UTNYTTET HJØRNET: Det var vanskelig å få plassert en sofa i hjørnet ved vinduet i arbeidsdelen. Men denne lave divanen gled inn, og er et mykt avslapningssted. Både puter og sjeselong fra Slettvoll. Speil fra Ikea. Foto: FOTO: Espen Grønli

Måltilpasset skap, kr 28 000

Tv-skjenk, kr 30 000

Sofabord, kr 11 000

Linsofa, stuedel kr 25 000

Sjeselong, kontor kr 19 500

Stoler kontor, 4 stk. à kr 3700, kr 14 800

Stol, stue, 2 stk. à kr 11 000, kr 22 000

Luxaflex persienner/lamellgardiner, kr 15 500

Ikea speil, kr 800

Malerier, 2 stk. à kr 34 000, kr 68 000

Totalt kr 234 600

Les også

LYS FORANDRING: Rommet er stort og møblene var små. Interiørarkitekten foreslo store, klassiske møbler som fyller stuedelen og demper akustikken.
LYS FORANDRING: Rommet er stort og møblene var små. Interiørarkitekten foreslo store, klassiske møbler som fyller stuedelen og demper akustikken. Foto: FOTO: Espen Grønli
LYSINNSLIPP: Vinduer uten tekstiler slipper lyset inn. Beboernes
klassiske smak kommer til sin rett med linsofa Essex og stoler
Archibald fra Slettvoll. Puffen har de hentet fra kjellerstuen. Det
monumentale maleriet er signert Mia Gjerdrum Helgesen, miamgh.
no. Salongbordet Chevely og skjenken Haag er også fra Slettvoll.
Teppet ble med videre fra den tidligere møbleringen.
LYSINNSLIPP: Vinduer uten tekstiler slipper lyset inn. Beboernes klassiske smak kommer til sin rett med linsofa Essex og stoler Archibald fra Slettvoll. Puffen har de hentet fra kjellerstuen. Det monumentale maleriet er signert Mia Gjerdrum Helgesen, miamgh. no. Salongbordet Chevely og skjenken Haag er også fra Slettvoll. Teppet ble med videre fra den tidligere møbleringen. Foto: FOTO: Espen Grønli
MØBLERINGSPLAN: Slik er allrommet møblert.Kjøkkenet til høyre er ikke fornyet, det inneholder blant annet spisestue og har åpen løsning inn til stuen.
MØBLERINGSPLAN: Slik er allrommet møblert.Kjøkkenet til høyre er ikke fornyet, det inneholder blant annet spisestue og har åpen løsning inn til stuen. Foto: TEGNING: Bernt A. Pedersen

Unngå klassiske møbeltabber

Fikk dobbelt så stort kjøkken

Se hytta med geniale løsninger

Alt om oppbevaring

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning