Slik får du det rydding

Slik kommer du til ryddenirvana

Å eie få ting er nøkkelen til et ryddig hjem. Den populære ryddeblogg theproject333.com har inspirert folk til å kvitte seg med nesten alt de eier.

RYDDEFORMELEN: Bloggeren Courtney Carver mener alle kan greie seg fint med 33 nøye utvalgte ting i garderoben sin. Skapet er fra Ikea sin PS kolleksjon.
RYDDEFORMELEN: Bloggeren Courtney Carver mener alle kan greie seg fint med 33 nøye utvalgte ting i garderoben sin. Skapet er fra Ikea sin PS kolleksjon. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Courtney Carver er bloggeren bak den verdenskjente bloggen project333.com. Carver ble kjent da hun utfordret seg selv og sine følgere til å kun bruke 33 plagg, inkludert sko, i tre måneder. Det gikk strålende.

Klær er en stor kilde til rot og kaos i de tusen hjem. Det tar tid å holde styr på, vaske og rydde alle tingene vi omgir oss med.

Carver mener at ved å eie færre ting, gjør vi livene våre enklere, sparer penger og viktigst av alt: Får mer tid til å leve og nyte livet.

LITE ROT: Ønsker du deg et hjem der alt er i sin skjønneste orden, er det smart å ikke eie for mange ting.
LITE ROT: Ønsker du deg et hjem der alt er i sin skjønneste orden, er det smart å ikke eie for mange ting. Foto: FOTO: Muuto

På bloggen og nettsidene hennes viser hun deg steg for steg hvordan du kan få en garderobe som kun inneholder 33 ting. Carver har selv levd som hun lærer i over 3 år. Hun har også et nettsamfunn engasjerte tilhengere som deler sine erfaringer. Hver 3.måned bytter hun ut noen av de 33 plaggene for å tilpasse seg årstiden.

Nå har hun utviklet en ryddeteori som omfavner hele hjemmet. I dag selger hun bøker og holder kurs, og har blant annet vært i the Oprah Magazine. På nettsidene hennes får du mange gode tips.

1. Husk hvorfor du rydder

ORGANISER: Har du få ting går det som en lek å legge alt på sin plass. Papirbokser, fra kr 59 pr.stk., bungalow.dk.
ORGANISER: Har du få ting går det som en lek å legge alt på sin plass. Papirbokser, fra kr 59 pr.stk., bungalow.dk. Foto: FOTO: Produsenten

Husk hvorfor du vil leve med mindre ting, Alle har ulike grunner. Noen ønsker mer plass, mer tid eller penger, mens andre igjen, søker frihetsfølelsen de får ved å eie færre ting.

2. Du må bli kvitt noe

Å rydde handler ikke om å organisere tingene dine, men om å gi bort det du ikke trenger, vil ha eller elsker, Hvis tingen ikke gir deg glede eller er verdifull for deg, så la den gå.

3. Start med det enkle.

Ikke bry deg om tingene du er følelsesmessig knyttet til. Start med alt småtteriet som stearinlysholdere, og klær som ikke lenger passer. Deretter kan du avansere og se på bøkene du ikke leser, håndklærne du ikke bruker og elektrisk utstyr som ikke fungerer. Å bli kvitt de enkle tingene vil gi deg inspirasjon til å vurdere tingene det ikke er så lett å skille seg fra.

4. Dette kan du definitivt gi bort

Har du kjøpt flere ting av samme sort, kan du ofte gi bort den ene. Ting du tenker at du kanskje kan få bruk for en dag, bør du også kvitte deg med. Regne deg fram til akkurat hvor mye kjøkkenutstyr du egentlig trenger og bruker, og gi bort resten. Hvis du har samlet på bordbrikker servietter eller duker i årevis, beholder du det du bruker, og gir bort resten.

5. Feire det du får til

For å holde motivasjonen oppe, skal du feire alt du oppnår og stadig minne deg selv på hvorfor du vil leve med mindre ting. Når du har gått igjennom et rom eller for eksempel et hjørne av et rom, inviter til et lite middagsselskap for å feire det. Hvis du føler det overrumplet og strever med motivasjonen for å fortsette jobben, tenk på hvorfor du vil leve med mindre ting. Husk at hjemmet ditt skal være mye mer enn stedet der du oppholder alle tingene dine.

(Kilde: bemorewithless.com)

Les også:

Tipsene for å rydde huset på 20 minutter

VÆR SOLIDARISK: La tingene du kvitter deg med komme andre til nytte. Fretex, Elevator og UFF er blant aktørene som samler inn klær, sko, interiør og møbler. Noe deles ut til trengende i inn- og utland og noe selges til ombruk i egne butikker som denne Fretexbutikken på Alnabru. Tenk på trengende medmennesker og miljøet før du kaster ting i søpla.
VÆR SOLIDARISK: La tingene du kvitter deg med komme andre til nytte. Fretex, Elevator og UFF er blant aktørene som samler inn klær, sko, interiør og møbler. Noe deles ut til trengende i inn- og utland og noe selges til ombruk i egne butikker som denne Fretexbutikken på Alnabru. Tenk på trengende medmennesker og miljøet før du kaster ting i søpla. Foto: FOTO: Fretex

Slik får du system i rotet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning