Slik får du fin hage

Slik blir uteplassen uforglemmelig

Terrassen til Bolina-eier Cathrine Borge er lekkert og innbydende stylet. Trehuset som mannen bygget i hagen, stjeler likevel showet.

RUSTIKKE KONTRASTER:. Mengder med myke tekstiler, grønne planter og røffe materialer preger Cathrine Borges terrasse. Sittebenken består av tre teakstoler som er satt sammen, de kan også stå hver for seg. Stolen med trekk er alles favoritt, her er det førstemann
til mølla. Piltrærne på hver side av benken er kunstige. Krakkene av kurv med myke sitteputer er også med på å skape et avslappet uttrykk. Alt fra Bolina. Styling: Kirsten Visdal.
RUSTIKKE KONTRASTER:. Mengder med myke tekstiler, grønne planter og røffe materialer preger Cathrine Borges terrasse. Sittebenken består av tre teakstoler som er satt sammen, de kan også stå hver for seg. Stolen med trekk er alles favoritt, her er det førstemann til mølla. Piltrærne på hver side av benken er kunstige. Krakkene av kurv med myke sitteputer er også med på å skape et avslappet uttrykk. Alt fra Bolina. Styling: Kirsten Visdal. Foto: Foto: Studio Dreyer Hensley
Publisert Oppdatert

img Del på FacebookDet finnes mange måter å skape en unik hage på.

For Cathrine Borge, som eier og driver den kjente interiør- og livsstilsbutikken Bolina på Stabekk sammen med søsteren Hanne, er det selvsagt å skape en deilig og innbydende stil på terrassen.

For henne er det viktigst at stilen er avslappet. Her skal man kunne hvile ut, lese, spille spill eller sovne i favorittstolen.

Myke tepper og pledd er like viktige som lys, puter og en god kopp te. Cathrine liker også å blande både levende og kunstige planter.

Den 20 kvadratmeter store terrassen ligger på bakkeplan, med utgang til hage og kjøkkenhage, og var allerede bygget da hun og familien flyttet inn for ti år siden.

Det eneste de har gjort rundt terrassen, er å skifte ut grønne planter og trær.

KREATIVT: Det flotte bordet er en eldre togvogn med en håndlaget plate laget av gamle trykkbokstaver. Tekstiler, puter og skinn fra Bolina. Styling: Kirsten Visdal.
KREATIVT: Det flotte bordet er en eldre togvogn med en håndlaget plate laget av gamle trykkbokstaver. Tekstiler, puter og skinn fra Bolina. Styling: Kirsten Visdal. Foto: Foto: Studio Dreyer Hensley

På hver side av teakbenken står kunstige fikentrær, som ser like levende ut som ekte. De grønne vekstene rammer inn uteplassen og skaper automatisk et lunere og mer intimt rom.

Cathrine og familien, er opptatt av at de skal slippe å ta inn og rydde vekk puter og tekstiler hver eneste kveld, derfor dekkes terrassen av en stor markise som står ute hele sommeren.

Dermed står alt klart til å brukes hver eneste dag, det er bare å bevege seg ut når været tillater det.

Den rustikke stilen er lett å like, og det er ikke vanskelig å innlemme slike elementer også i et uterom.

Nøkkelen er å blande resirkulert eller grovt tre med mer moderne designelementer som for eksempel stramme stoler. Lintekstiler, løs strikk og vatterte tepper sørger for et mykt og behagelig preg.

Prikken over i-en, er likevel det sjarmerende trehuset som Cathrines mann, Alex, har tegnet og bygget helt selv.

FAVORITTEN: Cathrines mann Alex har tegnet og bygget trehytta alene, det tok to somre. Hytta har todelt dør og en liten terrasse. Her er det plass til tre personer liggende, så det er mulig å overnatte. Et drømmested for barna! Vinduene fant Alex hos Gamle trehus, gamletrehus.com.
FAVORITTEN: Cathrines mann Alex har tegnet og bygget trehytta alene, det tok to somre. Hytta har todelt dør og en liten terrasse. Her er det plass til tre personer liggende, så det er mulig å overnatte. Et drømmested for barna! Vinduene fant Alex hos Gamle trehus, gamletrehus.com. Foto: Foto: Studio Dreyer Hensley

Prosjektet tok to somre å få opp. Hytta har todelt dør og en liten terrasse. Her er det plass til tre personer liggende, og barna elsker å overnatte her.

Den enkle stilen kler den lekre terrassen.

Men det er trehuset som gjør hagen absolutt uforglemmelig.

img Del på FacebookLes også:

Har hagen på garasjetaket

Unik takterrasse med lekeplass og hage

Slik fikk de hage midt i byen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning