Truls Svendsen og Eivind Hellstrøm om «Kokkeskolen»

– Vi har en kjærlighet til hverandre i bunn

I «Kokkeskolen» kranglet Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm om hvem som skulle utvise elever. Den kampen tapte rektor Hellstrøm.

<b>TRULS OG EIVIND:</b> – Et penere par enn oss to finner du ikke, fleiper Truls mens Eyvind prøver å holde masken.
TRULS OG EIVIND: – Et penere par enn oss to finner du ikke, fleiper Truls mens Eyvind prøver å holde masken. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

– Ingen av oss ønsker å gi en elev beskjed om å reise hjem. Det er den verste oppgaven du har. Eyvind mente det var min jobb, men jeg sa at det var hans. Det er jo han som er rektor, forteller Truls Svendsen (51).

– Det er aldri gøy å sende noen hjem. Jeg mente Truls burde ha tatt den rollen, men jeg aksepterte motvillig at jeg som rektor tok på meg den børen, sier Eyvind Hellstrøm (74).

I serien «Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm» er Truls kontakt- og sosiallærer. Han er tydelig på at han skal være den snille og støttende.

– Jeg har en veldig kul og fin rolle. 12 flotte deltagere har kommet til «Kokkeskolen» med drømmen om å lære av selveste Hellstrøm.

– Min oppgave er å holde rundt dem og gi dem en klem når den samme Hellstrøm er streng og gir dem litt kjeft. Da må jeg booste selvtilliten deres og fortelle at de er utrolig flinke, sier Truls.

Les også: – Utenfor kjøkkenet er Eyvind en kjernekar

<b>EN LURING: </b>– Jeg har mine knep når jeg skal overtale ham, sier Truls Svendsen (t.v.) om sin gode venn og kollega Eyvind Hellstrøm.
EN LURING: – Jeg har mine knep når jeg skal overtale ham, sier Truls Svendsen (t.v.) om sin gode venn og kollega Eyvind Hellstrøm. Foto: Espen Solli

«Kokkeskolen» på TV 2

Men Truls bidrar også med noen matnyttige tips til deltagerne.

– Jeg har lært mye av Eyvind i de syv årene vi har samarbeidet. Det gjør at jeg i det minste kan svare på noen av spørsmålene de dyktige elevene stiller. Jeg har vært gjennom hele runden med Eyvind, så det ville vært tragisk om jeg ikke hadde fått meg noe, sier Truls og smiler.

<b>KLARE ROLLER:</b> Eyvind holder i det faglige og Truls i de sosiale for deltagerne i «Kokkeskolen». 
KLARE ROLLER: Eyvind holder i det faglige og Truls i de sosiale for deltagerne i «Kokkeskolen».  Foto: Espen Solli

Han mener både deltagere og TV-seere får et noe annet inntrykk av Eyvind enn hva de kanskje har hatt tidligere.

– Jeg tror mange synes han har fremstått som veldig streng. Det er nok ikke så rart. Han har tidligere hatt en rolle på TV der han skal være bestemt, slik som i «Hellstrøm rydder opp». Nå er konseptet annerledes.

– I «Kokkeskolen» er det dedikerte elever med en sterk interesse for mat. Vi ser en Eyvind som stråler når han forteller om råvarer og matretter – og hvordan vi alle skal behandle det med respekt. Et lydhørt publikum varmer hjertet til Eyvind, og det kommer tydelig frem, mener Truls.

Han og Eyvind har laget mange programmer sammen. «Kokkeskolen» er den første serien der Truls, ifølge seg selv, er til minst mulig irritasjon for Eyvind.

– Jeg plager ham ikke så mye denne gangen, fordi Eyvind er helt fokusert på å formidle sine kunnskaper til en lydhør og kunnskapstørst gjeng. Helt bevisst er jeg til mindre irritasjon for ham enn det jeg har vært før.

– Jeg forstår at Eyvind har vært lei av mine mange rare påfunn og replikker gjennom årene. Under rektor Hellstrøm valgte jeg å være snill gutt, sånn stort sett, sier Truls.

Les også: (+) Kokk Reneé Fagerhøi: – Jeg likte Thomas lenge, men det tok lang tid før jeg skjønte at jeg var forelska

<b>KAN ALT:</b> – Eyvind er en dyktig rektor, men en enda bedre lærer. Ingen kan mat som ham, mener Truls.
KAN ALT: – Eyvind er en dyktig rektor, men en enda bedre lærer. Ingen kan mat som ham, mener Truls. Foto: Espen Solli

Hyller Hellstrøm

– Har dere gått lei av hverandre etter å ha jobbet så mange år sammen?

– Det å holde ut med Eyvind går veldig bra. Jeg tror kanskje det er litt verre den andre veien! Vi liker godt å ha en pause fra hverandre, men etter en uke eller to er det godt å treffes igjen.

– Vi har en kjærlighet i bunn til hverandre. Jeg er ordentlig glad i den mannen! Eyvind er omsorgsfull og snill. Han har et godt hjerte for alle rundt seg. Eyvind er en skikkelig going, og jeg er glad for at stadig flere ser det, forteller Truls.

<b>HISSIG:</b> Det er ikke få ganger Truls (t.v.) klarer å irritere Eyvind, men akkurat i «Kokkeskolen» skjer det nesten ikke …
HISSIG: Det er ikke få ganger Truls (t.v.) klarer å irritere Eyvind, men akkurat i «Kokkeskolen» skjer det nesten ikke … Foto: Espen Solli

Eyvind forteller at han på sin side har forbausende lite å utsette på Truls.

– Jo da, han har irritert meg gjennom årene, men vi har også hatt det mye artig. I «Kokkeskolen» ligger han litt lavt i terrenget – og det fungerer veldig fint. Serien var en drøm for meg som elsker å formidle alt om mat.

– Det aller viktigste er om TV-seerne lar seg inspirere til å lage skikkelig mat av flotte råvarer. Jeg håper virkelig det skjer, for først da har vi lyktes med «Kokkeskolen», sier Eyvind.

«Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm» sendes på TV 2 direkte og TV 2 Play tirsdager kl. 20.00.

Denne saken ble første gang publisert 27/10 2023, og sist oppdatert 29/10 2023.

Les også