Hyttemarkedet i ved sjøen

De mest populære sommerhyttene til salgs, akkurat nå

Hyttemarkedet er på full fart oppover, takket være godt vær og lav rente.

TIL SALGS: Denne populære hytta på Hvaler ligger ute til en prisantydning på 7 200 200 NOK.
TIL SALGS: Denne populære hytta på Hvaler ligger ute til en prisantydning på 7 200 200 NOK. Foto: Foto: Skjermdump, finn.no
Publisert Oppdatert

Den varme sommeren i fjor har resultert i en sterk vekst i hyttemarkedet. Særlig når det gjelder sjøhytter. Nordmenn, som for få år siden snakket om å legge ferien sin til sydligere strøk for å sikre seg en solfylt ferie, snakker nå om den deilige norske sommeren. Det er hytter på fastland, men nær sjøen, som er mest populære.

- Hyttemarkedet har vært nede i en bølgedal, men det løsnet skikkelig i juni 2014.  Folk så at den ene hytta etter den andre, også objektene i det øvre prissjiktet, ble revet bort. Dyre hytter som hadde ligget ute i flere år ble plutselig solgt, og dette resulterte i en smitteeffekt. Vi kan nok takke fjorårets varme sommer for den plutselige økningen, sier Tore Solberg, eiendomsmegler i Eiendomsmegler 1- Vestfold.

Hyttemarkedet, som i dag ligner markedet før finanskrisen, preges av lite tilbud, stor etterspørsel og rask omsetning.

- For bare ett år siden var markedet dårligere, sier Solberg.

Lav rente

Eiendomsmegler Kjetil Lossius fra Sørmegleren tror også at den lave renta kan være en påvirkende faktor.

- Det gode været har sikkert påvirket markedet delvis, men jeg tror nok det er den lave renta som er den største faktoren her. Vi ser absolutt en økning i markedet fra i fjor, og hytter vi la ut ved påsketider ble solgt før det ble annonsert visning.

EGEN BRYGGE: Selv om mange drømmer om egen brygge, vil de fleste ha hytte på fastlandet.
EGEN BRYGGE: Selv om mange drømmer om egen brygge, vil de fleste ha hytte på fastlandet. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Sveinung Bråthen

Økt trafikk på hytteannonser

Også på finn.no har de merket pågangen på hyttemarkedet de siste månedene. Antall visninger på annonser har økt fra i fjor.

- Det er en tydelig økning fra i fjor, forteller Lene Kallum hos finn.no. I april og mai i fjor var det 87 591 464 sidevisninger på fritidsboliger mot 109 432 191 i april og til 18. mai i år.

Her er de ti mest besøkte annonsene på finn.no i mars, april og mai i år.

Annonser Sidevisninger
Tjoholmen, os kommune 219 198
Landsted i Lillesand 34 428
Kirkøy, Hvaler 22 646
Seiløsund på Hvaler 19 350
Kirkøy, Hvaler 18328
Kalvøya i Blindleia 17 842
Stavern 16 918
Fossing, Kragerøskjærgården 16 758
Storøya i Sandefjord 16 549

Populære områder

Behovet og ønskene hos kjøperne har endret seg de siste årene. Folk stiller høyere krav til komfort og adkomst til hytta.

- Hytte på fastlandet er viktigere for folk nå, og det er færre som vil ha hytte på øy enn det var for ti år siden, sier Solberg. Det er flere som jobber fra hytta og mange ønsker derfor kort reisevei, og helst bilvei helt frem. Områder som Tjøme og Hvaler er derfor svært ettertraktet. Søndre del av Vestfold som Larvik, Nøtterøy og Sandefjord er også populære områder.

Østlendingene beveger seg østover

I følge Kjetil Lossius har det tidligere gått et skille ved Kristiansand. Rogalendingene har hatt hytte vest for Kristiansand, i områder som Mandal og Lindesnes, mens østlendingene har holdt seg øst for Kristiansand.

- Lillesandområdet har vært populært blant østlendinger tidligere. Nå ser vi en tydelig trend på at de beveger seg nærmere Tjøme og svenskegrensen, mens rogalendingene inntar Lillesand. Det har nok sammenheng med at folk ønsker kortere reisevei til hytta.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning