Ole-Kristian Bryhn

Vant «Mesternes mester» 2024: – Helt sinnssykt

Et forfall gjorde at Ole-Kristian Bryhn bare fikk to dager til å forberede seg før årets «Mesternes mester»-innspilling startet. Da den tidligere mesterskytteren ble kåret til vinner foran Anders Aukland, kunne han endelig slippe jubelen løs.

<b>PÅ GULLSTOL:</b> Ole-Kristian Bryhns jubelbrøl kunne høres på lang avstand. Da seieren var et faktum, ble han båret på gullstol av sine konkurrenter i NRK-programmet.
PÅ GULLSTOL: Ole-Kristian Bryhns jubelbrøl kunne høres på lang avstand. Da seieren var et faktum, ble han båret på gullstol av sine konkurrenter i NRK-programmet. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Den tidligere mesterskytteren Ole-Kristian Bryhn (34) var, som mange kanskje har fått med seg, ikke en del av den opprinnelige «Mesternes mester»-troppen denne sesongen. Men da UFC-kjempen Emil Meek (34) måtte trekke seg like før innspillingsstart – kastet han seg rundt.

– Jeg fikk en telefon søndag ettermiddag. Først takket jeg nei, for jeg hadde lagt andre planer og det kom altfor brått på. Så gikk det et par timer, så tenkte jeg: «Dæven. Skulle jeg bare vært litt gæren og kastet meg rundt?»

– Jeg fikk endret på planene mine og ringt opp igjen for å si at jeg blir med. Jeg rakk så vidt å pakke bagen før jeg satt på toget sammen med resten av gjengen onsdag morgen, lo Ole-Kristian.

<b>SEIERSBAD:</b> Etter «Mesternes mester»-innspillingen så han frem til å komme tilbake i jobb, og ikke minst bli gjenforent med familien.
SEIERSBAD: Etter «Mesternes mester»-innspillingen så han frem til å komme tilbake i jobb, og ikke minst bli gjenforent med familien. Foto: Svein Brimi

Samboeren Silje

Til daglig bor den meritterte skytteren i Asker sammen med samboeren Silje og datteren Anja, som fylte ett år like før avreise. Han innrømmer at savnet etter jentene sine er stort etter et langt «Mesternes mester»-opphold, og at han ser frem til å bruke tid på den lille familien sin.

­– Det har gått greit, men jeg savner dem veldig. Det har hjulpet å kunne prate sammen på telefon og at jeg har fått bilder på Snapchat underveis. Nå gleder jeg meg veldig til å se dem igjen.

– Det skjer så mye på kort tid når de er så små. Datteren min har lært seg å gå siden jeg kom hit. Nå blir det travelt når jeg kommer hjem, stråler Ole-Kristian, som skulle rett tilbake i jobben som brannmann.

Les også: (+) Gro Hammerseng-Edin: – Jeg elsket å være mamma, men jeg kjente også litt på misunnelsen

Nervepirrende finale

Finalen utviklet seg til å bli en nervepirrende affære. Forhåndsfavoritten Anders Aukland (51) havnet tidlig i tet og beholdt forspranget frem til han møtte på et siste avgjørende hinder. Da kom Ole-Kristian som en rakett bakfra og passerte konkurrenten bare meter før målstreken.

– Jeg trodde jeg hadde tapt – så klarte jeg det. Det var en ekstrem lettelse å passere målstreken først. Jeg gikk fra å ikke ha noen forhåpninger i det hele tatt, og plutselig vinner jeg. Er det mulig? Det var helt enormt – fy søren så rått! strålte den ellers så sindige skytteren etter seieren.

<b>HODEBRY:</b> En krevende pusleoppgave tidlig i løypen, skapte hodebry for Ole-Kristian, som mistet den knappe ledelsen han fikk innledningsvis. – Jeg skjønte ikke helt puslespillet. Jeg la brikkene motsatt, så det stemte ikke. Så skjønte jeg at jeg måtte begynne å tenke annerledes, og da løste det seg til slutt, forteller superreserven. 
HODEBRY: En krevende pusleoppgave tidlig i løypen, skapte hodebry for Ole-Kristian, som mistet den knappe ledelsen han fikk innledningsvis. – Jeg skjønte ikke helt puslespillet. Jeg la brikkene motsatt, så det stemte ikke. Så skjønte jeg at jeg måtte begynne å tenke annerledes, og da løste det seg til slutt, forteller superreserven.  Foto: Svein Brimi

De utslåtte deltagerne sto først klare for å fyre av røde røykgranater ved målområdet, som symboliserte at det var Anders som gikk helt til topps i konkurransen.

I hui og hast ble de byttet om, og med et smell var det blå røyk som la seg over den idylliske badestranden i Farsund – og Ole-Kristian ble hyllet som vinneren av årets «Mesternes mester».

– Det betydde helt enormt mye at resten av gjengen var her for å heie og feire sammen med oss i dag. Det har vært en utrolig glede å bli kjent med så mange hyggelige, fine folk. Både i konkurransesetting, men også ved middagsbordet og prat på sengekanten. Å krone opplevelsen med en finaleplass og seier, det er rått, gliste Ole-Kristian fornøyd.

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Det er nesten så jeg ikke tror det kan være sant. Det var helt sinnssykt gøy!

Les også: Tiril Eckhoff: – Jeg var ikke forberedt

<b>JUBLER: </b>– Jeg skjønte at jeg hadde en sjanse til å vinne i det jeg rullet ballen ned rampen, og fikk god fart ut. Så begynte Anders å få opp farta igjen, men snublet – da måtte jeg bare gå på alt jeg kunne. Så klarte jeg å passere ham! Er det mulig, liksom? oppsummerte en overveldet Ole-Kristian etter å ha passert målstreken.
JUBLER: – Jeg skjønte at jeg hadde en sjanse til å vinne i det jeg rullet ballen ned rampen, og fikk god fart ut. Så begynte Anders å få opp farta igjen, men snublet – da måtte jeg bare gå på alt jeg kunne. Så klarte jeg å passere ham! Er det mulig, liksom? oppsummerte en overveldet Ole-Kristian etter å ha passert målstreken. Foto: Svein Brimi

Bittert tap

Mesterskytteren fikk som forventet hard konkurranse fra den tidligere langrennsløperen Anders. Det ble et bittert tap på årets eldste deltager, men det var likevel god stemning mellom de to finalistene etter endt finale.

– Det var veldig gøy å konkurrere i dag. Det var en vanskelig løype, men jeg følte likevel det gikk bra. Jeg trodde jeg hadde seieren i boks, men da jeg ikke fikk den 100 kilo tunge ballen over rampen på slutten der, ødela det.

– Det er kjipt å tape på målstreken, da blir man skuffet. Men han var bedre enn meg, da er det greit. Nå gleder jeg meg til avslutningen med gjengen i kveld, og så ta meg ferie med familien. Det er deilig å være ferdig! innrømte Anders etter den sterke andreplassen.

Les også: Slik er «Mesternes mester»-huset 2024

<b>JEVN KAMP:</b> Lenge så det ut til at det var Anders Aukland som skulle stikke av med den gjeve tittelen. I etterkant var det ingen sure miner fra den pensjonerte langrennsløperen.
JEVN KAMP: Lenge så det ut til at det var Anders Aukland som skulle stikke av med den gjeve tittelen. I etterkant var det ingen sure miner fra den pensjonerte langrennsløperen. Foto: Svein Brimi

Aksel på sidelinjen

Fra sidelinjen fulgte også den tidligere «Mesternes mester»-vinneren Aksel Lund Svindal (41) spent med. Programlederen lot seg tydelig rive med av den intense finalen og gratulerte engasjert vinneren i målområdet.

– Det var så spennende! Finalen kunne virkelig ikke blitt skrevet bedre. Jeg synes synd på Anders, selvfølgelig, som mister det ved målstreken. Vi hadde håpet at det skulle bli jevnt, men så jevnt hadde vi aldri trodd.

– Det var helt sinnssykt. Og det jubelropet da han passerte målstreken, Ole-Kristian som vanligvis er en ganske sindig fyr, sa en opprømt Aksel og flirte.

<b>IMPONERT:</b> Programleder Aksel Lund Svindal la ikke skjul på at han ble mektig imponert av den heftige avslutningen til mesterskytteren. – Vi hadde håpet det skulle bli jevnt, men så jevnt hadde vi aldri trodd. Det var helt sinnsykt, jublet Aksel etter at seieren var et faktum.
IMPONERT: Programleder Aksel Lund Svindal la ikke skjul på at han ble mektig imponert av den heftige avslutningen til mesterskytteren. – Vi hadde håpet det skulle bli jevnt, men så jevnt hadde vi aldri trodd. Det var helt sinnsykt, jublet Aksel etter at seieren var et faktum. Foto: Svein Brimi

Etter seieren ble Ole-Kristian dynket i champagne av de andre deltagerne, og den ferske mesteren trosset det våte været og tok seg et forfriskende bad i sjøen. Etter en varm dusj ventet flere bobler på den sagnomsuste etterfesten.

­– Nå skal vi ha med oss alle som du ser rundt her. De som har vært med på å lage programmet, og selvfølgelig deltagerne – og det blir fest. Det blir moro!

Denne saken ble første gang publisert 01/03 2024, og sist oppdatert 01/03 2024.

Les også