Inspirasjon til badet

Det nyoppussede badet ligger i en gammel låve

Interiørarkitekten designet et kult bad under det bratte låvetaket.

ORGANISK I LÅVEN: Interiørarkitekt MNIL Kirsti Skulberg disponerte arealet i rommet organisk. Det vil si man snor seg innover i det langsmale rommet i separate, skjermete soner.
ORGANISK I LÅVEN: Interiørarkitekt MNIL Kirsti Skulberg disponerte arealet i rommet organisk. Det vil si man snor seg innover i det langsmale rommet i separate, skjermete soner. Foto: FOTO: Espen Grønli
Publisert Oppdatert

- Byggherren ønsket seg et skikkelig bad i den gamle låven som ble omgjort til bolig, forteller interiørarkitekt MNIL, master i bygningsvern Kirsti Skulberg.

Tidligere har hun blant annet pusset opp et sveiterstilshus i Oslo og en moderne bolig på Kongsberg.

Vanskelige smårom

Målsettingen hennes var å skape et godt baderom ut av et vanskelige utgangspunkt.

Her var arealet på rommet 5,5 x 2,1 meter.

Organisk under skråtaket

- Løsningen lå i å tenke organisk, sier interiørarkitekten til Bonytt.no.

Og ambisjonen hennes var ikke beskjeden; Skulberg ville skape komfortable passasjer over alt i dette lille rommet, uten at værelset skulle oppleves som trangt.

Glassbyggestein

- Å benytte glassbyggestein, som i seg selv er et vakkert, transparent materiale var naturlig å bruke i skillevegger dette prosjektet, sier eksperten. I tillegg måtte disse glassteinveggene designes slik at de virket naturlige opp mot det batte skråtaket.

Avtrappet ble best

Det visste seg at blant avtrappinger av glassveggen opp mot himlingen fungerte utmerket. Disse unike veggene rammes for øvrig inn av solide teakstolper.

HIMMELSK HØYDE: Glassbyggesteinveggene støttet av teakstolper trappes av opp mot himlingen i lys lønn.
HIMMELSK HØYDE: Glassbyggesteinveggene støttet av teakstolper trappes av opp mot himlingen i lys lønn. Foto: FOTO: Espen Grønli
SVUNGEN STIL: Interiøret i låvebadet minner om det i fine, gamle trebåter. Belysningen er sofistikert, og lyser opp i flere nivå i rommet. Stålunderstellet rett under vasken er utmerket til å henge fra seg håndklær på.
SVUNGEN STIL: Interiøret i låvebadet minner om det i fine, gamle trebåter. Belysningen er sofistikert, og lyser opp i flere nivå i rommet. Stålunderstellet rett under vasken er utmerket til å henge fra seg håndklær på. Foto: FOTO: Espen Grønli
EN HØYDARE: Her ser du hvordan rommet er designet slik at det skapes skulpturelle kvaliteter under det bratte, gamle låvetaket. WC og bidet signert Philippe Starck.
EN HØYDARE: Her ser du hvordan rommet er designet slik at det skapes skulpturelle kvaliteter under det bratte, gamle låvetaket. WC og bidet signert Philippe Starck. Foto: FOTO: Espen Grønli

Ekthet i høysetet

REN STIL: Djevelen ligger i detaljene. Finesser som dette setter prikken over i-en i interiøret.
REN STIL: Djevelen ligger i detaljene. Finesser som dette setter prikken over i-en i interiøret. Foto: FOTO: Espen Grønli

Også dragere, anleggsplater for vaskestell og panel som rammer inn badekaret er av teak; et hardtremateriale som tåler fuktig miljø.

Høyt under mønet svever en to hundre år gammel trebjelke...

Supplerte med stål

Både langs badekarveggene og vaskeplass går det buete detaljer i rustfritt, syrefast stål. Disse ble laget til stedet av smedene Viggo Stensrud og Egil Jensen.

Trearbeidene i oljet eik og hvitpigmentert lønn har også dyktige håndverkere tatt seg av.

Lekkert med lønn

- Jeg brukte lønn fordi dette trematerialet er rent i strukturen, har lite liv i seg og er samtidig glatt og stabilt, utdyper Skulberg.

Dus travertin og nattlys

GLASSVEGGER DELER ROMMET I SONER: Det interiørarkitekttegnete badet er lirket på plass under låvetaket. Natt- og kveldsbelysningen, altså spotter er plassert 15 cm over gulvet. De gir et vakkert, sløret lys i rommet.
GLASSVEGGER DELER ROMMET I SONER: Det interiørarkitekttegnete badet er lirket på plass under låvetaket. Natt- og kveldsbelysningen, altså spotter er plassert 15 cm over gulvet. De gir et vakkert, sløret lys i rommet. Foto: FOTO: Espen Grønli
UNIKT: Det spesialtegnete baderomsskapet er utført i kombinasjonen  mdf-plater, teak og hengsler i rustfritt stål. - Disse materialene har en felles grunnstruktur som passer her, sier Skulberg.
UNIKT: Det spesialtegnete baderomsskapet er utført i kombinasjonen mdf-plater, teak og hengsler i rustfritt stål. - Disse materialene har en felles grunnstruktur som passer her, sier Skulberg. Foto: FOTO: Espen Grønli

Ellers preges rommet av klassiske, gråhvite travertinfliser. Den spesielle materialiteten, teksturen i disse flisoverflatene oppleves ekstra sterkt når nattbelysningen i tak over vegger automatisk trer i aksjon på kvelden.

- Baderom som designes spesielt for en kunde kan blant annet gis en sanselighet som standardbad ikke har, sier interiørarkitekt MNIL Kirsti Skulberg.
- Baderom som designes spesielt for en kunde kan blant annet gis en sanselighet som standardbad ikke har, sier interiørarkitekt MNIL Kirsti Skulberg. Foto: FOTO: skulberg.no

Sløret på gulvet

Spotbelysnnigen plassert 15 cm opp på veggen gir et ekstra diskre, sløret lys helt nede ved gulvflaten.

Rimelige stemninger

- Samtidig som disse lysfinessene er praktiske til orientering i rommet i natten, gir den også en helt spesiell, generell - kall den gjerne romantisk - stemning i rommet, uten at dette behøver å koste så mye å innstallere, mener interiørarkitekten.

Inspirert av båtkulturen

Både i form, funksjoner og materialbruk minner dette badet oss om elementer som vi ofte ser i båtkulturen. Dette er med på å skape en autentisk, men like vel delikat atmosfære i det eldgamle låverommet.

Les mer:

Lekrere oppussing skal du lete lenge etter

GOD MIKS: Den krumme badekarveggen er avtrappet mot taket og er laget av glassbyggestein, teak og et bredt bånd av rustfritt stål.
GOD MIKS: Den krumme badekarveggen er avtrappet mot taket og er laget av glassbyggestein, teak og et bredt bånd av rustfritt stål. Foto: FOTO: Espen Grønli
DØR MED DEKOR: Døren ses her innefra badet, og den har også fått litt romantisk dekor.
DØR MED DEKOR: Døren ses her innefra badet, og den har også fått litt romantisk dekor. Foto: FOTO: Espen Grønli

Ny,perfekt plen på to uker

Vil du inspireres? Her er bildene

Hold deg oppdatert på interiør og bolig, meld deg på Klikk Bolig nyhetsbrev!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning