Det bugner av lekre interiørbutikker hos Söta Bror

Her shopper du interiør i Stockholm

Skal du legge ferien til den svenske hovedstaden, må du få med deg disse butikkene.

LEKKERT INTERIØR: Stockholm er en drømmedestinasjon for interiørfrelste.
LEKKERT INTERIØR: Stockholm er en drømmedestinasjon for interiørfrelste. Foto: FOTO: Story Hotel og Produsenten
Publisert Oppdatert
SOMMERIDYLL: Stockholm med sin perfekte posisjon midt i skjærgården passer ypperlig for deilige sommerdager med storbypuls.
SOMMERIDYLL: Stockholm med sin perfekte posisjon midt i skjærgården passer ypperlig for deilige sommerdager med storbypuls. Foto: FOTO: Visit Sweden

De er kanskje ikke fullt så flinke som oss i skiløypa, stakkar. Men på design, stil og interiør, ja der går söta bror oss nesten en høy gang.

Stockholm har lenge ligget høyt på listene hos verdens fashionistaer på grunn av sitt fantastiske utvalg innen mote og klær. Men er det hus, hjem og interiørtrender du er interessert i, så vil slett ikke den svenske hovedstaden skuffe her heller.

I den lille storbyen finner du et hav av butikker dedikert til vakre, kule, minimalistiske, industrielle og fantastiske hjem. Her er det ingenting annet enn lommeboka som stopper deg.

URBANT: Bo på kule Story Hotell om du vil være der det skjer.
URBANT: Bo på kule Story Hotell om du vil være der det skjer. Foto: FOTO: Story Hotel

1. Modernity

KULT INTERIØR: Modernity er viden kjent for sin kule miks av møbler og skandinavisk design.
KULT INTERIØR: Modernity er viden kjent for sin kule miks av møbler og skandinavisk design. Foto: FOTO: Butikken.

Pussig nok var det en skotte, Andrew Duncanson, som startet Modernity i 1998, men det hindrer ikke butikken i å ha fokus på skandinavisk design.

Her finner du kjente navn som Poul Kjærholm og Hans J Wegner blandet med mindre kjente ting, som for eksempel Karin Bojesens tregiraff for Rosendahl. Kerammikk inspirert av 50-tallet er iblandet mye design av nyere dato. Vel verdt et besøk.

Her finner du den: Sibyllegatan 6

2. Svenskt Tenn

Den elegante butikken Svensk Tenn er en herlig miks av farger og mønstre. Navnet stammer fra den gang det utelukkende ble solgt tinngjenstander her. Tekstiler og tapeter i geometriske mønstre kom på dagsorden da den østerriske arkitekten Josef Frank dukket opp på 30-tallet.

Svensk Tenn er uten tvil et av Sveriges mest innflytelsesrike designkonsepter, og slipper stadig mønstre og trykk fra sitt enorme arkiv.

I 1975 ble Svenskt Tenn overtatt av en stiftelse. I dag går butikkens overskudd til vitenskapelig forskning og utviklingsprosjekter innen formgivning og kunsthåndtverk. Møbler, lamper og tekstiler designet av Josef Frank er tidløse og populære klassikere og egner seg flott som en gave til andre - eller deg selv.

Her finner du den: Strandvägen 5

3. Asplund

FARGERIKT: Mønstre og tekstiler fra Svensk Tenn er kjent verden over.
FARGERIKT: Mønstre og tekstiler fra Svensk Tenn er kjent verden over. Foto: FOTO: Jakob Lindberg

Liker du moderne Skandinavisk design er Asplund butikken for deg. Her håndplukkes møbler og pynt på bakgrunn av design og kvalitet, i tillegg til at butikken også produserer under eget merke.

MODERNE: La deg friste av moderne og lekkert interiør hos Asplund.
MODERNE: La deg friste av moderne og lekkert interiør hos Asplund. Foto: FOTO: Butikken.

Merker som føres her inkluderer: Alessi, Artemide, Muuto og Tom Dixon m.fl.

Her finner du den: Sibyllegatan 31

4. Afro Art

Afro Art har eksistert i Stockholm helt siden 1967. Etnisk håndverk kjennetegenr butikken, som i dag drives av seks tekstilkunstnere.

Konseptet bak butikken er et samarbeid med lokale håndverkere i Afrika, Asia og latin Amerika, slik at nye arbeidsplasser skapes på disse steder. Afro Art importerer direkte fra håndverkerne og opererer under Fair Trade handel.

Her finner du den: Nybrogatan 29

5. Bruka

Det finnes vel knapt et hjem igjen i vårt langstrakte land som ikke har en eller annen skål i huset, enten merket "Snack" eller "Popcorn" eller "God Jul" som er signert svenske Bruka Design.

I den fargerike butikken i Stockholm kan du handle enda flere, i tillegg til mye mer av sortimentet - til en litt hyggeligere pris enn hjemme.

Her finner du den: Humlegårdsgatan 1

6. Nordiska Galleriet

Nordiska Galleriet anses for å være en av Europas ledende butikker innen møbler og design. Her finner du alle de kjente og kjære klassikerne + pluss mye nytt og annet. Om du er over gjennomsnittet interessert i design og interiør bør du få med deg et besøk her.

BRUKA DESIGN: Varer fra dette merket fører mange steder i Norge også, men her er flagship butikken.
BRUKA DESIGN: Varer fra dette merket fører mange steder i Norge også, men her er flagship butikken. Foto: FOTO: Butikken.
POPULÆRT: Svenske Bruka selger som hakka møkk i Norge. besøk den store butikken i Stockholm for enda bedre utvalg - og pris.
POPULÆRT: Svenske Bruka selger som hakka møkk i Norge. besøk den store butikken i Stockholm for enda bedre utvalg - og pris. Foto: FOTO: Butikken.

Her finner du den: Nybrogatan 11

DYRT OG DEILIG: La deg friste av lekre ting hos Dis.
DYRT OG DEILIG: La deg friste av lekre ting hos Dis. Foto: FOTO: Butikken.

7. DIS Inredning

DIS begynte som en interiørkonsulent bedrift, med kunder både i Sverige og ellers rundt om i verden. DIS kolleksjonen består av en miks mellom Europeiske kvalitetsmøbler iblandet etniske detaljer. Den spesielle blandingen mellom ulike stiler skaper en ekslusiv kolleksjon, og her kan man finne mye lekkert til hjemmet.

Her finner du den: Lästmakargatan 5

8. Hans Mikaels

Er du fan av den litt romantiske vintage stilen, er et besøk på Hans Mikaels et must når du er i Stockholm. Her står nostalgiske Green Gate kopper i stabler og man kan drømme seg bort i hvitvasket villa stil.

Her finner du den: Humlegårdsgatan 20

KJENT OG KJÆR: Hos Nordiska Galleriet finner du mange interiørklassikere.
KJENT OG KJÆR: Hos Nordiska Galleriet finner du mange interiørklassikere. Foto: FOTO: Produsenten.

9. Koffert

NOSTALGISK: Kopper fra Green Gate er en populær vare på butikken Hans Mikaels.
NOSTALGISK: Kopper fra Green Gate er en populær vare på butikken Hans Mikaels. Foto: FOTO: Produsenten.

Som de sier det selv, hos Koffert finner du "ting du ikke visste du behøvde, men som gjør deg lykkelig og setter gullkant på hverdagen."

Spesielt om du holder på å innrede barnerommet vil et besøk på denne skattekisten av en butikk lønne seg. Her finnes en salig blanding nips og naps, fra møbler til pynt og utkledningsklær for små pirater og prinsesser. Og pass på å kjøp med deg noen av de hjemmelagde karamellene før du går.

Her finner du den: Humlegårdsgatan 11

10. Garbo Interiors

Hos Garbo kan pengene fort få bein å gå på. Reproduksjoner av gustavianske møbler, blandet med antikviteter, for ikke å snakke om den råkule Diesel Home Collection, er er det noe for enhver smak.

Både industrielle og mer fargerike dekordetaljer, med fokus på slow design og kvalitet, frister også.

Her finner du den: Brahegatan 21

I BØTTE OG SPANN: Hos Koffert finner du unike og kule ting, både til barnerommet og resten av huset.
I BØTTE OG SPANN: Hos Koffert finner du unike og kule ting, både til barnerommet og resten av huset. Foto: FOTO: Butikken.

11. Bohem

ANTIKVITETER MED MODERNE VRI: Hos Rehns finner du ting ingen andre har maken til.
ANTIKVITETER MED MODERNE VRI: Hos Rehns finner du ting ingen andre har maken til. Foto: FOTO: Rehns.
RØFF: Dette bordet fra Diesel Home Collection kan du få tak i hos Garbo Interiors.
RØFF: Dette bordet fra Diesel Home Collection kan du få tak i hos Garbo Interiors. Foto: FOTO: Produsenten.

Bohem er en herlig blanding møbler, tøy og smågjenstander. Om du er på jakt etter en lekker tapet eller bye gardiner til stuen, burde du stikke innom her.

Butikken fører blant annet kolleksjoner fra internasjonale navn som Kenzo, Liberty og Manuel Canovas.

Her finner du den: Linnegatan 28-30.

12. REHNS Antikhandel

Om du elsker å gå på skattejakt er dette butikken for deg. På Rehns, som drives av Thomas Rehn og Tony Andersson, finner du en eklektisk miks av moderne klassikere og snodige antikviteter.

Eierne beskriver tanken bak butikken som "ting vi selv har lett etter på mange reiser rundt om i verden men aldri funnet." Her plukker de interiørbesatte gutta ut ting de selv liker, og så selges det videre i butikken.

Her finner du den: Sibyllegatan 26

13. Granit

Granit er et mekka for deg som liker både den rå og røffe industristilen, men også for deg som bare vil ha orden i sakene og er på jakt etter bokser, esker, beholdere, kontorrekvisita og andre smarte og kule ting. Hos Granit for du også tak i reiservesker, toalettmapper, kryddr, oljer og te. Det er vanskelig å gå tomhendt herfra.

Her finner du den: Kungsgatan 42

14. Årstiden

Livsstilsbutikken Årstiden er en hyllest til den dansk-franske stilen. Her er det litt bohemsk, litt lyst, litt hvitt og litt romantisk. Butikken som, derav navnet, følger årstidene, selger på sommeren vakre blomster og planter i tillegg til interiørprodukter og klær. De franske jernmøblene og utefontene kan kanskje være litt vanskelige å få med seg på flyet hjem, men man kan jo alltids drømme.

FARGEKLATT: Tøffe krakker fra Tolix hos garbo Interiors.
FARGEKLATT: Tøffe krakker fra Tolix hos garbo Interiors. Foto: FOTO: Butikken.

Her finner du den: Drottninggatan 88

PYNT OG PAPIR: Hos Granit kan du innrede med papp og sink - eller utruste kontoret med oppbevaringsløsninger i fleng.
PYNT OG PAPIR: Hos Granit kan du innrede med papp og sink - eller utruste kontoret med oppbevaringsløsninger i fleng. Foto: FOTO: Butikken

15. R.O.O.M.

Kjenner du til R.O.O.M. i Oslo kjenner du konseptet. R.O.O.M. er en lekker og moderne blanding moderne interiør, her finner du alt fra Eames til Habitat og GANT Home. Avdelingen for småvarer bugner av lekker kjøkken - og annen interiørpynt, og her finnes litt for enhver smak - og lommebok.

Her finner du den: PUB, Plan 03, Hötorget

16. Designtorget

Vi har jo filialer I norge også, men et besøk på Designtorget i Stockholm er omtrent et must om du har en interesse for interiør og moderne design.

Konseptet bak Designtorget er at alle svenske formgivere kan søke om å få selge sine varer, og så blir søknadene nøye vurdert av en jury som plukker ut hva som er HOT nok til å bli solgt i butikken.

GRANIT: Legg inn et besøk her om du er i Stockholm.
GRANIT: Legg inn et besøk her om du er i Stockholm. Foto: FOTO: Butikken.

Tingene som blir plukket up blir så satt i masseproduksjon, og dermed er designet blitt gjort tilgjengelig for "massene".

Her finner du den: Gotlandsgatan 61

17. Kiki

Er du fan av den rene og minimalistiske japanske stilen (elsker du for eksempel Muji), bør du legge turen innom Kiki.

Her kan du finne lekker interiør - og livsstilsinspirasjon, samtidig som du nyter en kopp økologisk grønn te. Porselen, glass, røkelse, håndtrykte tekstiler, lamper og møbler er noe av sortimentet du finner hos Kiki.

Her finner du den: Renstiernas Gata 41

18. Nunc

Nunc er en butikk som er veldig i tiden. Her er en blanding av vintage og industri, og merker som Bloomingville, Rie Elise Larsen, Wilde & Wolf, Hello Industry og House Doctor.

Litt retro, humoristiske detaljer og produkter som er fremstilt med tanke på miljø og natur er stikkord.

HANDLEPRESS: Det kan være vanskelig å forlate Room uten å ha brukt penger der.
HANDLEPRESS: Det kan være vanskelig å forlate Room uten å ha brukt penger der. Foto: FOTO: R.O.O.M.
KERAMIKK: På Designtorget finner du ny og moderne design.
KERAMIKK: På Designtorget finner du ny og moderne design. Foto: FOTO: Produsenten

Finn den her: Vikingagatan 15

MINIMALISTISK: Hos Kiki shopper du japansk design.
MINIMALISTISK: Hos Kiki shopper du japansk design. Foto: FOTO: Butikken.
INDUSTRI: En kul stilmiks hos Nunc i Stockholm.
INDUSTRI: En kul stilmiks hos Nunc i Stockholm. Foto: FOTO: Nunc

19. Design House Stockholm

Design House Stockholm begynte som en kanal for indivifuelle designere, slik at de under denne paraplyen kunne få utgitt og produsert sitt produkt.

Her kommer designerne selv med ideen, som så kan bli satt i produksjon om den blir godkjent.

Særegne produkter med en klar skandinavisk vri kjennetegner merket, og kolleksjonen inneholder kule interiørprodukter som vil passe i ethvert moderne hjem.

Finn den her: Smålandsgatan 11

20. Snickarbacken 7

Snickarbaren 7 er en fantastisk blanding av kafé, mote og butikk. Her kan du shoppe og nyte en kaffe latte samtidig - i trygg viten om at du nå befinner deg blant eliten av trendy Stockholmsbeboere.

Finn den her: Snickarbacken 7

Les også:

HIP OG TRENDY: Shop interiør hos Snickarbacken 7. Stedet er både butikk og kafé.
HIP OG TRENDY: Shop interiør hos Snickarbacken 7. Stedet er både butikk og kafé. Foto: FOTO: Butikken.
TRENDY: Finn kule ting til huset hos Design House Stockholm.
TRENDY: Finn kule ting til huset hos Design House Stockholm. Foto: FOTO: Produsenten.

Her shopper du interiør på nettet

Her finner du lekker interiørinspirasjon

Denne lekre leiligheten i Göteborg ble pusset opp fra grunnen

Bli slank med bacon, taco og lørdagsbiff!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning