Isolering av tak

Hva er best isolering i et torvtak, krysslufting eller varmtak?

Publisert Oppdatert

Jeg skal i løpet av vinteren føre opp en hytte på Filefjell. Hytta skal utføres i tømmer. Arkitekten har foreslått at det benyttes Rockwools varmtak/kompakttak. Begrunnelsen for dette er at det 1. Vil gi en kostnadsbesparelse, og 2. Det er så værhardt på Filefjell at flere håndverkere fraråder å benytte luftet tak.

Leverandøren som skal sette opp hytta og legge tett tak, deler ikke arkitektens oppfatning om å benytte varmtak/kompakttak, men sverger til det tradisjonelle kryssluftede taket. Jeg har tidligere lest i Hytteliv hvor det fremkommer at Rockwool varmtak/kompakttak er en godkjent og god løsning, så jeg kan ikke helt forstå hvorfor ikke jeg kan få denne isolasjonsformen lagt på min hytte?

Det er riktig som du skriver at Hytteliv tidligere har behandlet Rockwool varmtak/kompakttak, og alle tester viser videre at dette er en meget bra takløsning på alle måter. Følger man Rockwools leggeanvisning, er dette overhodet ikke noe problem. Platene er mettet med olje slik at de i tillegg til å gi isolasjonseffekt kun trekker til seg minimalt med fuktighet i overkant. Spørsmål om å benytte denne takløsningen som er relativt ny har jeg møtt på flere ganger, og det synes som om det er en treghet blant utøvere om å benytte nye produkter. Produktet har mange fordeler: Du får et fullgodt tak, samtidig som du vil - på en hytte på ca. 100 m2 - spare ca. kr 40 000.

Avslutningsvis vil jeg si at det i særdeles sett på Filefjell er viktig å få et tett tak så fort som mulig. Det er også en av fordelene ved å velge Rockwool varmtak/kompakttak. Som tiltakshaver bør det være du som stiller krav til hvilke løsninger du skal ha på din fritidseiendom.

Veiledningsbrosjyre: Rockwool , tlf. 22 02 41 63.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning