Moderne tilbygg

Londonhuset ble totalforandret med tilbygget

Arkitektene har lagt vekt på integrerte løsninger, store vindusflater og skjulte oppbevaringsrom.

ANNERLEDES: Det spesielle tilbygget skiller seg sterkt ut fra de andre klassiske mursteinshusene i nabolaget.
ANNERLEDES: Det spesielle tilbygget skiller seg sterkt ut fra de andre klassiske mursteinshusene i nabolaget. Foto: FOTO: Paul McAneary Architects Ltd
Publisert Oppdatert
KONTRASTER: Den stramme rammen i sink står i tøff kontrast til det rustikke treverket nedenfor terrassen. Den oppbygde terrassen er som en forlengelse av stuen og kjøkkenet.
KONTRASTER: Den stramme rammen i sink står i tøff kontrast til det rustikke treverket nedenfor terrassen. Den oppbygde terrassen er som en forlengelse av stuen og kjøkkenet. Foto: FOTO: Paul McAneary Architects Ltd

Uvanlige vinkler, store vinduer og moderne løsninger preger prosjektet Faceted house i Hammersmith i London. Det spesielle tilbygget i glass og sink skiller seg ut fra resten av nabolaget, som består av tradisjonelle viktorianske og edwardianske hus.

Ny del på gammelt hus

Da eierne ville sette opp et tilbygg på sitt klassiske hjem, kontaktet de Paul McAneary Architects Ltd for å få hjelp. Deres ønske var et moderne og funksjonelt hjem. Hagen skulle føles som en forlengelse av stuen.

- Det to etasjes huset var i falleferdig tilstand og trengte sårt en renovering, forklarer arkitektene Paul McAneary og Matthias Laumayer til bonytt.no.

- Oppgaven vår var å bygge om og forlenge det gamle huset.

Arkitektene løste dette ved å rive den ene delen av huset, som hadde mye småskader og var slitent.

- På den nye delen har vi vektlagt rene og definerte linjer, forteller arkitektene videre. Det var også viktig for oss å respektere det originale huset, og vi mener at denne kombinasjonen gir boligen et unikt og estetisk uttrykk. - Den skulpturelle fasaden er visuelt slående og elegant på samme tid, mener arkitektene.

TAKVINDU: Vinduet i taket slipper inn godt med lys.
TAKVINDU: Vinduet i taket slipper inn godt med lys. Foto: FOTO: Paul McAneary Architects Ltd
SINK OG GLASS: Materialene i glass og sink skiller seg ut fra de andre husene i murstein.
SINK OG GLASS: Materialene i glass og sink skiller seg ut fra de andre husene i murstein. Foto: FOTO: Paul McAneary Architects Ltd

Ute og inne

UTE/INNE: Eierne ønsket at hagen skulle være en forlengelse av stuen. Det har arkitektene løst ved at det er lite skille mellom inne og ute.
UTE/INNE: Eierne ønsket at hagen skulle være en forlengelse av stuen. Det har arkitektene løst ved at det er lite skille mellom inne og ute. Foto: FOTO: Paul McAneary Architects Ltd

Paul McAneary Arkitekter omstrukturerte og utvidet den eksisterende plassen ved å utforme en stor og åpen planløsning.

- Hele designkonseptet av konstruksjonen ble basert på en 30 graders vinkel, forklarer arkitektene. - Denne tvisten skaper en fysisk overlapping mellom inne og uterommet, og mellom hagen og kjøkkenet. - Så mens du står ved vasken får du en følelse av å ha hagen rett bak deg, legger de til.

Tilbygget har en fasade i sink og et "flytende" utendørs dekk med avkuttet kant i vinkel.

- Hagen blir en viktig del av boarealet, slik som kunden ønsket, forteller arkitektene. - De ville også ha et ryddig og praktisk hus, og vi valgte derfor å utforme vegger med et integrert oppbevaringssystem. Det multifunksjonelle systemet er rett og slett bygget på økonomiske Ikea skrog med høykvalitetsdører i høyglans.

Skjulte rom

LUFTIG: Skyvedørene i glass åpner opp til en romslig terrasse og uteplass
LUFTIG: Skyvedørene i glass åpner opp til en romslig terrasse og uteplass Foto: FOTO: Paul McAneary Architects Ltd
OPPBEVARING: I stuen ble det ble laget vegger med integrerte oppbevaringssrom fra Ikea skrog. Eierne ønsket et praktisk og ryddig hjem.
OPPBEVARING: I stuen ble det ble laget vegger med integrerte oppbevaringssrom fra Ikea skrog. Eierne ønsket et praktisk og ryddig hjem. Foto: FOTO: Paul McAneary Architects Ltd

Siden kundene ønsket et ryddig hjem har arkitektene designet flere skjulte skapløsninger i det nye tilbygget. De har blant annet laget et skjult skap ved enden av kjøkkenbenken, til brødrister, vannkoker og andre kjøkkenartikler som eierne ønsker å skjule.

- På samme måte har vi sjult WC, flere skap og andre funksjoner i boligen, sier arkitektene. - Teknologi og ledninger har også blitt gjemt bort i stor grad, slik at flest mulig funksjoner har blitt integrert i konstruksjonen, og rommet kan fremstå så rolig og ryddig som mulig.

Lyset har også vært et viktig poeng for arkitektene, og de store glassflatene både i taket og i fasaden sørger for rikelig med dagslys. De hvite flatene innendørs gir spill og refleksjon slik at lyset spres seg i hele tilbygget.

Les også:

Her ligger de kuleste interiørbildene

LYS: De lyse flatene i interiøret er reflekterer lyset i hele tilbygget.
LYS: De lyse flatene i interiøret er reflekterer lyset i hele tilbygget. Foto: FOTO: Paul McAneary Architects Ltd
INTEGRERT TEKNOLOGI: Arkitektene ønsket å integrere teknologien i tilbygget, og har derfor innfelt TV apparatet i veggen.
INTEGRERT TEKNOLOGI: Arkitektene ønsket å integrere teknologien i tilbygget, og har derfor innfelt TV apparatet i veggen. Foto: FOTO: Paul McAneary Architects Ltd
SKJULTE SKAP: Arktiektene har blant annet bygget skap på kjøkkenet for å skjule kjøkkenartikler og holde rommet ryddig.
SKJULTE SKAP: Arktiektene har blant annet bygget skap på kjøkkenet for å skjule kjøkkenartikler og holde rommet ryddig. Foto: FOTO: Paul McAneary Architects Ltd

Tilbygg i mur og plast

Vil du være oppdatert på interiør- og boligstoff? Meld deg på Klikk Boligs nyhetsbrev.

Ti ting som gjør barn lykkelige

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning