«Mesternes mester»-villaen 2024

Slik er «Mesternes mester»-huset 2024

På sørspissen av Norge, med havgapet som nærmeste nabo – har ti tidligere toppidrettsutøvere blitt venner for livet under innspillingen av NRK-suksessen «Mesternes mester».

<b>SØRLANDSPERLE:</b> De ti deltagerne hadde nok av boltreplass i denne store villaen like ved Njervesfjorden i Lindesnes. 
SØRLANDSPERLE: De ti deltagerne hadde nok av boltreplass i denne store villaen like ved Njervesfjorden i Lindesnes.  Foto: Svein Brimi
Publisert

– Det har vært skikkelig hyggelig å bo her i fantastiske omgivelser. Her har vi alt vi trenger, og litt til. Så krydrer du det med denne fine gruppen med mennesker, da blir det kjempegøy, stråler den tidligere kunstløperen Camilla Gjersem (29).

I den idylliske sørlandsvillaen i naturskjønne Lindesnes, knyttet deltagerne i NRK-programmet nære bånd gjennom intensive dager med TV-innspillinger på forsommeren i fjor.

Når Her og Nå kommer på besøk, er det noen som leker ivrig med ball ute på det romslige terrasseområdet. Andre tar andre seg en velfortjent pust i bakken ved det asurblå bassenget.

Hvor ligger Mesternes Mester-huset?

Den spektakulære villaen er bygget på en fjellknaus i Njervåsen i Lindesnes og har storslagen utsikt over Njervesfjorden.

Den tidligere snowboarderen Stian Sivertzen (34) har senket hvilepulsen til det punktet at det ser ut til at han har duppet av i den lille sofagruppen utenfor kjøkkenvinduet.

– Det å stå opp sammen, pusse tenner og drikke morgenkaffen ute på den faste koseplassen ute på berget der, forteller Camilla, og peker mot utkanten av terrasseområdet, hvor havbrisen rusker lett denne junidagen.

ÅRETS DELTAKERE: Anders Aukland, Terje Håkonsen, Camilla Gjersem, Tiril Eckhoff, Pål André Helland, Marit Malm Frafjord, Stian Sivertzen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ole-Kristian Bryhn og Birgitte Lersbryggen er samlet for et smakelig måltid med en fantastisk utsikt.
ÅRETS DELTAKERE: Anders Aukland, Terje Håkonsen, Camilla Gjersem, Tiril Eckhoff, Pål André Helland, Marit Malm Frafjord, Stian Sivertzen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ole-Kristian Bryhn og Birgitte Lersbryggen er samlet for et smakelig måltid med en fantastisk utsikt. Foto: Svein Brimi

– Det gjør noe med båndet som etableres oss imellom. Vi er seriøse og deler erfaringer på godt og vondt og på den andre siden tuller vi og ler utrolig mye. I perioder er humoren vår så intern og superbarnslig, at produksjonen må gjøre opptak på nytt, flirer kunstløperen.

Kamerateamene rigger seg klare for innspillinger rundt middagsbordet senere samme kveld, og flere av deltagerne går sammen for å dekke spisebordet.

<b>AKTIV GJENG:</b> De ti deltagerne må sies å være over middels opptatt av å være i bevegelse. På den flotte eiendommen er det mer enn nok av boltreplass til både ballek, skating og ringspill.
AKTIV GJENG: De ti deltagerne må sies å være over middels opptatt av å være i bevegelse. På den flotte eiendommen er det mer enn nok av boltreplass til både ballek, skating og ringspill. Foto: Svein Brimi

Poke bowl står på menyen denne sommerkvelden, og måltidet inntas utendørs med utsikt over Michelin-restauranten «Under» og det tradisjonsrike Lindesnes Havhotell. Det er nettopp med «Under» som bakteppe, årets natt-tester gjennomføres.

– Det har vært en naturlig og fin dynamikk i gruppa her. Det er helt naturlig at vi bytter på hvem som lager middag og hvem som rydder. Så har det vært fint at vi er en gruppe med så mange ulike personligheter. Det gjør at folk tar sin rolle.

– Som at jeg kaller Marit (Malm Frafjord red.anm.) for mamma. For hun har passet på meg. Hun sørger for at jeg får i meg mat om morgenen, selv om jeg ikke har særlig matlyst, forteller Camilla takknemlig, og legger til at også Terje Håkonsen (49) har vært en av deltagerne som har sørget for å passe ekstra godt på menneskene rundt seg.

Les også: Dette er deltakerne i «Mesternes mester» 2024

<b>SAMSPILTE:</b> De tidligere toppidrettsutøverne fant en naturlig rytme i hverdagen, hvor de delte på hvem som laget mat og hvem som sto for ryddingen. Stian styrte dog unna grytene. – Stian kan ikke lage mat, sier Terje Håkonsen med glimt i øyet. 
SAMSPILTE: De tidligere toppidrettsutøverne fant en naturlig rytme i hverdagen, hvor de delte på hvem som laget mat og hvem som sto for ryddingen. Stian styrte dog unna grytene. – Stian kan ikke lage mat, sier Terje Håkonsen med glimt i øyet.  Foto: Svein Brimi

Hvem eier Mesternes Mester-huset 2024?

Villaen, som tilhører Ekstralys AS-gründeren Karl Richard Dybvik, troner på toppen av en fjellknaus med en majestetisk utsikt over Njervesfjorden.

Bare en kort spasertur ned fra det som kalles Njervesåsen, og deltagerne er nede i havneområdet. Det har de nytt godt av gjennom disse ukene.

<b>KONGEN PÅ HAUGEN:</b> Utsikten fra terrasseområdet er upåklagelig. Det var Ekstralys AS-gründer Karl Richard Dybvik som leide ut familiens flotte villa til «Mesternes mester»-produksjonen i fjor sommer. 
KONGEN PÅ HAUGEN: Utsikten fra terrasseområdet er upåklagelig. Det var Ekstralys AS-gründer Karl Richard Dybvik som leide ut familiens flotte villa til «Mesternes mester»-produksjonen i fjor sommer.  Foto: Svein Brimi

– Det som er veldig bra, er at vi har hatt mye deilig vær! Dette er jo et hus hvor uteområdene er helt praktfulle. Det er en kort tur å rusle ned for å bade i havet. Jeg har badet mer der enn i bassenget her oppe.

– Å bade i sjøen her på Sørlandet, er noe annet enn å bade i Oslofjorden. Det er ordentlig salt og rent og håret blir deilig tovede, smiler en solbrun Astrid Uhrenholdt Jacobsen (36).

Latteren sitter løst blant årets deltagere. Hadde vi ikke visst bedre, ville vi gjettet at dette var en gruppe som hadde kjent hverandre i årevis allerede.

– Jeg kjente faktisk ingen av de andre fra før. Derfor var jeg litt nervøs før jeg dro av gårde uten å hvite hvordan folkene jeg skulle møte er og hvordan det ville bli å bo så tett på dem. Men jeg har blitt kjent med mange fine folk. Det har vært spennende og inspirerende å høre deres historie, stråler den pensjonerte håndballstjernen Marit Malm Frafjord (38).

Les også: Amalie Iuel: – Jeg tror det er best for alle hvis jeg er med uten Aksel

<b>LAVE SKULDRE:</b> Årets deltagere har vært svært heldige med været. På glohete sommerdager har det vært deilig og kunne kjøle seg ned i det flotte bassenget. De har gjerne også tatt seg en tur ned til fjorden for en kveldsdypp.
LAVE SKULDRE: Årets deltagere har vært svært heldige med været. På glohete sommerdager har det vært deilig og kunne kjøle seg ned i det flotte bassenget. De har gjerne også tatt seg en tur ned til fjorden for en kveldsdypp. Foto: Svein Brimi

Deler rom sammen

Strekspilleren beskriver en gjeng som har unte hverandre å lykkes, fremfor å spisse albuene.

– Det har vært så fint å se hvordan alle har støttet hverandre underveis. Vi har hatt et ønske om at alle skal lykkes og delt de tipsene vi har hatt. Det hadde vi ikke gjort om vi hadde vært aktive og det sto om medalje. Her konkurrer vi, og er likevel på lag.

<b>HØYT UNDER TAKET:</b> Den påkostede villaen har store vindusflater slik at utsikten over fjorden kommer til sin rett. Deltagerne byttet på å spise utendørs og her inne i den lekre spisestuen. 
HØYT UNDER TAKET: Den påkostede villaen har store vindusflater slik at utsikten over fjorden kommer til sin rett. Deltagerne byttet på å spise utendørs og her inne i den lekre spisestuen.  Foto: Svein Brimi

Marits romvenninne, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, har gjort seg opp noen tanker om hvordan en gjeng med over gjennomsnittet høyt konkurranseinstinkt, har greid å holde instinktene noenlunde i sjakk disse innspillings-ukene.

– Jeg tror de som ikke er så lenge siden ga seg i idretten, de har kanskje en litt mer chill holdning når de går inn i dette. Det er ikke så mange som har så mye å bevise så tett på karriereslutt, tror Astrid, som selv valgte å legge skiene på hylla i 2020.

En av de som har satt stor pris på at den joviale stemningen i gruppa, er Tiril Eckhoff (33). Hun hadde selv så vidt rukket å smake på pensjonisttilværelsen, før hun satte kursen mot Lindesnes.

– Det er virkelig leirskolestemning i gruppa her. Det er nesten litt komisk hele greia. Jeg føler virkelig årets gjeng er veldig avslappet til hele konkurranse-konseptet. Jeg føler ikke dette blir året for de store rekordene! Det setter jeg stor pris på for min egen del, flirer den abdiserte skiskytterdronningen.

<b>BOLTREPLASS:</b> Den luksuriøse boligen er utrustet med fire lekre soveromssuiter og tre bad. Terje Håkonsen delte en av toppsuitene med Pål André Helland.
BOLTREPLASS: Den luksuriøse boligen er utrustet med fire lekre soveromssuiter og tre bad. Terje Håkonsen delte en av toppsuitene med Pål André Helland. Foto: Svein Brimi

Den meritterte fotballspilleren Pål André Helland (33), forteller at han er overrasket over det nære vennskapet som har vokst frem mellom de tidligere toppidrettsutøverne.

– At alle blir så glade i hverandre, det trodde jeg bare var en gimmick og noe de sa på TV. Men det har jeg altså oppriktig blitt. Det har vært en glede å bli kjent med de andre deltagerne. De er fantastiske, hver og en av dem, med sine ulike personlighetstrekk.

<b>SUITER:</b> Huset har hele fire, lekre soveromssuiter i overetasjen. Det er Terje og Pål André og Tiril Eckhoff og Camilla Gjersem som kapret de aller flotteste rommene, hvor jentene til og med har fått en tilhørende balkong. 
SUITER: Huset har hele fire, lekre soveromssuiter i overetasjen. Det er Terje og Pål André og Tiril Eckhoff og Camilla Gjersem som kapret de aller flotteste rommene, hvor jentene til og med har fått en tilhørende balkong.  Foto: Svein Brimi

– Jeg er veldig observant på de som bryr seg om andre mennesker. Det er en ting de fleste her gjør på hver sin måte, og det er et trekk jeg blir varm i hjertet av å se, innrømmer trønderen.

Les også: (+) Therese Johaug: – Vi hadde nok ikke så god råd da jeg vokste opp

Kveldskos

Det er ingen fare for at deltagerne skal kjede seg her på den luksuriøse sørlandsperlen. Når de ikke nyter det romslige loungeområdet ved den eksklusive kjøkkenøya, har de mer enn nok boltreplass utendørs.

Rundt den idylliske fiskedammen i hagen, er det stor plass til aktiviteter som volleyball, skating og ringspill. Bassenget og tilhørende sittegruppe har også vært et naturlig samlingspunkt utover de varme sommerkveldene de har tilbrakt her i villaen.

<b>DRØMMEKJØKKEN:</b> På kjøkkenet er det mer enn nok plass til at alle deltagerne kan settes i sving. Det behagelige loungeområdet ved vinduet ble flittig brukt når morgenkaffen skulle inntas. 
DRØMMEKJØKKEN: På kjøkkenet er det mer enn nok plass til at alle deltagerne kan settes i sving. Det behagelige loungeområdet ved vinduet ble flittig brukt når morgenkaffen skulle inntas.  Foto: Svein Brimi

– Noe av de fineste jeg tar med meg, er de stundene på kveldstid hvor kameraene er skrudd av. Når vi sitter og koser oss her uten forstyrrelser, forteller Pål André Helland.

Men særlig sent, har det likevel ikke blitt.

– Det har vært fint å sitte her ute i loungen og debrife etter en intens dag. Jeg trodde faktisk oppholdet skulle være mer fysisk krevende, men det er kanskje det å ha alle kameraene rundt seg som har vært mest intenst. Og spenningen rundt og ikke vite hva man skal til. Så det er ikke lenge vi har holdt ut på kveldene, det må jeg ærlig innrømme, forteller Camilla Gjersem lattermildt.

Denne saken ble første gang publisert 05/01 2024.

Les også