Blodlønn med visne blader

Etter noen måneder fikk treet merkelige gule "visne" flekker på bladene.

Publisert Oppdatert

I fjor kjøpte jeg en blodlønn, etter noen måneder fikk treet merkelige gule "visne" flekker på bladene. Bladene krøller seg på en måte litt sammen, ser nesten ut som de er svidd... bare at de mangler svarte kanter.

I alle fall så mista treet bladene om høsten,og jeg var veldig spent i år, om disse flekken kom igjen. Det så lenge bra ut, men plutselig en dag, var de der igjen. Jeg bor i sone H2, og lurer vel egentlig på om det kan være vindskade? Har nordavinden rett på tomta, og også på treet.

Jeg valgte å flytte treet til et annet sted i hagen, litt i ly for denne vinden, kan dette hjelpe, tro?

Hilsen takknemlig for svar,

G.K.R.

Det er mange trær som selges som 'blodlønn', så det er litt vanskelig å vite akkurat hvilken du mener. Hvis det er japansk blodlønn (f.eks Acer palmatum 'Atropurpureum') er den regnet som relativ sykdomsfri, herdig til sone 3, skal stå lunt og varmt og blir 2-3 meter høy. Den skal ha fuktig, veldrenert jord. Jeg mistenker at bladene har sviskader og/eller har tørket for deg? Jeg forutsetter at du ikke har sett skadedyr på treet.

Trær som liker å stå fuktig skal ha mye og jevnlig vanning hvis det ikke står fuktig plassert. Hvis treet har stått i full sol, kan det være sviskader. Full sol kombinert med hard vind er i tøffeste laget for denne.

Japansk blodlønn skal ideelt sett ha morgensol, og stå i halvskygge når solen steker som verst om ettermiddagen. Hvis skadene er mest fremtredende i kantene på bladene, kan du forsøke å gjøre den litt mer motstandsdyktig ved å gjødsle om våren samt vanne ekstra godt før den mest intense heten om dagen slår til. Men jeg ville satset på en riktig plassering først og fremst.

[Publisert på hushjemhage.no]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning