Unike hoteller

Dropp det beige hotellrommet og den kjipe charter-lelligheten

Fengselcelle, jumbojet eller i en grotte; her er hotellrommene du ikke har sett maken til.

PÅ VINGENE: Hvorfor ikke tilbringe natten i en 747?
PÅ VINGENE: Hvorfor ikke tilbringe natten i en 747? Foto: FOTO: Hotellet
Publisert Oppdatert

Vår betyr reiselyst. Atter en gang vil vi pakke kofferten og vende nesen ut i verden på jakt etter sol, shopping, storby og opplevelser.

Når det gjelder hvor du skal sjekke inn på turen, er det slett ikke alle som bare lar seg forføre av lave priser. Flere og flere av oss er mer enn villige til å legge litt ekstra penger i flotte hoteller, og mener at hotellrommet bør være mer enn bare fire vegger og en pent oppredd seng.

Og er det unike hoteller du er på jakt etter, ja da bør du kanskje vurdere et opphold på et av disse hotellene, som hotellsammenligneren Trivago nettopp har kåret til noen av verdens mest uvanlige:

1. Malmaison Oxford

Om du alltid har drømt om å se innsiden av et fengsel, ja da bør du vurdere å sjekke inn på hotellet Malmaison Oxford i England, et ekte viktoriansk fengsel. Men ikke være redd for å møte nakne vegger og gitter foran døren. Nei, dette ombyggede fengselet kan friste med stilfulle rom, komfortable luksussenger, plasma-TV og massasjedusj.

Til og med de umiskjennelige fengselskorridorene er smakfullt innredet med røde tepper, og i restauranten og baren kan du få en smak av hvordan det så ut i kjelleren på det beryktede fengselet - og det med et gourmet-måltid på toppen.

BAK LÅS OG SLÅ: Om du skulle befinne deg i Oxford, kan du tilbringe natten i et ekte fengsel.
BAK LÅS OG SLÅ: Om du skulle befinne deg i Oxford, kan du tilbringe natten i et ekte fengsel. Foto: FOTO: Hotellet
FENGSELSFUL: Prøv hvordan det ville være å sitte bak lås og slå en natt.
FENGSELSFUL: Prøv hvordan det ville være å sitte bak lås og slå en natt. Foto: FOTO: Hotellet

2. Jumbo Stay, Arlanda, Sverige

Kanskje ikke noe for deg som ikke klarer å sove ombord i fly. Men om du ikke lider av dette problemet, ja da er det bare å sjekke inn på Jumbo Stay om du er i markedet for en hotellopplevelse helt utenom det vanlige. For her er nemlig det eneste stedet i verden hvor du kan overnatte i cockpiten på en ekte Boeing 747. Det pensjonerte flyet tjenestegjorde mellom 1976-2002, og ble i 2008 totalrenovert for å kunne gi overnattingsgjester den ypperste komfort.

Det finnes flere typer rom, blant annet en Cockpit-suite, som får deg til å føle seg som en pilot, om enn på et sovende skift. Vandrerhjemmet ligger nå på en forlatt rullebane på Arlanda flyplass.

3. Ariau Amazon Towers, Manaus, Brasil

Om du skulle befinne deg midt i tykkeste Amazonas og være på jakt etter et unikt sted å tilbringe natten på, ja da er det fritt frem for å sjekke inn på hotellet Ariau Amazon Towers. Hotellet er bygget i et økologisk reservat, og kan bare nåes med båt gjennom Black River.

Rommene, som befinner seg i toppen av trærne mellom 10 og 20 meter over bakken, er kanskje ikke noe for deg med høydeskrekk. Men tar du sjansen, er det store muligheter for å se både apekatter, papegøyer og andre dyr i deres naturlige habitat fra vinduet.

For at gjestene skal få mest mulig ut av besøket, tilbyr hotellet utflukter for å se en indianerstamme, observere nattaktive dyr eller lære å overleve i jungelen.

4. Cappadocia Cave Suites, Göreme, Tyrkia

READY FOR TAKE-OFF: Tilbring natten i en cockpit.
READY FOR TAKE-OFF: Tilbring natten i en cockpit. Foto: FOTO: Hotellet
SOM I JUNGELBOKEN: Føl deg som Mowgli på dette hotellet i Amazonas-jungelen.
SOM I JUNGELBOKEN: Føl deg som Mowgli på dette hotellet i Amazonas-jungelen. Foto: FOTO: Hotellet

Byen Göreme i Tyrkia, som er en del av Göreme Nasjonalpark, sies å være en av de mest unike byene i verden. Her har vær og vind skapt de mest utrolige fjellformasjoner, og det er i nettopp denne lettbehandlede bergarten at man har hugget ut underjordiske hus, grotter, kirker og til og med hotell.

HISTORISK: Nettopp her var det oksene oppholdt seg før tyrefektingen tok til. I dag er arenaen gjort om til hotell.
HISTORISK: Nettopp her var det oksene oppholdt seg før tyrefektingen tok til. I dag er arenaen gjort om til hotell. Foto: FOTO: Hotellet

Cappadocia Cave Suites bor de ikke bare i en ekte grotte, men har en vakker utsikt over den eldgamle byen, og et godt utgangspunkt for å utforske områdets kirker, klostre og unike natur.

5. Quinta Real Zacatecas, Zacatecas, Mexico

Om du skulle være i modus for litt ekte og eldgammel mexikansk kultur, ja så bør du sjekke inn på hotellet Quinta Real Zacatecas. Det unike hotellet er bygget inn i tribunen av den restaurerte tyrefektingsarenaen San Pedro, som ble bygget allerede i det 19. århundre.

Hotellet ligger i hjertet av den pittoreske meksikanske byen Zacatecas, som ble tildelt UNESCOs verdensarvstatus i 1993. Hotellet har bevart mye at strukturen og arkitekturen fra det originale bygget, noe baren Botarel Bar, som ligger i der hvor oksene ble holdt før det ble sluppet ut i ringen, er et godt eksempel på. Rommene på hotellet er plassert rundt i ringen, og er innredet med antikviteter og originale kunstverk.

6. Luna Salada, Uyuni, Bolivia

Om det frister med en tur til Bolivia, og du er på jakt etter et litt spesielt sted å tilbringe natten på, da kan det kanskje friste med et opphold på Luna Salada, eller Salt Moon Hotel som hotellet også kalles. Dette hotellet er bygget av saltblokker som ligger i hjertet av saltslettene i Uyuni i Bolivia.

TYREFEKTING: Her kan du bo midt på arenaen.
TYREFEKTING: Her kan du bo midt på arenaen. Foto: FOTO: Booking.com/Hotellet
I EN GROTTE: Om du aldri har sovet i en grotte før, bør du sjekke inn her.
I EN GROTTE: Om du aldri har sovet i en grotte før, bør du sjekke inn her. Foto: FOTO: Hotellet/Tablethotels.com

Panoramautsikten over den unike naturen rundt hotellet er spektakulær, og på innsiden av hotellbygget finner du 23 romslige soverom, restaurant, bar og et galleri, hvor du kan lære mer om historien til både Bolivia og saltgruvene i området.

LUNA SALADA: Sjekk interiøret på hotellet som er bygget av saltblokker.
LUNA SALADA: Sjekk interiøret på hotellet som er bygget av saltblokker. Foto: FOTO: Tripadvisor

Gjester kan nyte et av Bolivias beste kjøkken mens de observerer en solnedgangen over Uyuni Salt Lake de sent kommer til å glemme.

7. Crowne Plaza Indianapolis Downtown Union Station, Indianapolis, USA

Tilbring natte på hotellet Crowne Plaza Indianapolis Downtown Union Station, som ligger midt i Indianapolis Union Station, som fortsatt er i drift. Så om du alltid har drømt om å tilbringe natten på en jernbanestasjon, er dette kanskje hotellet for deg.

Hotellet er kjent for sin autentiske Pullmantogvogn-soverom, som fortsatt hviler på sine opprinnelige spor. Og for alle som har reist med nattog, og vet at komforten kanskje ikke alltid er til å skrive hjem om, så kan du trøste deg med at dette ikke er tilfellet på dette hotellet. her kan gjester benytte seg av øyemasker og lavendelspray, innendørs basseng og boblebad. Togstasjonens Grand Hall har store bueganger og høye tak med glassmalerier, og er et populært lokale for bryllup og andre sosiale arrangementer.

8. Queen Mary, Long Beach, USA

Om du har en tendens til å bli sjøsyk, men fortsatt drømmer om å kunne dra på cruise i luksuriøse omgivelser, er nok det helt unike hotellet Queen Mary noe for deg. Her sjekker du nemlig inn på et ekte - om enn nå pensjonert - cruiseskip.

Den berømte Queen Mary opererte fra 1937 til 1967 mellom Southampton og New York. Skipet har total 1001 transatlantiske kryssinger og gikk fra å være selve symbolet på eleganse og klasse, til å bli brukt som et grått, kamuflert tropptransportskip under andre verdenskrig.

ROMANTISK: Tilbring natten midt på togstasjonen.
ROMANTISK: Tilbring natten midt på togstasjonen. Foto: FOTO: Hotellet
SÅ LANGT ØYET KAN SE: Her sover du midt på Bolivias store saltsletter.
SÅ LANGT ØYET KAN SE: Her sover du midt på Bolivias store saltsletter. Foto: FOTO: Tripadvisor

En rekke komfortable lugarer og suiter, komplett med flatskjerm-TVer, iPod docking-stasjoner og luksuriøse badeprodukter gjør oppholdet vel verdt turen til Long Beach i USA. Mange av de opprinnelige elementene gjenstår, som Art Deco-innredning og originale kunstverk.

9. Martin's Patershof, Mechelen, Belgia

Halleluja. Tilbring natten i hellige omgivelser på hotellet Martin's Patershof, bare en halvtimes kjøretur unna både Brussel og Antwerpen.

Dette hotellet er bygget i det som en gang var en tradisjonell, vakker kirke, med høye tak og bueganger, og med flotte utsmykninger. Gjestene kan tilbringe natten i denne imponerende bygningen som dateres tilbake til slutten av det 19. århundre. Mosaikker og glassmalerier, som ble laget etter andre verdenskrig, er fortsatt intakt.

10. Igloo Village Kakslauttanen, Saariselkä, Finland

Tilbring natten i en ekte igloo på Igloo Village Kakslauttanen. Her kan du ikke bare nyte det noe spesielle hotellrommet, men også fordrive tiden med reinsdyrkjøring, tur med husky-hunder, utflukt til ishoteller, isfiske og snøscooterturer.

Glassiglooene gir en uhindret utsikt mot stjernehimmelen, og her kan du beundre nordlyset fra sengeplass. På kveldstid kan gjestene benytte seg av Igloo-byens fasiliteter, som inkluderer et snø-kapell, isbar, verdens største røyksauna og en snørestaurant.

Opptatt av opplevelser

PÅ BØLGENE BLÅ: På dette hotellet får du ekte cruise-følelse - uten å forlate havna.
PÅ BØLGENE BLÅ: På dette hotellet får du ekte cruise-følelse - uten å forlate havna. Foto: FOTO: Hotellet
HALLELUJA: Her sover du himmelsk godt.
HALLELUJA: Her sover du himmelsk godt. Foto: FOTO: Hotellet

Kristin Jacobsen hos Trivago tror at nordmenn stadig blir mer opptatte av at også hotellet, og ikke bare destinasjonen, skal være en opplevelse når man skal på tur.

- Det som gjør at disse hotellene skiller seg ut, er at det ikke nødvendigvis trenger å være reisemålet som trekker besøkende, men også selve hotellet, forklarer Jacobsen til Klikk Bolig.

- Det er jo en kjempeopplevelse i seg selv å overnatte i et tre eller i cockpiten på et fly.

Les også:

Her er verdens mest sexy hotellrom

Stjel stilen fra lekre hotellbad

Her finner du de feteste interiørbildene

Fra kloster til designhotell

VINTERNATT: Sov i en ekte igloo på dette hotellet.
VINTERNATT: Sov i en ekte igloo på dette hotellet. Foto: FOTO: Hotellet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning