Odd Nerdrums hus i Stavern

Bli med inn i Odd Nerdrums drømmebolig

Odd Nerdrum må ofre gården ved havet.

TIL SALGS: Odd Nerdrum og kona Turid Spildo må selge Røvik gård vest for Stavern i Larvik kommune. Tomt 35 mål. Prisantydning 22 000 000 kroner. Primærrom 810 kvm. Soverom 9.
TIL SALGS: Odd Nerdrum og kona Turid Spildo må selge Røvik gård vest for Stavern i Larvik kommune. Tomt 35 mål. Prisantydning 22 000 000 kroner. Primærrom 810 kvm. Soverom 9. Foto: FOTO: Lars Aasheim, INVISO
Publisert Oppdatert

Odd Nerdrums utflytting til Frankrike ble ikke godtatt av skattemyndighetene i Norge fordi han eide Røvik gård i Stavern.

Forrige uke ble derfor boligen i Vestfold lagt ut til salg - og til helgen er det visning.

En av de beste eiendommene i Larvik

Eiendommer ved sjøen har gjerne en høy pris, spesielt gjelder dette sjøhytter.

SOMMERSTUEN: Boligen har flere store rom og takhøyden er på 280 cm i mesteparten av huset.
SOMMERSTUEN: Boligen har flere store rom og takhøyden er på 280 cm i mesteparten av huset. Foto: FOTO: Lars Aasheim, INVISO

Denne eiendommen har prisantydning 22. 000.000 kroner.

Daglig leder og eiendomsmegler Thomas A. Østmo i Krogsveen som har fått oppdraget, mener eiendommen er en av de flotteste i Larvik.

- Det er sjelden du kan bo så landlig og usjenert med umiddelbar nærhet til sjøen, men samtidig sentralt, forteller han til bonytt.no.

Kystgården er på hele 35 mål og ligger innerst i en vik. Utsikten over sjøen er spektakulær.

Gammelmesterlig stil

TÅRNET: En herlig særpreget skriverstue med spektakulær utsikt.
TÅRNET: En herlig særpreget skriverstue med spektakulær utsikt. Foto: FOTO: Lars Aasheim, INVISO

Odd Nerdrums malerier beskrives gjerne som malt i en gammelmesterlig stil.

Det samme kan kanskje arkitekturen på Røvika Gård omtales som. Hovedhuset er oppført i 1997, men ærer på mange måter eldre byggeskikk.

I prospektet heter det at eiendommen er "unik og svært robust, med en helhetlig rustikk byggestil og vakre forseggjorte detaljer. Det fremstår tydelig at selger har hatt en klar grunntanke og visjon når de har utviklet denne perlen".

Ved innkjørselen til eiendommen er det en fjernstyrt smijernsport og det er grusvei inn til bebyggelsen. På tunet finner vi gressplen, skiferheller og en frukthage ved uthuset.

Hele bebyggelsen er oppført rundt dette tunet og består av et hovedhus på 449 kvadratmeter, bygget nytt i 1997. Innredet låve/atelier på 425 kvadratmeter og et frittliggende atelier på 98 kvadratmeter.

MÅ OFRE GÅRDEN: "Me må ofret heimen. Me må ofret det me har bygd opp saman. Me må ofret garden som ligg så vidundarleg til ved havet", heter det i Turid Spildos blogg.
MÅ OFRE GÅRDEN: "Me må ofret heimen. Me må ofret det me har bygd opp saman. Me må ofret garden som ligg så vidundarleg til ved havet", heter det i Turid Spildos blogg. Foto: FOTO: Lars Aasheim, INVISO

På tunet er det i tillegg uthus, saueskjul, stabbur og lysthus.

Koselig med peis

I stua er det en åpen peis. Det samme finner man nede i til biblioteket, og i spisestuen står det en høyreist kakkelovn.

Boligen har flere store rom og takhøyden er på 280 cm i mesteparten av huset.

FRITTSTÅENDE ATELIER: Bygget i 2006. Stort arbeidsrom med innvendig balkong og luftige 5 meter under taket. Heltre gulv, panelte vegger. Et flott atelier til en flott kunstner.
FRITTSTÅENDE ATELIER: Bygget i 2006. Stort arbeidsrom med innvendig balkong og luftige 5 meter under taket. Heltre gulv, panelte vegger. Et flott atelier til en flott kunstner. Foto: FOTO: Lars Aasheim, INVISO

- Det er godt å se at interiørstilen matcher eksteriøret, og at alt henger sammen. Grovt sett er stilen en blanding av gustavianske innslag, Slettvold og norsk bonderomantikk, sier Eva Høydalsvik, redaksjonssjef i interiørbladet Boligdrøm, som dyrker den nostalgiske stilen.

- Smaken er det ikke noe å si på, her er det gjennomført, sier hun, og legger til at flere av boligene i Boligdrøm har en lignende stil, selv om det er stor forskjell på prisnivået.

- Mye av det vi ser på bildene ville kanskje vært omtalt som loppefunn. Her er det nok snakk om antikke møbler, men det beviser vel den gamle strofen om at stil kan ikke kjøpes, sier redaksjonssjefen.

Vakker beliggenhet

Syd for bebyggelsen er det opparbeidet plen ned mot kyststien.

Ellers består eiendommen av jorder/beitemark og naturlig vegetasjon. Eiendommen er regulert til bolig og jordbruk.

Den kan altså ikke benyttes som en vanlig hytte fordi det er boplikt i Larvik kommune, men boplikten er imidlertid ikke personlig. Det må altså bo noen der som er registrert i folkeregisteret.

ILDSTEDER: Det er flere ildsteder på Odd Nerdrums gård. I hovedsak åpne gruepeiser.
ILDSTEDER: Det er flere ildsteder på Odd Nerdrums gård. I hovedsak åpne gruepeiser. Foto: FOTO: Lars Aasheim, INVISO
SPISESTUEN: Det er en høyreist kakkelovnen som er blikkfanget i den nesten 40 kvadratmeter store spisestuen.
SPISESTUEN: Det er en høyreist kakkelovnen som er blikkfanget i den nesten 40 kvadratmeter store spisestuen. Foto: FOTO: Lars Aasheim, INVISO

Visning til helgen

Megler Thomas A. Østmo i Krogsveen er imponert over gården og forteller om flere seriøse henvendelser. Han har avtalt visning nå til helgen.

- Hvorfor fikk akkurat du dette oppdraget?

- Vi fikk en henvendelse fra selger. Noe mer utover det har jeg ikke lyst til å kommentere.

Familien Nerdrum Spildo legger ikke skjul på at det blir trist å selge.

SOVEROM: Totalt er det 9 soverom på tunet. To av soverommene er over 20 kvm hvorav et av disse har vestvendt balkong.
SOVEROM: Totalt er det 9 soverom på tunet. To av soverommene er over 20 kvm hvorav et av disse har vestvendt balkong. Foto: FOTO: Lars Aasheim, INVISO

Utdrag hentet fra bloggen til Odd Nerdrums kone Turid Spildo gir uttrykk for dette:

"Me må ofra heimen. Me må ofra det me har bygd opp saman. Me må ofra garden som ligg så vidundarleg til ved havet.

Kvar gong me kjem dit, etter utanlandsopphald, set me på verandaen og kjenner sjølukta og ser utover. Vinden jagar bort skyene og me pustar inn heimkjensle."

" (... ) Dette skal me ofra. Me skal selja våre barns barndomsdraum. Der me ein gong i framtida ville ta i mot barnebarn.

Les også:

SOVEROM: Med peis. Gulvet er tregulv i behandlet tre. Legg merke til det buede vinduet.
SOVEROM: Med peis. Gulvet er tregulv i behandlet tre. Legg merke til det buede vinduet. Foto: FOTO: Lars Aasheim, INVISO

Se Google kjøpte 100 år gammel kjeksfabrikk

Her finner du over 1000 interiørbilder

Slik bor arkitekten på sin egen Hvalerhytte

Få klikk Boligs nyhetsbrev

Boligdrøm eies av Egmont Hjemmet Mortensen, samme eier som Klikk/Bonytt.no.

BIBLIOTEKET: I stua er det en åpen peis. Det samme finner man nede i biblioteket.
BIBLIOTEKET: I stua er det en åpen peis. Det samme finner man nede i biblioteket. Foto: FOTO: Lars Aasheim, INVISO
LÅVE: I låven er det to atelier på til sammen 209 kvm med store vindusflater i gavlveggene. Atelierene har luftig, åpen himling. Via låvebroen kan du gå ut til gården.
LÅVE: I låven er det to atelier på til sammen 209 kvm med store vindusflater i gavlveggene. Atelierene har luftig, åpen himling. Via låvebroen kan du gå ut til gården. Foto: FOTO: Lars Aasheim, INVISO

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning