Oslos kuleste interiørbutikker

Her shopper du interiør i Oslo

Ta turen innom disse butikkene for det beste hovedstaden har å by på av interiør og design.

PYNT OG PUTER: Pakk feriekofferten med måte om du planlegger interiørshopping i Tigerstaden.
PYNT OG PUTER: Pakk feriekofferten med måte om du planlegger interiørshopping i Tigerstaden. Foto: FOTO: H&M Home og Pur Norsk
Publisert Oppdatert
HABITAT: R.O.O.M er eneste forhandler av Habitatprodukter i Norge.
HABITAT: R.O.O.M er eneste forhandler av Habitatprodukter i Norge. Foto: FOTO: Habitat

Har du lagt sommerferien til hovedstaden i år er det ikke bare operataket og reker på Aker Brygge som gjelder. Er du interessert i interiør og design har du kommet til rett sted.

Oslos gater bugner av butikker som kan gjøre hjemmet ditt til både nytt og stilig - og ta hånd om feriepengene dine raskere enn du kan si "en Tolix til takk"!

Her er butikkene du ikke bør gå glipp av denne sommeren:

R.O.O.M

R.O.O.M, eller Reflections Of an Open Mind, som er butikkens fulle navn, ligger for øyeblikket på Vinderen på Oslos beste vestkant, men er på flyttefot. Fra august måned vil denne møbel- og design drømmedestinasjonen være å finne inne på House of Oslo i Vika. Her finner man moderne interiør og lekre detaljer i bøttevis. Butikken er også den eneste i Norge for fører møbler og produkter fra møbel- og interiørkjeden Habitat.

Finn den her: Riis Skolevei 1, Vinderen (frem til august). Fra august: House of Oslo, Vika.

House of Oslo

I 2006 åpnet Oslo første varehus dedikert ene og alene til møbler og interiør. House of Oslo, som ligger sentralt til i Vika, bare et steinkast fra Aker Brygge, huser nå over 20 butikker, med fokus på trender, kvalitet og inspirasjon innen interiør. Blant butikkene finnes også Norges første og per dags dato eneste Illums Bolighus, med avdelinger for kjøkken, tekstil, møbler og belysning. Andre butikker man finner her er blant annet: Raum, Åhlens, Milla's Boutique og Designtorget.

Finn den her: Ruseløkkeveien 26, Vika

Pur Norsk

Pur Norsk på Bislett er en butikk som rendyrker norsk design og ble faktisk nylig kåret til en av verdens fem beste interiørbutikker av det britiske magasinet Monocle. Her føres blant annet produkter fra Northern Lighting, Fjordfiesta, Permafrost, Figgjo, Norstaal, Hive, Opp & Lek, Frost Produkt, Swims, Cathrine Kullberg og Moolight.

Finn den her: Theresesgate 14, Bislett

H&M Home

HEIA NORGE: Hos Pur Norsk på Bislett rendyrkes norsk og nordisk design.
HEIA NORGE: Hos Pur Norsk på Bislett rendyrkes norsk og nordisk design. Foto: FOTO: Pur Norsk
UNDER ETT TAK: På varemagasinet House of Oslo i Vika har man samlet det beste av interiørbutikker i hovedtaden.
UNDER ETT TAK: På varemagasinet House of Oslo i Vika har man samlet det beste av interiørbutikker i hovedtaden. Foto: FOTO: House of Oslo

Norges første H&M Home butikk åpnet i april i år i kjedens nye flagship store i Bogstadveien. Her finner du lekre interiørprodukter til samme lommebokvennlige pris som klærne kjeden er kjent for har. Fra romantisk til industrielt, her kan alle finne tekstiler og små-interiør som passer med sin favorittstil.

Finn den her: Bogstadveien 11

Home & Cottage

Er du fan av en romantisk og landlig stil, vil Home & Cottage være destinasjonen for deg. Her finner du alt fra franskinspirerte møbler til sengetøy i blonder og deilige duftelys. I denne frodige oasen føres merker som Day Mikkelsen, Artwood, Broste, House Doctor, Himla, Green Apple og Tine K.

Finn den her: Bogstadveien 6 og Alna Senter, Alnabru

Expo Nova

Her gjelder det å ha kredittkortet klart. Hos Expo Nova i Oslos eksklusive Bygdøy Allé er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Her finner man internasjonal design - mye av det italiensk - på sitt ypperste - og dyreste. Fra kjøkkener til belysning, har du økonomien i orden kan du flotte deg med mye lekkert fra denne luksusbutikken.

Finn den her: Bygdøy Allé 69

Bolia

Den danske design- og interiørkjeden Bolia passer for deg som føler deg hakket mer designorientert og kvalitetesbevisst enn alle som handler på Ikea. Her finner du møbler og interiør i enkel, ren og funksjonell design i deilige naturtoner.

PRISGUNSTIG: Produkter fra H&M Home holder samme lommebokvennlige pris som kjedens moteklær.
PRISGUNSTIG: Produkter fra H&M Home holder samme lommebokvennlige pris som kjedens moteklær. Foto: FOTO: H&M Home

Finn den her: Henrik Ibsens Gate 18

MOTERIKTIG MØNSTER: Hos Milla's Boutique kan du kjøpe puter fra italienske Missoni.
MOTERIKTIG MØNSTER: Hos Milla's Boutique kan du kjøpe puter fra italienske Missoni. Foto: FOTO: Produsenten

Milla's Boutique

Milla's er ikke uten grunn av av interiørstylistenes favoritter når det gjelder å finne unike og råkule interiørskatter i naturtoner, gull, sølv og glitter. Hva med kopper og skåler dekorert med hodeskaller? Eller rustikke trestubber som kan brukes til både bord og stol? Leter du etter lekre håndklær til å freshe opp badet med, har Milla et stort utvalg fra Missoni. Glam vintage på sitt ypperste.

Finn den her: House of Oslo, Ruseløkkeveien 26, Vika

Ting

En godteributikk for alle som elsker stasj. Hos Ting finner du kjøkkenting, badeting, leketing, smarte småting, pynteting, baketing og utrolig masse flotte andre ting. Butikken fører merker som: Rosendahl, Stelton, Vipp, Design House Stockholm og Tivoli. Og; har du småfolk i huset sjekk ut "lillebroren" Små Ting som ligger vegg-i-vegg. Her finner du kule og smarte ting til ethvert kult barnerom.

Finn den her: Akersgata 18

DEILIG OG DANSK: Hos Bolia handler du moderne dansk design til slett ikke avskrekkende priser.
DEILIG OG DANSK: Hos Bolia handler du moderne dansk design til slett ikke avskrekkende priser. Foto: FOTO: Bolia

Palma

TING OG TANG: Hos Ting finner du masse flotte - nettopp - ting!
TING OG TANG: Hos Ting finner du masse flotte - nettopp - ting! Foto: FOTO: Ting

I lokalene til det som tidligere var Hilmers Hus på Skøyen ligger nå interiør- og livsstilsbutikken Palma. Her finnes en stor og eklektisk samling møbler og interiør fra merker som blant annet: Ceannis, Mateus, Pappelina og butikkens egen Palma Collection. Vel verdt et besøk!

Finn den her: Drammensveien 130, Skøyen

Eske

For deg som elsker alt som er litt utenom det vanlige, Eske er en butikk som fokuserer på ny og spennende design - og produkter du absolutt ikke finner overalt. Her kan du drømme deg bort i helt spesielle omgivelser og fråtse i produkter fra designere som Terence Conran, Vlieger & Vandam, Muuto, Jielde, La Gras, Frederique Morell, Industreal, Tom Dixon, Hay og Abigail Ahern.

Finn den her: Sofiesgate 16

Vitra

Vitra er en godteributikk for alle som elsker designklassikere som blant andre Panton, Charles & Ray Eames og Maarten van Severen. Her finner du alt fra kontormøbler til både jobben og hjemmekontoret, spisestoler, oppbevaringsløsninger, barnemøbler og sofaer som får ethvert interiørelskende hjerte til å banke raskere.

UNIK: Hos Eske finner du tingene du ikke får tak i andre steder. Nye designere og moderne interiør fra noen av kjente og forløpig ukjentenavn inne design.
UNIK: Hos Eske finner du tingene du ikke får tak i andre steder. Nye designere og moderne interiør fra noen av kjente og forløpig ukjentenavn inne design. Foto: FOTO: Eske

Finn den her: Stortingsgaten 30, Sentrum

Bolivar

Hos Bolivar kan du kombinere interiørshoppingen med en deilig lunsj - eller bare den perfekte latte om du skulle ønske. Her er nemlig konseptet en svært suksessfull miks mellom butikk og kafé. Produktene du kan ta med deg hjem fra denne lille perlen av en butikk inkluderer røffe linputer i duse naturtoner, stenvaskede sengetepper og gardiner, franske møbler og vakre håndlagede serviser fra Sør-Afrika.

Finn den her: Vibesgate 11, Majorstuen

Verket Interiør

Man sier ofte at det ikke er størrelsen som teller, men etter et besøk på Verket Interiørs 2000 kvadratmeter vil man muligens ha et annet syn på dette. En knapp 25 minutters biltur fra Oslo tar deg ut til denne gigantiske interiør- og livsstilsbutikken. Bussforbindelse med knutepunkt, ligger forsåvidt også rett ved siden av handelsstedet. Her kan du finne det meste, enten du leter i den store møbelavdelingen eller er på jakt etter andre interiørprodukter. Merker som føres her inkluderer blant annet: Fritz Hansen, Swedese, Ygg og Lyng, Bloomingville, Bestlite og Riviera Maison.

Finn den her: Verksgaten 18-20, Bærums Verk

Hay

Moderne dansk design på sitt ypperste - og til priser du kan leve med finner du hos Hay. Her er stilen ung, leken og moderne, men med umiskjennelige dansk snitt, kvalitet og utførelse. Møbler, tepper og interiør i glade farger og trendy design.

KLASSISK: Kjøp med deg en Panton stol fra Vitra.
KLASSISK: Kjøp med deg en Panton stol fra Vitra. Foto: FOTO: Vitra/Produsenten

Finn den her: Hegdehaugsveien 27

Bolina

En interiør- og livsstilbutikk på Stabekk som er vel verdt et besøk. Industri møter shabby møter vintage kul, Bolina er nok en butikk elsket og mye benyttet av landets interiørstylister. Her finner du møbler, belysning, tekstiler, serviser og dekktøy og mye annet. Et riktig skattekammer av en butikk.

Finn den her: Gamle Drammensvei 38, Stabekk

Utopia Retro Modern

Et paradis for alle som elsker klassik design fra forrige århundre, Utopia Retro Modern er en konseptbutikk som for lengst har etablert seg som et mekka i hovedstaden for design og brukskunst fra denne tidsepoken. Her kan du kjøpe både brukte og nyproduserte møbler, og butikkens eiere legger vekt på estetikk, historie og kvalitet når de kjøper inn til butikken.

Finn den her: Markveien 27, Grünerløkka

HIPPE HAY: Dansk, kult og moderne interiør hos Hay.
HIPPE HAY: Dansk, kult og moderne interiør hos Hay. Foto: FOTO: Hay

Norway Designs

GLAM: Bolina på Stabekk har en kombinasjonsstil av røff industri, glam vintage og unike småting.
GLAM: Bolina på Stabekk har en kombinasjonsstil av røff industri, glam vintage og unike småting. Foto: FOTO: Nib

Norway Designs fører ikke bare interiør, men også småartikler, klær og barneutstyr. Selv om fokuset ligger på norsk og skandinavisk design og brukskunst, finner man også artikler fra kjente internasjonale designere her. En søsterbedrift til Tannum Møbler og Tannum Tekstil, Norway Designs er som en fusjon av galleri og butikk, og huser mye spennende og flott interiør.

Finn den her: Stortingsgaten 28, Sentrum

Country Chic

Røff industri møter fransk shabby chic; hos Country Chic finner du både sarte blondeputer og industrilamper i metall. Fra kule vintageinspirerte dørknotter til pynteputer og lysestaker, her kan du finne mye kult interiør og ikke minst flotte venninnegaver en en annen interiørfrelst sjel. Merker inkluderer House Doctor, Day Home og Bloomingville.

Finn den her: Vibesgate 2, Majorstuen

Tannum Møbler

I TIDEN: En miks av stiler som vintage og industri gjør at Bolina er en hit blant dagens interiørfrelste.
I TIDEN: En miks av stiler som vintage og industri gjør at Bolina er en hit blant dagens interiørfrelste. Foto: FOTO: Bolina

Dyrt og deilig, på Tannum kan du handle klassikere fra forhandlere som Fritz Hansen, Carl Hansen og Søn, Artemide, B&B Italia, Montana, Flos og mange flere navn som får enhver interiørentusiast til å skjelve i knærne. De innovative og dekorative utstillingene er verdt et besøk i seg selv, og selv om lommeboken ikke strekker til å møblere huset herfra, så kan du iallefall hente mye deilig inspirasjon. En drømmedestinasjon for den design- og kvalitetsbevisste.

HOUSE DOCTOR: Danske House Doctor opplever en enorm popularitet for tiden.
HOUSE DOCTOR: Danske House Doctor opplever en enorm popularitet for tiden. Foto: FOTO: House Doctor

Finn den her: Stortingsgaten 28, Sentrum

Bo Concept

Deilig dansk design på sitt beste; hos Bo Concept finner du moderne urbane møbler. Modulsofaer, spisestuemøbler, oppbevaringsløsninger med mer i kjent dansk stil. Nøytrale farger i kombinasjon med stramme linjer og superb design gjør dette til en favoritt blant designbevisste byboere.

Finn den her: Skeidar, Alna Senter, Alnabru

Les også:

Lekkert hjemme hos interiørbloggeren

Her finner du fantastisk interiørinspirasjon

SYVERN: Arne Jacobsen udødelige klassiker kan kjøpes hos Tannum.
SYVERN: Arne Jacobsen udødelige klassiker kan kjøpes hos Tannum. Foto: FOTO: Produsenten

Her shopper du interiør på nettet

Derfor vil gravide sniffe bensin og tygge på tøykluter

DANSKE DRØMMER: At danskene vet hva som gjelder når det kommer til interiør og design blir tydelig etter et besøk hos Bo Concept.
DANSKE DRØMMER: At danskene vet hva som gjelder når det kommer til interiør og design blir tydelig etter et besøk hos Bo Concept. Foto: FOTO: Bo Concept

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning