Interiør: fjellhytte

På denne hytta er nesten alt hjemmelaget

De tegnet og bygget hytta selv, og innredet den før den sto ferdig. Innvendig er det meste enten arvet, kjøpt brukt eller laget av de kreative hytteeierne.

ARVEGODS OG BRUKT: Både lenestolene og gyngestolen harhytteeierne kjøpt brukt. Det gamle skapet er arvet fra familie i Danmark.Det er behandlet med flere lag beis i fargen Drivved. Veggene er beiset med Jotun Valnøtt. Ideen om å ha gulv i samme fargenyanse fikk de fra en artikkel i Hytteliv.
ARVEGODS OG BRUKT: Både lenestolene og gyngestolen harhytteeierne kjøpt brukt. Det gamle skapet er arvet fra familie i Danmark.Det er behandlet med flere lag beis i fargen Drivved. Veggene er beiset med Jotun Valnøtt. Ideen om å ha gulv i samme fargenyanse fikk de fra en artikkel i Hytteliv. Foto: FOTO: Per Erik Jæger
Publisert Oppdatert

Lune, glødende vegger gir en varm velkomst hos Anita og Lars på Furutangen. Alt er omhyggelig plassert, men det er ikke så rart, siden innredningen var bestemt før hytta ble bygget. Anita hadde tidlig klare tanker om hvilke møbler hun ønsket, hvilke farger det skulle være og hvor den gamle, arvede sofaen skulle stå. Her er nesten alt hjemmelaget, arvet eller kjøpt på finn.no.

Hyttedrøm ble virkelighet

Hele familien var enstemmige da de så den ledige tomten. Dette ble starten på en lang og beinhard prosess, og et gjennomført familieprosjekt. For hytta skulle de tegne og bygge selv.

- I pøsende regnvær startet vi byggingen mens vi bodde i en campingvogn uten strøm. Det var lange, harde dager med mange tunge tak, forteller Anita.

- Hele familien bidro, og både helger og ferier gikk med. Barna tøyser med at de har vokst opp på en byggeplass. Samtidig har dette knyttet oss sammen og sørget for at alle har en unik eierskapsfølelse til hytta.

HYTTEDRØM: Hytta er et resultat av hardt familesamarbeid. De har selv både tegnet og bygget hytta, samt mange av møblene.
HYTTEDRØM: Hytta er et resultat av hardt familesamarbeid. De har selv både tegnet og bygget hytta, samt mange av møblene. Foto: FOTO: Per Erik Jæger
MØRKE FARGER: Veggene er behandlet med interiørbeis i fargen Valnøtt fra Jotun. Hytteeierne var aldri i tvil om at de ønsket mørke, lune vegger. Lenestolene kjøpte de brukt på finn.no.
MØRKE FARGER: Veggene er behandlet med interiørbeis i fargen Valnøtt fra Jotun. Hytteeierne var aldri i tvil om at de ønsket mørke, lune vegger. Lenestolene kjøpte de brukt på finn.no. Foto: FOTO: Per Erik Jæger
ARVEGODS OG BRUKT: Både lenestolene og gyngestolen har hytteeierne kjøpt brukt. Det gamle skapet er arvet fra familie i Danmark.Det er behandlet med flere lag beis i fargen Drivved. Veggene er beiset med Jotun Valnøtt. Ideen om å ha gulv i samme fargenyanse fikk de fra en artikkel i Hytteliv.
ARVEGODS OG BRUKT: Både lenestolene og gyngestolen har hytteeierne kjøpt brukt. Det gamle skapet er arvet fra familie i Danmark.Det er behandlet med flere lag beis i fargen Drivved. Veggene er beiset med Jotun Valnøtt. Ideen om å ha gulv i samme fargenyanse fikk de fra en artikkel i Hytteliv. Foto: FOTO: Per Erik Jæger
SOFAKROK: Både sofa og lenestoler er kjøpt brukt. De er ikke kjøpt samme sted, men gråfargene passet perfekt sammen. Stolene er opprinnelig fra Room. Det rustikke sofabordet har hytteeierne laget av restematerialer og beiset med Jotun interiørbeis i fargen Drivved, så hvit og så Drivved igjen, i tre strøk.
SOFAKROK: Både sofa og lenestoler er kjøpt brukt. De er ikke kjøpt samme sted, men gråfargene passet perfekt sammen. Stolene er opprinnelig fra Room. Det rustikke sofabordet har hytteeierne laget av restematerialer og beiset med Jotun interiørbeis i fargen Drivved, så hvit og så Drivved igjen, i tre strøk. Foto: FOTO: Per Erik Jæger
LUN FØLELSE: Hytteeierne valgte å senke taket litt for å skape en lunere og mer intim stemning. Det var også et praktisk valg med tanke på overetasjen og at hytta ikke skulle bli for høy. Kjøkkenet er fra HTH.
LUN FØLELSE: Hytteeierne valgte å senke taket litt for å skape en lunere og mer intim stemning. Det var også et praktisk valg med tanke på overetasjen og at hytta ikke skulle bli for høy. Kjøkkenet er fra HTH. Foto: FOTO: Per Erik Jæger
BEVISSTE VALG: Hytteeierne hadde bestemt seg for å kjøpe lysekrone før hytta var ferdig. Benken foran spisebordet har de laget selv. Alle stolene er ikke like, noe som var et bevisst valg. De ønsket få frem kontraster i interiøret. De gamle stolene har de trukket om selv og det en gang trehvite gamle bordet er mørkbeiset.
BEVISSTE VALG: Hytteeierne hadde bestemt seg for å kjøpe lysekrone før hytta var ferdig. Benken foran spisebordet har de laget selv. Alle stolene er ikke like, noe som var et bevisst valg. De ønsket få frem kontraster i interiøret. De gamle stolene har de trukket om selv og det en gang trehvite gamle bordet er mørkbeiset. Foto: FOTO: Per Erik Jæger

Gjennomført og godt utnyttet

To år senere ble det første møbelet satt på plass, og hytta, som fikk navnet Lerkeredet, kunne endelig nytes. Paret har lagt mye tid og mange tanker bak utformingen av hytta og interiøret. Med bakgrunn som tømrer har Lars sørget for smarte løsninger og gjennomførte detaljer, og i interiøret er ingenting tilfeldig.

Mange av møblene har det nevenyttige ekteparet laget selv, og resten har de kjøpt brukt eller arvet. Bare noen få nye gjenstander har fått innpass. Hvert minste avkapp er utnyttet, og ulike plankerester er brukt til finurlige småmøbler og løsninger. Ingenting blir kastet hos Anita og Lars.

- Det er koselig å bruke gamle gjenstander som har en historie og som betyr noe for oss. Vi liker ikke å kaste ting, og selger heller det vi ikke bruker. Vi synes det er flott at vi eller andre kan få bruk for det som kanskje ellers ville blitt kastet.

Mye av interiøret ble kjøpt inn før hytta var ferdig. Det ble lagret både i bredden og høyden i huset deres i Akershus.

På hytta er det fri

JENTEROM: Sengen på dette rommet er selvlaget. Hyllene er rester fra villmarkspanelet, og bøkene er hytteeierens, fra hun var liten. Datteren begynte selv å lese dem da de startet hyttebyggingen. Den fargerike puten har moren til hytteeieren brodert.
JENTEROM: Sengen på dette rommet er selvlaget. Hyllene er rester fra villmarkspanelet, og bøkene er hytteeierens, fra hun var liten. Datteren begynte selv å lese dem da de startet hyttebyggingen. Den fargerike puten har moren til hytteeieren brodert. Foto: FOTO: Per Erik Jæger
HERLIG HEMS: Et ønske om to senger på hver side resulterte i en romslig hems. Sengene har eierne selv laget med innebygde nattbord på baksiden inn mot veggen. Sengesett og sengeteppe er fra Living, mens lampene og pynt i vinduet er fra Bohus.
HERLIG HEMS: Et ønske om to senger på hver side resulterte i en romslig hems. Sengene har eierne selv laget med innebygde nattbord på baksiden inn mot veggen. Sengesett og sengeteppe er fra Living, mens lampene og pynt i vinduet er fra Bohus. Foto: FOTO: Per Erik Jæger
KØYEROM: Hytteeieren har sydd gardinene på rommet og puter av stoffrestene. Sengene har de bygget selv.  Under køyesengene har hytteeierne satt inn Ikea-skuffer som de har kledd med villmarkspanel. Skuffene er praktiske til oppbevaring av sengetøy og klær.
KØYEROM: Hytteeieren har sydd gardinene på rommet og puter av stoffrestene. Sengene har de bygget selv. Under køyesengene har hytteeierne satt inn Ikea-skuffer som de har kledd med villmarkspanel. Skuffene er praktiske til oppbevaring av sengetøy og klær. Foto: FOTO: Per Erik Jæger

En spennende miks av beisede flater, myke stoffer og metaller, kombinert med de personlige møblene, gir interiøret et unikt preg. Mye av inspirasjonen hentet de fra interiørsidene i Hytteliv. Gløden fra de mørke veggene gir følelsen av en varm hule. Veggfargen var de helt enige om på et tidlig tidspunkt. Mange mente det kom til å bli altfor mørkt, men i etterkant har de bare fått skryt for fargen.

På Lerkeredet er det fritt for stress, mas og jobb, her er bare kos og avslapning.

- Her står jeg gjerne grytidlig opp, koker en kopp kaffe og ser på verden som våkner til liv. Det finnes ikke noe bedre enn det, sier Anita til Hytteliv.

Det har stadig vært nye prosjekter på gang og det kreative paret diskuterer gjerne fremtidige planer over et glass vin. Det neste prosjektet er et vedskjul.

- Man blir jo aldri ferdig på en hytte, men nå er det viktig at vi også setter oss ned og nyter det litt.

Les også:

Her finner du de kuleste interiørbildene

NOSTALGISK SOFA Den elegante sofaen i entreen har de arvet. Sofaen er over 100 år gammel og har tidligere stått på et pensjonat i Danmark. De arvet den for 15 år siden, og har flyttet den rundt siden det. De har et nostalgisk forhold til sofaen, og de bygde rett og slett gangen rundt den.
NOSTALGISK SOFA Den elegante sofaen i entreen har de arvet. Sofaen er over 100 år gammel og har tidligere stått på et pensjonat i Danmark. De arvet den for 15 år siden, og har flyttet den rundt siden det. De har et nostalgisk forhold til sofaen, og de bygde rett og slett gangen rundt den. Foto: FOTO: Per Erik Jæger
TØFF TRAPP: Faren til hytteeieren, som er snekker, hjalp dem med trappen. Datteren hadde ideen om å kle kantene med villmarkspanel. Melkespannet i hjørnet sto på gården der faren hytteeieren vokste opp.
TØFF TRAPP: Faren til hytteeieren, som er snekker, hjalp dem med trappen. Datteren hadde ideen om å kle kantene med villmarkspanel. Melkespannet i hjørnet sto på gården der faren hytteeieren vokste opp. Foto: FOTO: Per Erik Jæger
UTNYTTET RESTER: Glasskapet på badet i første etasje ble kjøpt brukt for 100 kroner og deretter beiset i samme farge som hyllen. Den har eierne laget selv av heltre eikeplater, og speilrammen laget de av utforinger fra vinduene.
UTNYTTET RESTER: Glasskapet på badet i første etasje ble kjøpt brukt for 100 kroner og deretter beiset i samme farge som hyllen. Den har eierne laget selv av heltre eikeplater, og speilrammen laget de av utforinger fra vinduene. Foto: FOTO: Per Erik Jæger

Fikk dobbelt så stort kjøkken

Møbeltabbene alle gjør

Dette trenger du egentlig til babyen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning