Hotell Hüttenpalast i Berlin

Sov i campingvogn og hytte på hotell

På hotell Hüttenpalast får du ditt helt eget spesielle krypinn.

ORIGINALT: I Hüttenpalast i Neukölln i Berlin sover gjestene i campingvogner og hytter. Enkeltrom: 40 euro per natt. Dobbeltrom: 60 euro per natt. En liten frokost er inkludert. For vanlige hotellrom starter prisen på 60 euro per natt.
ORIGINALT: I Hüttenpalast i Neukölln i Berlin sover gjestene i campingvogner og hytter. Enkeltrom: 40 euro per natt. Dobbeltrom: 60 euro per natt. En liten frokost er inkludert. For vanlige hotellrom starter prisen på 60 euro per natt. Foto: FOTO: Jan Brockhaus (www.janbrockhaus.de)
Publisert Oppdatert

Det finnes mange fascinerende hoteller rundt om i verden.

Du har eksempelvis det norske fjellhotellet Turtagrø Hotell som tiltrekker seg fjellgeiter fra alle kontinenter.

Kontrasten til dette må være det mer urbane Hotel Michelberger i Berlin som er inngangsportalen til hippe Kreutzberg.

Hotell Hüttenpalast

Likevel; få hotellkonsepter kan konkurrere mot originaliteten til Hüttenpalast i Neukölln i Berlin, hvor gjestene sover i campingvogner og hytter, inne i hotellbygningen.

BAKGÅRD: I førsteetasje finner du bakgården. Her tilbys frokost, kaffe og en lunsjmeny som endres ukentlig. Menyen fokuserer på regionale og sesongbetonte varer.
BAKGÅRD: I førsteetasje finner du bakgården. Her tilbys frokost, kaffe og en lunsjmeny som endres ukentlig. Menyen fokuserer på regionale og sesongbetonte varer. Foto: FOTO: Jan Brockhaus (www.janbrockhaus.de)

Der ingen skulle tru at...

De to grunnleggerne av hotellet er Silke Lorenzen og Sarah Vollmer som har bodd i Neukölln i mer enn syv år. De forelsket seg raskt i området og likte å være vertskap for vennene sine.

Da stua ble for liten bestemte de seg for å finne et større sted.

- En dag fant de en gammel støvsugerfabrikk i Hobrechtstraße og forvandlet fabrikken om til et lite hotell, forklarer Lissi Muschol i Hüttenpalast i en e-post til klikk.no.

Rom- i- rommet

UFORMELL: Å være uformell er en del av konseptet. I den 200 kvadratmeter store lekeplassen har gründerne skapt en slags hageby med retrolykke og følelse av sommer året rundt.
UFORMELL: Å være uformell er en del av konseptet. I den 200 kvadratmeter store lekeplassen har gründerne skapt en slags hageby med retrolykke og følelse av sommer året rundt. Foto: FOTO: Jan Brockhaus (www.janbrockhaus.de)

Målet var å opprettholde den flotte arkitekturen og ikke ødelegge den ved å bygge separate rom.

I tillegg ønsket de å skape et rom hvor folk faktisk kan møtes og ikke bare få en nøkkel i resepsjonen og forsvinne på rommet sitt.

Derfor begynte de å tenke ut et "rom - i - rommet - konsept" og bestemte seg for å sette ut campingvogner og å bygge små hytter i hallen.

Bli kjent med naboen

Hver campingvogn og hytte er individuelt designet og har litt plass foran, slik at gjestene kan slappe av og slå av en prat med naboen.

SOVEROM: Det finnes mange fascinerende hoteller rundt om i verden, men få slår originaliteten i Hüttenpalast i Neukölln i Berlin.
SOVEROM: Det finnes mange fascinerende hoteller rundt om i verden, men få slår originaliteten i Hüttenpalast i Neukölln i Berlin. Foto: FOTO: Jan Brockhaus (www.janbrockhaus.de)

De som foretrekker mer privatliv kan bo i seks store nye rom som ligger i en annen del av fabrikken.

Uformelt konsept

- Å være uformell er en del av konseptet, forklarer Lissi Muschol i Hüttenpalast.

I denne 200 kvadratmeter store lekeplassen har de skapt en slags hageby med litt retrolykke og følelse av sommer året rundt.

SOSIALT: Hver hytte er individuelt designet og har litt plass foran, slik at gjestene kan  ta en prat med sine nærmeste naboer.
SOSIALT: Hver hytte er individuelt designet og har litt plass foran, slik at gjestene kan ta en prat med sine nærmeste naboer. Foto: FOTO: Jan Brockhaus (www.janbrockhaus.de)

I førsteetasje-området finner du bakgården. Her tilbys frokost, kaffe og en lunsj. Menyen endres ukentlig, og fokuserer på regionale og sesongbetonte varer.

Turistvennlig

Det er for øvrig ikke vanskelig for nordmenn å finne fram hvis du ikke er allergisk mot T-banen: Hüttenpalast ligger nemlig i Reuterkiez i den nordlige delen av Neukölln, nær Maybachufer og Gräfekiez.

Nærmeste t-banestopp (3-5 minutters gange) er Hermannplatz, som er linjene 7 (øst-vest forbindelsen) og 8 (nord-sør forbindelsen).

For å komme til Alexanderplatz med t-bane tar det 10 minutter.

SOVEROM: Det finnes mange fascinerende hoteller rundt om i verden, men få slår originaliteten i Hüttenpalast i Neukölln i Berlin.
SOVEROM: Det finnes mange fascinerende hoteller rundt om i verden, men få slår originaliteten i Hüttenpalast i Neukölln i Berlin. Foto: FOTO: Jan Brockhaus (www.janbrockhaus.de)

Les også:

Her er Norges beste boligbygg i 2011

Se de kuleste interiørbildene

Se hva arkitekten gjorde med 58 kvadratmeter på Tøyen

Her kan du kan leie hytte i sommer 2011

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning