Gjør kjøkkenet festklart

Kjøkkenet er ikke bare et sted for matlaging og oppvask, men også en viktig sosial arena - ikke minst ideelt for en god fest.

ET KJØKKEN SOM SKAPT FOR FEST OG HYGGE.
JKE-kjøkkenet Siena fås i mange uttrykk og stiler, her i svart eik med romslig plass til venner og familie.
ET KJØKKEN SOM SKAPT FOR FEST OG HYGGE. JKE-kjøkkenet Siena fås i mange uttrykk og stiler, her i svart eik med romslig plass til venner og familie.
Publisert Oppdatert

Husk god festbelysning!

Pass på at belysningen blir koselig og ikke blender. Gjør den dimbar, slik at lyset kan dempes når kjøkkenet brukes til annet enn kokkelering.

Tenk på hvor store deler av livet som egentlig foregår på kjøkkenet. Her samles vi gjerne flere ganger om dagen, vi lager mat, baker, spiser, gjør lekser, krangler, klemmer og har viktige og uviktige samtaler. Det er ikke uten grunn at det kalles husets hjerte, og nettopp derfor er kjøkkenet det perfekte stedet for en uformell fest med gode venner.

Åpent og innbydende

Lag et lyst og åpent kjøkken hvis du ønsker deg et sosialt rom som ikke bare er et sted der middagen lages, men et hyggelig samlingspunkt som kanskje også kan innby til en og annen fest.

Mye benkeplass gir rom for at flere kan lage maten sammen, og godt med oppbevaring i underskapene gjør at du kan holde benkeplaten fri for rot. Få overskap gir følelsen av et større og mer luftig kjøkken, og med pene, åpne hyller blir glass og kopper lettere tilgjengelig, og kjøkkenet mer personlig. En kjøkkenøy med barkrakker inviterer til uformelle møter og gjør matlagingen sosial.

 

Når det er fest er det en fordel med god oppbevaringsplass eller løsninger hvor du kan sette unna rotet. Få luksus-følelsen på kjøkkenet med JKE Designs Riva Line i hvit høyglans, som også er ekstremt slitesterkt.
Når det er fest er det en fordel med god oppbevaringsplass eller løsninger hvor du kan sette unna rotet. Få luksus-følelsen på kjøkkenet med JKE Designs Riva Line i hvit høyglans, som også er ekstremt slitesterkt.

 

Inviter til fest

Det sies at fest alltid er best på kjøkkenet, det er kort vei til mat og kald drikke, stemningen er uformell og gjestene kan få hjelpe til med både matlaging og oppvask.

Når du inviterer til kjøkkenfest skal skuldrene være lave og stilen tilbakelent, og du som vert skal slippe unna styr og stress som et vanlig middagsselskap gjerne innebærer.

Bygg ditt drømmekjøkken

Det er de små detaljene som merkes i hverdagen, samtidig som kjøkkenet skal gjenspeile den du er. JKE design gir deg et enormt utvalg i farger, materialer, innredninger og detaljer, og våre kjøkkenkonsulenter kan hjelpe deg å oversette dine drømmer og behov til skuffer, skap, beslag, benkeplater og innredning. Få mer inspirasjon her.

Det eneste du trenger å gjøre er å rydde og vaske kjøkkenbenken i forkant, slik at mest mulig benkeflate er ledig. Med sjalusidører på kjøkkenskapene, kan du enkelt skjule brødrister, blender og annet som du trenger på dagtid akkurat i kveld.

Det kan også være lurt å rydde litt ekstra i kjøleskapet slik at gjestene kan servere seg selv med drikke uten problemer. Det er ikke nødvendig at alle på festen skal kunne sitte - å fylle kjøkkenet opp med stoler gjør det bare vanskelig å mingle.

Hvis flere av gjestene står er sjansen også større for at det til og med blir stemning for litt dans når festen går ut i de sene nattestimer.

Gjør kjøkkenet festklart med friske urter, fargerike servietter og levende lys, og sett stemningen med dempet musikk som kan stige utover kvelden.

Gjør det enkelt

Dropp kniv og gaffel, og server heller fingermat. Denne kan dere enten lage sammen,  eller du kan gjøre den i  stand i forkant. Gjør det enkelt med god skinke og ostebiter, oliven, ferskt brød og små kjøttboller, eller kanskje bare en grønnsaksdipp og litt snacks.

Spre smårettene utover kjøkkenbenken, og la gjestene forsyne seg selv, både med mat og drikke. Sett på en godlåt og la kjøkkenfesten leve sitt eget liv.

 

FOR VINELSKEREN. Få et integrert vinskap eller flere i din kjøkkenløsning!
FOR VINELSKEREN. Få et integrert vinskap eller flere i din kjøkkenløsning!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning