Lise Finckenhagens vaniljekake med bær

Oppskrift på rask kake til mange i langpanne.

KJAPP OPPSKRIFT: Denne vaniljekaken med krem og bær kan du lage i en fei med få ingredienser.
Publisert Sist oppdatert

Dette trenger du:

  • Langpanne, ca. 25 x 35 cm 

  • 200 g smør

  • 12 dl mel

  • 2 ts vaniljesukker

  • 6 ts bakepulver

  • 5 dl sukker

  • 1 l Piano vaniljesaus

Topping:

  • 5 dl fløte
  • friske bær
  • mynteblader

Dette gjør du:

Smelt og avkjøl smøret noe.

Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver. 

Pisk smør og sukker til blandingen blir lys og litt luftig. 

Tilsett vaniljesaus og alt det tørre. 

Visp alt godt sammen og hell røren over i en bakepapirkledd langpanne.

Stek kaken ved midt i ovnen i 170° i ca. 40 minutter, sjekk med en kakepinne (det er bedre at kaken er litt myk i midten enn at den steker for lenge). 

Avkjøl kaken i formen.

Løft kaken over på et passende fat. 

Pisk fløten til myk krem og bre kremen jevnt utover kaken. 

Topp med masse friske bær etter eget ønske.

Oppskriften er fri for egg! Kakebunn og krem inneholder ikke egg.