Forbes: De 10 største Youtube-stjernen tjente 615 millioner på et år

Og en svenske topper listen.

SVENSK: PewDiePie er en av stjernene i milliardindustrien.
SVENSK: PewDiePie er en av stjernene i milliardindustrien.
Publisert

(SIDE2). For andre år på rad har magasinet Forbes rangert de ti mest lønnsomme Youtube-kanalene.

Til sammen hanket de inn over 615 millioner. Det er en økning på 23 prosent fra året før. På listen finnes både en rapper, en komiker, en nerdete baker og et par gamere, og alle tjente over 43 millioner her i løpet av den 12 måneders perioden Forbes tar utgangspunkt i.

På toppen troner PewDiePie, svenske Felix Arvid Ulf Kjellberg. Han har nærmere 50 millioner følgere, og tjente 130 millioner kroner. I tillegg til video-snuttene, er pengene tjent på hans Youtube Red-serie, eget mobilspill og boken «This Book Loves You». Den solgte i over 120.000 eksemplarer i den perioden Forbes regner ut listen fra.

LES også: Youtube-stjernen Pewdiepie kastet ut av leiligheten

PENGER: PieDiePie øker inntjeningen, og på 12 måneder hanket han inn godt over 300 millioner, på vlogg, bok og reklame.
PENGER: PieDiePie øker inntjeningen, og på 12 måneder hanket han inn godt over 300 millioner, på vlogg, bok og reklame.

Listen er laget ut fra hva Youtube-stjernene tjener før skatter og avgifter.

Neste på listen er Roman Atwood med nærmere 70 millioner kroner, som er en inntektsøkning på 70 prosent fra året før. I tillegg til videoer, tjener han penger på å selge blant annet luer, penne og solbriller. Atwood har også tjent gode penger på å være talsperson og gjøre reklame.

LES også: Sophie Elise dobler inntekten i 2016

Han er ikke de eneste som gjør gode penger på å integrere reklame i sine videoer. Også duoen Smosh, som innehar fjerdeplassen med drøye 60 millioner, har gjort penger på å reklamere for andre.

Andre, som tredjeplassinnehaver Lilly Singh, tjener penger på egne merker. Hun raket inn 4 millioner mer enn Smosh. På femteplass er bake-vlogger Rosanna Pansino med 48 millioner.

Fire er nykommere på listen: videospill-kommentator Mark Fischbach aka Markiplier (44 millioner), Germandina (44 millioner), komiker Colleen Ballinger aka Miranda Sings (40 millioner) og Tyler Oakley (48 millioner).

Screen9v2

Denne saken ble første gang publisert 06/12 2016.

Les også