Ulrikke Brandstorp

– På første date tenkte jeg: Han er mannen i mitt liv

Ulrikke Brandstorp fikk moren til å bake kaken hun serverte som sin egen – på TV. Nå føler hun seg voksen nok til å bake selv, men når bryllupsklokkene ringer i sommer, er det spanjoler som sørger for søte fristelser.

<b>KJÆRESTEN OSKAR: </b>Eurovision-finalen gikk fløyten for Ulrikke på grunn av koronapandemien, men den gjorde sitt til at hun traff kjæresten Oskar Nordberg.
KJÆRESTEN OSKAR: Eurovision-finalen gikk fløyten for Ulrikke på grunn av koronapandemien, men den gjorde sitt til at hun traff kjæresten Oskar Nordberg. Foto: Instagram/Ulrikkeofficial
Sist oppdatert

– Jeg ringte mamma etter audition og sa at jeg ikke ante hvordan det gikk etter prøvefilmingen. Etter noen dager durte det i mobilen. Han i den andre enden sa at jobben var min. Da skrek jeg av glede!

Da hadde nemlig artisten Ulrikke Brandstorp (28) landet jobben som programleder i «Bakemesterskapet» på NRK TV. Den jordnære jenta fra Sarpsborg, som utstråler masse energi og glede, forsikrer at hun aldri tar av når hun får en viktig rolle.

– De som møter meg utenfor rampelyset sier: Du er jo akkurat som når du er på TV eller scenen. Da blir jeg glad, for jeg føler at jeg er den samme jenta – uansett hvem jeg møter og hvor jeg er, forteller Ulrikke.

<b>SMELTER PÅ TUNGEN:</b> – Bringebærkake med vaniljekrem smaker alltid like deilig, synes Ulrikke Brandstorp.
SMELTER PÅ TUNGEN: – Bringebærkake med vaniljekrem smaker alltid like deilig, synes Ulrikke Brandstorp. Foto: Svein Brimi

«Bakemesterskapet»

Hun håper deltagerne i «Bakemesterskapet» opplever det på samme vis. 12 menn og kvinner kniver om å klatre helt til topps i den gjeve konkurransen. Storsatsingen til NRK går over 16 episoder og sendes to ganger i uken, tirsdag og lørdag, før det hele avsluttes i en finale 29. mars.

– Jeg kan love mye latter og noen tårer. Det er minst én ting jeg har lært i serien, og det er at du tar på alvor dem som har baking som sin største hobby. Vi snakker hellig grunn, sier Ulrikke.

<b>GLIMTER TIL:</b> – Jeg er blitt litt flinkere til å bake, men jeg liker helst å få kaker servert, medgir Ulrikke.
GLIMTER TIL: – Jeg er blitt litt flinkere til å bake, men jeg liker helst å få kaker servert, medgir Ulrikke. Foto: Svein Brimi

Det forholdet har ikke den ferske programlederen til kaker og hvetebakst.

– Jeg smaker mer enn jeg baker, for å si det sånn. Jeg deltok på «Fire stjernes middag» på TVNorge for fire år siden, og hjemme hos meg serverte jeg kake til dessert. Det var en svinekam, bakt av mamma.

– Jeg serverte den som min egen og sa at jeg hadde laget den selv. Heldigvis hadde jeg pugget oppskriften, men ble likevel ikke trodd av alle gjestene, ler hun.

Ferske kanelboller eller morens langpannekake, med sjokolade eller vanilje, finner raskt veien til Ulrikkes munn.

– Jeg er veldig glad i søtsaker. Jeg spiser det meste, og jeg kjente at buksene ble litt trangere under innspillingen, hehe.

<b>ALDRI SUR:</b> – Jeg elsker å være glad. Det er sånn jeg er skapt, sier Ulrikke.
ALDRI SUR: – Jeg elsker å være glad. Det er sånn jeg er skapt, sier Ulrikke. Foto: Svein Brimi

– En god del av NRK-teamet, som filmet og styrte det hele, hadde ulike allergier i matveien. I pausene mellom opptakene fristet deltagerne oss med å smake på kakene de hadde laget. Jeg tok ansvar, for å si det sånn!

Les også: (+) Det slo gnister mellom Ulrikke og Christoffer da de møttes – så kom den store nedturen

«Skal vi danse»

Samtidig som opptakene foregikk over fem uker i Bergen, spilte Ulrikke i musikalen «Mamma Mia» på Folketeateret i Oslo.

– Det var en hektisk periode. Flyturen ble min frisone og gjorde at jeg holdt energien oppe, samtidig som jeg elsker at det koker litt.

I høst viste hun imponerende takter på parketten i «Skal vi danse» på TV 2. Tredjeplassen skulle kanskje tilsi at Ulrikke har danset siden barneårene.

– Jeg danset litt på barneteater og på musikalscenen, og har jo svingt litt på hoftene, men aldri på et slikt nivå, forteller hun.

<b>MANGFOLDIG:</b> Ulrikke har blant annet deltatt i «Stjernekamp», «Melodi Grand Prix», «Maskorama», «Kompani Lauritzen», «Skal vi danse» og «Mamma Mia!». 
MANGFOLDIG: Ulrikke har blant annet deltatt i «Stjernekamp», «Melodi Grand Prix», «Maskorama», «Kompani Lauritzen», «Skal vi danse» og «Mamma Mia!».  Foto: Lasse Eriksson

Det å gripe enhver sjanse som dukker opp, kjennetegner Ulrikke. Hun deltok i «Idol» for 11 år siden, var med i NRKs «Stjernekamp» i 2018 og har deltatt tre ganger i «Melodi Grand Prix».

Ulrikke gikk helt til topps i 2020 med låten «Attention» og skulle ha representert Norge i den internasjonale finalen samme år, men konkurransen ble avlyst på grunn av koronapandemien.

– Det var tøft, og jeg gikk i kjelleren en liten stund. MGP har i mange år vært min store drøm. Det føltes litt surt å gå glipp av å synge for hele Europa, etter at jeg var så heldig å vinne finalen her hjemme, medgir Ulrikke.

Les også: Emelie Hollow: – Har ikke unnet meg selv lykke og kjærlighet

Kjæresten Oskar Nordberg

Smilet er imidlertid raskt på plass igjen. Hun erfarte at når en dør lukkes, åpnes en ny. Litt senere samme år vant Ulrikke den første sesongen av NRK-konkurransen «Maskorama», utkledd som Trollet.

Men det er faktisk hverken «Melodi Grand Prix» eller «Maskorama» som Ulrikke husker best fra 2020. Hun var singel og hadde fått datingforbud av manageren sin, med beskjed om å holde fokus på den internasjonale finalen. Da den gikk i vasken, brukte ikke Ulrikke lang tid på å få seg en profil på datingnettstedet Tinder.

Der traff hun Oskar Nordberg (30). I ekspressfart ble de to kjærester.

<b>HUNDEN ONYX: </b>Ulrikke skaffet seg hunden Onyx få uker før hun traff kjæresten. – Flaks for Oskar at han liker hunder, sier Ulrikke og ler.
HUNDEN ONYX: Ulrikke skaffet seg hunden Onyx få uker før hun traff kjæresten. – Flaks for Oskar at han liker hunder, sier Ulrikke og ler. Foto: Instagram/Ulrikkeofficial

– På vår første date tenkte jeg: Han er mannen i mitt liv! Jeg var ikke et sekund i tvil. Oskar fikk treffe foreldrene mine på vår andre date, røper 28-åringen.

Les også: (+) Kjæresten min hadde fridd. Da gjorde venninnen min det utenkelige

Gifter seg i juni

Paret gifter seg i den norske Sjømannskirken i Spania i juni. Oskar fridde i 2022, og det skjedde på dagen to år etter at de ble et par. Selve frieriet skjedde i landlige omgivelser.

– Vi reiste til Ås utenfor Oslo hvor Oskar studerte matvitenskap. Der hadde vi flere koselige pikniker etter at vi ble kjærester. Jeg legger ikke skjul på at jeg hadde et lite håp om at det skulle skje noe da han inviterte til en utflukt i samme område, sier Ulrikke og smiler.

<b>KOBLER AV:</b> – Jeg er god på å leve her og nå. Det er de små øyeblikkene i hverdagen som teller, synes Ulrikke. 
KOBLER AV: – Jeg er god på å leve her og nå. Det er de små øyeblikkene i hverdagen som teller, synes Ulrikke.  Foto: Svein Brimi

Hun har bestemt seg for brudekjole til bryllupet med over hundre inviterte gjester, men er livredd for at Oskar skal få se den.

– Jeg har et bilde på telefonen, men det er lagt i en skjult mappe. Jeg har sunget i veldig mange brudekjoler tidligere, fordi jeg liker brudekjoler veldig godt. Noen i familien var med og prøvde kjoler. Da hørte jeg: «Men den ligner på den du hadde på deg der og der».

– Jeg føler meg trygg på at jeg har funnet en kjole jeg aldri har hatt på meg før. Oskar er litt opptatt av fashion, så jeg håper kjolen faller i smak …

Les også: Jarle Bernhoft: – Jeg får ikke applaus på hjemmebane

<b>INDRE RO:</b> – Nå høres jeg veldig voksen ut, men det er en god følelse å kjenne at livet det skjer nå, sier Ulrikke. 
INDRE RO: – Nå høres jeg veldig voksen ut, men det er en god følelse å kjenne at livet det skjer nå, sier Ulrikke.  Foto: Svein Brimi

Lyst på barn

Ulrikke røper at hun er veldig spent på bryllupskaken, som lages lokalt i Spania.

– Jeg har smakt mye godt i «Bakemesterskapet», så jeg håper kaken ikke blir en nedtur. Målet er å spise den rett etter vielsen. Utpå natten orker jo ingen å spise søtsaker, sier den vordende bruden.

<b>SPENT:</b> – Jeg håper ikke bryllupskaken blir en skuffelse. Listen ligger høyt etter å ha smakt på mange deilige kaker, sier Ulrikke. 
SPENT: – Jeg håper ikke bryllupskaken blir en skuffelse. Listen ligger høyt etter å ha smakt på mange deilige kaker, sier Ulrikke.  Foto: Svein Brimi

Ulrikke har ventet lenge på 2024.

– I år gifter jeg meg – og er programleder på TV for første gang. Gjett om jeg er spent! Jeg er til og med så heldig at jeg før bryllupet får lede sesong to av «Bakemesterskapet». Hektisk, men gøy!

– Og snart blir det kanskje familieforøkelse?

– Vi har lyst på barn, så får vi se. Jeg har ingen hast, sier Ulrikke og stråler – som hun alltid gjør.

Denne saken ble første gang publisert 05/03 2024, og sist oppdatert 06/03 2024.

Les også