Baderom og soveværelse henger sammen i Maluna Fabrins villa.

GOD UTSIKT: Fra badekaret kan stylist og beboer Maluna Fabrin se ut av vinduet eller inn på soverommet. © Foto: House of Pictures

Noen interiører tar pusten fra en. Denne villaen nord for København er et godt eksempel på heftige effekter i interiøret.

Da huseier og stylist Maluna Fabrin og kjæresten overtok 20-tallsvillaen, fikk de med seg arkitekt Lars Gitz med seg på oppussingen.

Mange av rommene måtte stokkes om på for å oppnå det eierne var ute etter: Harmoni ifølge prinsippene som ligger til grunn for innredningsfilosofien Feng Shui. For Fabrin handlet oppussingen om mye mer enn bare å få til praktiske løsninger eller etterstrebe en av de mange interiørstilene som preger trendbildet.

- Jeg ser på hjemmet som et levende vesen. Det er viktig at det snakker positivt til meg. Jeg vil derfor kun omgi meg med ting som avgir god energi og gjør meg glad, forteller Fabrin til magasinet Bonytt.

Ingen av husets rom er spekket av mange ting. Derimot er inntrykket av lys, luft og symmetrisk orden overveldende.

Et klassisk stalltips for å øke romfølelsen er å male vegger og tak hvitt.

Det har også Fabrin gjort, selv hun ikke akkurat trengte å følge råd for hvordan man klare seg på få kvadratmeter.

Ild og vann

- Det er helt uovertruffent å kunne sitte i badekaret og kikke ut på havet mens det samtidig er ild i peisen, konstaterer Fabrin.

Det lyder troverdig. Badekaret står midt i rommet, omkranset av glattpolerte, hvite steiner fra Italia. Lyset strømmer inn fra alle kanter.

Gasspeisinnsatsen er laget slik at man faktisk kan se gjennom ilden og utover Øresund.

Ild og vann er to av grunnelementene som skal være til stede i alle rom, om man bekjenner seg til Feng Shui.

Badet er boligens beste rom

SENTRAL PLASSERING: Badet har husets beste plassering, med både veranda, utsikt og egen lounge. Gulvet er et komposittmaterial fremstilt av betong og italiensk perlemor. © Foto:House of Pictures

Halvveggen med innfelt gasspeis separerer badet fra soverommet. Rommet er plassert i det som innen Feng Shui kalles feltet for "Kjærlighet og parforhold".

Energien understøttes av at puter og pynt er plassert parvis og i nesten påtrengende åpenbar symmetri.

Maluna Fabrins soveværelse shui-prisippet=

SYMMETRISK SOVEVÆRELSE. Arrangementet er symmetrisk arrangert. Maleriet er ved Wilijam Fabrin. © Foto: House of Pictures

Symmetri, symmetri, symmetri

Nede i første etasje er karnappet innredet med to Arne Jacobsen-egg i hvitt lær, et rundt plastbord plassert på et rundt ullteppe. Arrangementet er, ikke overraskende, symmetrisk. Her kunne interiøret speilvendes uten at man ville merket forskjell.

- Huset var perfekt å innrede etter Feng Shui, ettersom det er helt kvadratisk, forteller Fabrin. Heldigvis falt arkitekten også for mine ideer.

Velmøblert karnapp

MØBLERING I ORDEN: Møblene er holdt i hvitt, gyllent og brunt, og tilfører en viss glød i et ellers helhvitt univers. © Foto: House of Pictures

Sofabord fra Fritz Hansen, sofa fra Raun pyntet med puter i gylne og brune toner

HELDIG HUND: Chanel har godt med boltringsplass i villaen ved Øresund. © Foto: House of Pictures

Kjøkkenet er ifølge Feng Shui-kartet som lå til grunn for oppussingen, plassert i sonen for "familie og velvære".

En kjøkkenøy er sentralt plassert midt på gulvet, akkurat som badekaret i etasjen over. Gulvmaterialet, i dette tilfelle fliser, er også her en blanding av italiensk perlemor og betong.

Kjøkken fra Boffi

STRAMME LINJER: Mørkbeiset eik står i tydelig kontrast til hvite vegger, gulv og tak. Den fargesterke kunsten er ved William Fabrin, Malunas bror. © Foto: House of Pictures

Spisestuen er plassert midt i rommet, med gjennomskiktig gasspeis i den ene enden.

Langbordet i grovt, gammelt treverk utgjør et av hjemmets få, eldre elementer.

Og rundt bordet står seks Panton-stoler. I perfekt symmetri.

Symmetrisk spisestue

ROMMELIG SPISESTUE: Spisebordet er midt plassert under den digre rosetten. Stoler fra Vitra, pendellampe fra Mood og gulv fra Dinesen. © Foto: House of Pictures

Villaen vender ut mot Øresund

HERSKAPELIG: Villaen fra 1920 ble rehabilitert i samspill med arkitekt Lars Gitz. © Foto: House of Pictures

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!