Ny garasje

Nå er garasjen en kul stue

Sjekk hvordan de løste det!

FØR: Til høyre ser du hvordan garasjen så ut før forandringen. Til venstre ser du hvordan fasaden ble etterpå.
FØR: Til høyre ser du hvordan garasjen så ut før forandringen. Til venstre ser du hvordan fasaden ble etterpå. Foto: FOTO: Espen Grønli/privat
Publisert Oppdatert

Bonytt-hjelpen

Bonytt-hjelpen er et konsept hvor du som leser kan søke og vinne 15 timers interiørhjelp til en verdi av 15 000 kroner.

Eksperten kommer hjem til deg, og sammen kommer dere fram til en løsning på dine interiørutfordringer som skal ferdigstilles i løpet av seks måneder fra arbeidet går i gang.

Håndverkere, materialer, møbler og interiørprodukter koster du selv, innenfor avtalt budsjett.

På Bonytt.no kan du lese mer om konseptet og få fremgangsmåte til hvordan du søker om hjelp.

INTERIØRARKITEKTEN: MNIL Bernt A. Pedersen
INTERIØRARKITEKTEN: MNIL Bernt A. Pedersen

Med de nye byggereglene, som trådte i kraft i sommer, er det åpnet for at det i enkelte tilfeller kan være lettere å sette opp garasjer.

Men ikke alle ønsker å bruke garasjen som hus til bilen.

I mange tilfeller fungerer garasjen mer som en oppbevaringsbod. I andre, mer spektakulære, varianter har garasjen gjennomgått en totalforandring.

For Sissel Kvist Nees og Olav Haugerud ble løsningen å gjøre om garasjen til et etterlengtet oppholdsrom.

Det fikk de hjelp av Bonytt-hjelpen til!

Delte inn i soner

Det var interiørarkitekt MNIL Bernt A. Pedersen som fikk i oppgave å finne løsningene.

- Utgangspunktet var en lang og smal garasje med to smale vinduer, betongulv og vegger. Hva tenkte du første gang du så rommet?

- Å dele det inn i soner, og jeg startet med å lage en portal midt i rommet. Furuspilene i taket og på veggene er med på å bedre akustikken. Opprinnelig tenkte jeg på vegg til vegg-teppe, men fant ut at det ble for mye, og det ble derfor et flossteppe i midtsonen. Jeg lot den ene endeveggen få hvite gardiner, som også demper lyden, dessuten er hvit en god farge til rommet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GARASJE: På veggen og i taket i den grønne sonen er det hvitmalede trespiler. Puffen er fra Ygg&Lyng, hyllene fra Ikea og det grønne tepppet er fra Touchan-T, farge Loft 6559, Prosjektgulv. Bordet Kleppe kan skyves i hverandre til ett bord. Den grønne fargen på veggen harmonerer med det grønne teppet. Fargekode S 3050-G40Y. Den svevende himmelen er fra Bø Installasjon.
GARASJE: På veggen og i taket i den grønne sonen er det hvitmalede trespiler. Puffen er fra Ygg&Lyng, hyllene fra Ikea og det grønne tepppet er fra Touchan-T, farge Loft 6559, Prosjektgulv. Bordet Kleppe kan skyves i hverandre til ett bord. Den grønne fargen på veggen harmonerer med det grønne teppet. Fargekode S 3050-G40Y. Den svevende himmelen er fra Bø Installasjon. Foto: FOTO: Espen Grønli

Dekorvalgene er med andre ord ikke tilfeldige. Tekstilene på veggen ved guttenes biljardbord er støy­dempende. Trespiler i taket bidrar også til å dempe lyd.

I tillegg bidrar de til stemning. Over biljardbordet er det montert en nedsenket stjernehimmel med ulike fargelys, alt etter hvilken stemning familien ønsker.

Grønt er skjønt

Gjennomgående for rommet er også de grønne innslagene.

- Rommet fikk også grønne elementer, hvorfor denne fargen?

- Jeg ville få inn sommerfølelsen, det grønne innslaget er alfa omega i  interiøret. Utfordringen var å finne et grønt teppe i riktig farge slik at veggen og gulvet blir en stripet helhet. Jeg fant teppefargen på NCS-viften, og det ble spesialbestilt, forteller Pedersen.

- For å dempe inntrykket av det ene lange, smale vinduet, malte jeg veggfargen til midt på vinduet. Det bryter flaten og skaper en fin effekt i rommet. Det er en fordel at vinduet ikke har lister når det males på denne måten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KOMFORTSONE: Spinnaker-stolen fra Hjellegjerde er plassert ved vinduene, der den tidligere garasjeporten var. Hyllene er fra Ikea, og de hvite liftgardinene er fra Til Heimen i Bø.
KOMFORTSONE: Spinnaker-stolen fra Hjellegjerde er plassert ved vinduene, der den tidligere garasjeporten var. Hyllene er fra Ikea, og de hvite liftgardinene er fra Til Heimen i Bø. Foto: FOTO: Espen Grønli

Dette kostet forvandlingen:

Varmekabler: kr 30 000

Teppe/møbler: kr 30 000

Lampe: kr 6 500

Liftgardiner: kr 16 000

Stjernehimmel: kr 24 000

Gulv/maling: kr 18 500

Biljard: kr 5 000

Snekkerarbeid: kr 18 000

Murerarbeid: kr 6000

Totalt: kr 154 000

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen